Τα σώματα ως "σάκοι" μεταφοράς πληροφοριών, αναμνήσεων και αποτυπωμάτων εμπειριών στο "Okay initiative space"

Mία πολυμεσική και διεπιστημονική έκθεση με τίτλο «Leafy Body Digested Memories» πραγματοποιείται στο initiative space της Κυψέλης, κατόπιν του ανοιχτού καλέσματος που ολοκληρώθηκε μέσα στον μήνα Ιούνιο.

Leafy Body Digested Memories

To Okay initiative space εγκαινιάζει στις 30 ιουνίου την ομαδική έκθεση με τίτλο "Leafy Body Digested Memories", μία πολυμεσική και διεπιστημονική έκθεση που πραγματοποιείται στο initiative space της Κυψέλης (Κεφαλληνίας 7), κατόπιν του ανοιχτού καλέσματος που ολοκληρώθηκε μέσα στον μήνα Ιούνιο.

Με αφορμή την ιδέα της συγκέντρωσης έργων που συνδέονται με την έννοια του compost, το "Leafy Body Digested Memories" πραγματεύεται το θέμα των σωμάτων ως "σάκοι" μεταφοράς πληροφοριών, αναμνήσεων και αποτυπωμάτων εμπειριών. Η έκθεση εκτείνεται στα υποθέματα Υβριδικά σώματα, Τοπίο και αστικές δομές, νοικοκυριά και τελετουργίες εγγραφής και εξόρυξης, τα οποία διαστρώνονται και συγχωνεύονται στον χώρο.

Αποτελούμενη από διαφυλετικά σύνολα που λειτουργούν και επεξεργάζονται διαρκώς, το compost μεταμορφώνεται -μέσα από πρακτικές φροντίδας και περιποίησης- σε πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά έδαφος για να αναπτυχθούν νέα σώματα. Αυτά τα σώματα, που γεννιούνται ως άλλοι ‘σάκοι’ μεταφοράς αρχαίων πληροφοριών, θα είναι εργαλεία για κοινότητες -που θα βρίσκουν, θα σώζουν και θα παρέχουν μια συλλογή εμπειριών. Τα έργα της έκθεσης, τα οποία επιλέχθηκαν μέσω ανοιχτής πρόσκλησης, συνδυάζουν ευαίσθητα πρακτικές "ακροάσεων", "μετασχηματισμών" και "τελετουργικών προσεγγίσεων" για να χειριστούν το θέµα µε έναν σωµατικά εγγύς τρόπο. Η έκθεση θα δώσει την ευκαιρία να βρει κανείς μονοπάτια και απόψεις στον χώρο της γκαλερί, να εξερευνήσει στάδια διεργασιών και να συμμετάσχουν σε κοινωνικές αλληλεπιδράσεις κατά τη διάρκεια αυτών των δύο εβδομάδων.

Στις 3 Ιουλίου (6-9 μ.μ) θα πραγματοποιηθεί ανοιχτό βιωματικό καλλιτεχνικό workshop με τίτλο "Analog AI Poetry Generation" από την Όλια Δραμιτίνου και την Αθίνα Γουόσμπορν. (για εγγραφή συμμετοχής παρακαλώ στείλτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση lebodime@gmail.com) ενώ στις 8 Ιουλίου, (8 - 10 μ.μ), θα οργανωθεί ανοιχτός περίπατος με τίτλο: "Walk Ecotone II: Invisible waterscapes από την Εύα Ανδρονικίδου.

Συμμετέχοντες / Συμμετέχουσες
Haris Baskozos, Victoria Cayre, Rafael Cunha da Silva, Katerina Dania, Lea Dippold, Hannah Francke, Markus Heller, maeva himmler, Aikaterini Karolidou, Konstantinos Lianos, Myrto Patramani, Artemis Sartzetaki, Markéta Skalková, Olivia Thaleia, Laura Wichmann, Amaryllis Zachariadou, Magdalena Zotou, Theresa Zwerschke

Επιμέλεια
Hannah Francke, Alicia Franzke, Olivia Thaleia

Οπτική ταυτότητα
Markéta Skalková

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

9 στοιχεία που δε γνωρίζετε για το "Ξηρόμερο", την ελληνική εκπροσώπηση στην 60ή Μπιενάλε Βενετίας

Ο επιμελητής Πάνος Γιαννικόπουλος γράφει μερικά fun facts για την εικαστική εγκατάσταση που θα εγκαινιαστεί στην 60ή Μπιενάλε Βενετίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/04/2024

"Where flowers are singing": Η Βασιλική Κούκου ερμηνεύει τη ζωή μέσα από τα στάδια αυτο-δημιουργίας της φύσης

Στον χώρο της γκαλερί θα στηθεί μια εγκατάσταση όπου θα συνυπάρχουν ζωγραφικά έργα, υφασμάτινα πλάσματα και λουλούδια.

8+1 νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Διόπτρα περιμένουν να μπουν στα ράφια σας

Δύο πολύ σημαντικά βιβλία στον τομέα της προσωπικής ανάπτυξης, μεταφρασμένη, ελληνική και αστυνομική λογοτεχνία στις νέες εκδόσεις.

"because it’s Spring": Ο Φίλιππος Θεοδωρίδης σε φουλ ανοιξιάτικη διάθεση ζωγραφίζει λουλούδια στο iPad

Τα έργα με τους τολμηρούς χρωματικούς συνδυασμούς θα εκτεθούν ως limited edition giclée prints υπογεγραμμένα από τον καλλιτέχνη.

Τελευταίες μέρες με την έκθεση "Χαιρώνεια" του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Η εντυπωσιακή έκθεση του μουσείου αφηγείται με ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα της ελληνικής αρχαιότητας.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (15-21/4)

Η έννοια του μεταβατικού αντικειμένου, αφιέρωμα σε δύο σημαντικούς Ελευσίνιους καλλιτέχνες και όλα τα εικαστικά πρότζεκτ που αξίζει να δείτε αυτή την εβδομάδα.