Ανοικτή συζήτηση για την έκθεση της Δανάης Στράτου στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων

Η έκθεση «Burning Issues – Merimbula» θα είναι ανοικτή προς το κοινό μέχρι 10 Ιουλίου.

Burning Issues - Merimbula

Μία ανοικτή συζήτηση γύρω από τα ζητήματα που εγείρει η έκθεση "Burning Issues – Merimbula" της Δανάης Στράτου, την οποία παρουσιάζει ο Δήμος Αθηναίων στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Ιουνίου στις 6.30 μ.μ., παρουσία της εικαστικού και του επιμελητή της έκθεσης Χριστόφορου Μαρίνου.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν οι ομιλητές:
- Χριστιάνα Γαλανοπούλου, Ιστορικός τέχνης, καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ MIR
- Βασιλική Γραμματικογιάννη, Δημοσιογράφος περιβαλλοντικών θεμάτων στην ΕφΣυν και στην Athens Voice με τη στήλη Ecovoice
- Αλεξάνδρα Κοροξενίδη, Κριτικός τέχνης, αρχισυντάκτρια της The Art Newspaper Greece
- Χριστόφορος Μαρίνος, Ιστορικός τέχνης, επιμελητής εκθέσεων και δράσεων του ΟΠΑΝΔΑ
- Κωνσταντίνος Πουλής, Δημοσιογράφος, εκδότης του The Press Project
- Εύα Στεφανή, Καθηγήτρια Κινηματογράφου, Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ ΕΚΠΑ
- Δανάη Στράτου, Εικαστικός
- Μάκης Φάρος, Multimedia καλλιτέχνης

Η έκθεση "Burning Issues - Merimbula" διοργανώνεται έως τις 10 Ιουλίου από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και αποτελείται από δύο εγκαταστάσεις, οι οποίες μεταμορφώνουν ριζικά το Κέντρο Τεχνών. Η Δανάη Στράτου κατασκευάζει ένα εμβυθιστικό περιβάλλον, όπου η φωτιά, οι συμβολισμοί και οι καταστροφικές της συνέπειες παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο: οι επισκέπτες εισδύουν σε έναν χώρο πνευματικής αφύπνισης, σε έναν χώρο κάθαρσης και εξαγνισμού, με απώτερο σκοπό την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής τους συνείδησης. Η έκθεση της Στράτου, η οποία είναι διεθνώς γνωστή για τις σύνθετες και μεγάλης κλίμακας εγκαταστάσεις της, ανταποκρίνεται πλήρως και με ιδιαίτερη ευαισθησία στα φλέγοντα ζητήματα της εποχής μας, όπως είναι η ανάγκη διαμόρφωσης μιας κοινωνικής-οικολογικής συνείδησης και η ενίσχυση του καθεστώτος περιβαλλοντικής ευθύνης.
 

Περισσότερες πληροφορίες

Burning Issues – Merimbula

  • Εικαστικά

Τα δύο αντιθετικά στοιχεία που συναντάει κανείς στο εμβυθιστικό περιβάλλον της Δανάης Στράτου είναι η εγκατάσταση όπου αναπαρίσταται ένα υγιές δάσος και μια βιντεοσκοπημένη εικόνα ενός φύλλου χαρτιού που φλέγεται ασταμάτητα με πολύ αργό ρυθμό. Η φωτιά, οι συμβολισμοί και οι καταστροφικές συνέπειές της παρακινούν τον επισκέπτη να εκκινήσει τη περιβαλλοντική του συνείδηση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

5+1 πράγματα που δεν πρέπει να χάσεις στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

Οι must στάσεις για όποιον επισκεφθεί το νεοσύστατο μουσείο αφιερωμένο στη μυθική σοπράνο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

Η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων στοχεύει σε μια κληρονομιά ανθεκτική σε καταστροφές και συγκρούσεις

Η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18/4, αποβλέπει στην ευαισθητοποίηση του κοινού στο σημαντικό θέμα της προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Λαϊκή ζωγραφική και νοσταλγία για την αγροτική ζωή στον καμβά της Ιωάννας Λημνιού

Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας που θα παρουσιαστεί στην The Breeder.

Δύο νέες εκθέσεις στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα

Πρόκειται για την έκθεση του Δημήτρη Ανδρεάδη με τίτλο "Engram" και της εικαστικού Κατερίνας Παπαζήση "A dancefloor of one’s own".

Δωρεά της οικογένειας Λάτση για την αναβάθμιση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Η δωρεά από τον Σπύρο και τη Ντόροθυ Λάτση γίνεται εις μνήμη του Ιωάννη και της Εριέττας Λάτση.

"Στρεβλή πορεία, 1960-1974": Παρουσιάζοντας την πολιτική από τη δεκαετία του '60 στη δικτατορία

Η μελέτη καλύπτει τα αίτια της απριλιανής δικτατορίας στη διάρκεια της δεκαετίας του ‘60 καθώς και την κληρονομιά της στην περίοδο της δημοκρατίας που ακολούθησε.

3 μεταφράστριες μάς συστήνουν με το δικό τους τρόπο τρία πολυσυζητημένα βιβλία ξένης λογοτεχνίας που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Οι Χίλντα Παπαδημητρίου, Μαρία Ξυλούρη και Στέλα Ζουμπουλάκη γράφουν για τη "Μελέτη περίπτωσης", το "Cloud Atlas" και το "Κορίτσι", τρία σημαντικά βιβλία που μετέφρασαν πρόσφατα και αξίζει να προσέξουμε.