Ποια θα είναι η 5η τοιχογραφία του ArtWalk 7;

Η Ellena Lourens έρχεται στην Πάτρα για να συμμετάσχει στις τοιχογραφίες του 7ου Διεθνούς Street Art Φεστιβάλ Πάτρας

ArtWalk 7

Το 7ο Διεθνές Street Art Φεστιβάλ Πάτρας ArtWalk 7 συνεχίζεται με την 5η τοιχογραφία και με την πρώτη καλλιτέχνιδα της φετινής διοργάνωσης, την Ellena Lourens.

Η Ellena Lourens με καταγωγή από τη Νότια Αφρική ξεκίνησε να δημιουργεί έργα τέχνης είτε μόνη της είτε σε συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες από μικρή ηλικία κι όταν ακόμα βρισκόταν στο σχολείο. Έκτοτε, η τεχνική της έχει εξελιχθεί εντυπωσιακά και η ίδια έχει ασχοληθεί περαιτέρω με την εικονογράφηση, την street art και τη ζωγραφική. Το στυλ της παραπέμπει έντονα στο παρελθόν, λαμβάνοντας υπόψη τα θέματά της και τους χρωματικούς τόνους που χρησιμοποιεί, αλλά, παρατηρώντας με μεγαλύτερη προσοχή, ο θεατής μπορεί να αντιληφθεί ότι μέσα από τα έργα τέχνης της εκφράζει μια διαισθητικά σύγχρονη αισθητική που επιδιώκει να επαναπροσδιορίσει τη συναισθηματική εικονογραφία.

Elléna Lourens ArtWalk 7

Με τα δικά της λόγια: "Θέλω η δουλειά μου να εμπνέει τους ανθρώπους, όχι με τρόπο που να τους προκαλεί, αλλά με τρόπο που να τους παρακινεί να βρουν μέσα τους κάτι που θα μπορούσαν να μοιραστούν, το οποίο θα ήταν ζεστό και δημιουργικό" (VoyageMIA, 2019). Η Lourens έχει καταφέρει να εδραιωθεί στον καλλιτεχνικό κόσμο, δουλεύοντας μαζί με καταξιωμένους καλλιτέχνες, καθώς και να συνεχίσει τη δική της πρακτική, συμμετέχοντας σε εκθέσεις και δημιουργώντας τοιχογραφίες τόσο στη Νότια Αφρική όσο και διεθνώς.

ArtWalk 7

Η καλλιτέχνιδα λοιπόν ταξιδεύει στην Πάτρα από την Νότια Αφρική για να δημιουργήσει στον αστικό ιστό της πόλης μία εντυπωσιακή τοιχογραφία στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 1. Οι πατρινοί και όχι μόνο έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δια ζώσης τη δημιουργία της πεντηκοστής τρίτης τοιχογραφίας του ArtWalk από κοντά από την Τρίτη, 21 Ιουνίου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Welcome to the Uncanny": Το 19ο ADAF επιστρέφει την άνοιξη

Το φεστιβάλ προσκαλεί καλλιτέχνες, θεωρητικούς, δημιουργούς και επισκέπτες να εισέλθουν σε έναν ανοίκειο κόσμο.

Ξεναγηθείτε δωρεάν στο Μουσείο Φιλελληνισμού

Το Μουσείο Φιλελληνισμού ανοίγει τις πόρτες του για να γνωρίσετε τις συλλογές του δωρεάν.

Η επίδραση της τεχνολογίας στη σύγχρονη ζωή μέσα από τις νέες εκθέσεις του ΕΜΣΤ

Ο καινούργιος κύκλος των χειμερινών ατομικών εκθέσεων του μουσείου εγκαινιάζεται στα τέλη αυτής της εβδομάδας, με μια περφόρμανς από τη Hannah Toticki.

"Γνόφος αγνωσίας": Η γοητεία της μυστικιστικής ζωγραφικής παράδοσης

Ο τίτλος της έκθεσης του Κωνσταντίνου Καλογερόπουλου αναφέρεται σε ένα μυστικιστικό κείμενο του 14ου αιώνα γραμμένο από έναν ανώνυμο Άγγλο μοναχό.

"Without Which, Not / Sine Qua Non": Μία καλλιτεχνική απόπειρα αυτοπροσδιορισμού

Ο κοινός εννοιολογικός άξονας που ενώνει το έργο των Μαρίας Σταμάτη και Κώστα Βίττη, είναι η επιθυμία τους να αναγνώ-σουν και να εν-νοηματώσουν τα όρια της έκφρασης.

Οι "από σκουριά και αλμύρα" πίνακες του Γιάννη Μίχα

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Εταιρείας Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά.