Η Αθηνά Ιωάννου συστήνει τους χρονικούς και τοπικούς συμβολισμούς του ρόδου στη Γκαλερί Batagianni

«As a Rose is a Rose is a Rose» είναι ο τίτλος της ανερχόμενης έκθεσης της καλλιτέχνιδας, η οποία εστιάζει στις διάφορες ποιητικές αναγνώσεις του λουλουδιού.

Αθηνά Ιωάννου έκθεση

Τα πρώτα έργα που αποτελούν μέρος της νέας έκθεσης της Αθηνάς Ιωάννου φιλοτεχνήθηκαν το 2020, κατά τη διάρκεια της εγκατάστασής τους στο ξενοδοχείο Perianth Ηotel S.A. στην πλατεία Αγίας Ειρήνης. Στη Γκαλερί Batagianni παρουσιάζεται ένα συνολικό έργο με πρωταγωνιστή το ρόδο, ως μέσο αδιάκοπης αλλαγής και αναδιαμόρφωσης του χρόνου και του τόπου.

Το σύμπαν που δημιουργεί η Ιωάννου κατακλύζεται από το χαρακτηριστικό αυτό λουλούδι, εισάγοντας τον θεατή σε έναν κόσμο συναισθημάτων όπου η ύπαρξή του εξαρτάται πλήρως από τους συμβολισμούς του ρόδου. Καθώς αυτό μπορεί με την πάροδο του χρόνου να αποκτήσει διαφορετικές αναγνώσεις ή να επεκτείνει τις ήδη υπάρχουσές του, εγγράφονται νέοι ποιητικοί συμβολισμοί σχετικοί με τη συγκομιδή ομορφιάς και πόνου, μέσω της ζωγραφικής τέχνης. Αυτή η εξελικτική πορεία οδηγεί σε ένα είδος κάθαρσης και αναγέννησης, σύμφωνα με την εικαστικό. Τα έργα έχουν σχεδιαστεί σε χαρτί με φυσικές χρωστικές, σινική μελάνι και χρυσό.

Αθηνά Ιωάννου έκθεση 2

Η Αθηνά Ιωάννου έχει σπουδάσει ζωγραφική στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Ρώμης και στην Ακαδημία Τέχνης του Ντίσελντορφ. Πλέον ζει στη Γερμανία, με δεύτερη βάση εργασίας την πόλη της Αθήνας. Έχει εκθέσει τα έργα της σε γκαλερί παγκόσμιας φήμης, με πιο πρόσφατη δράση την παρουσίαση ενός έργου στο κτήριο του διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα REM Koolhaas στην Ιαπωνία.

Τα εγκαίνια του "As a Rose is a Rose is a Rose" θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 29 Μαρτίου (6-10 μ.μ.) στον χώρο της γκαλερί. Το κείμενο που θα συνοδεύει την έκθεση είναι του ιστορικού τέχνης Ντένης Ζαχαρόπουλου.

Info: Γκαλερί Batagianni | 29/3-07/5 | Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πεμ., Παρ.: 5-9 μ.μ., Τετ., Σαβ.: 11 π.μ. - 3 μ.μ. και κατόπιν συνεννόησης | Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες

Gallery Batagianni

Αντήνορος 17, Παγκράτι
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Μία "All Included" έκθεση στη Citronne Gallery

Αναδρομή στο έργο της εικαστικού Μαρίας Οικονομοπούλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/01/2026

Στο Μαρούσι για τον Γιάννη Τσαρούχη

116 χρόνια μετά την γέννηση του σπουδαίου εικαστικού, το "Μουσείο του Αμαρουσίου" κρατά ζωντανή την μνήμη του.

"Tristrato": Μια έκθεση σε συνομιλία με τη "Στέλλα" του Μιχάλη Κακογιάννη

Ο Απόστολος Χαντζαράς παρουσιάζει έργα που αναδιατυπώνει την αφήγηση της γνωστής ταινίας.

Από την αρχιτεκτονική στο βίωμα: Η νέα έκθεση για την έννοια της κατοίκησης στο Chili Art Gallery

"Οι κατοικίες του Εαυτού" του Πάρη Καπράλου, σε συνεργασία με εικαστικούς καλλιτέχνες, εξετάζουν την κατοίκηση ως ψυχολογική, υπαρξιακή και συμβολική διεργασία.

"Belly of the Fish": Αναζητώντας την εξέλιξη μέσα σε έναν κόσμο γεμάτο σουρεαλισμό

Η Βαλεντίνα Μπαρτολίνι χρησιμοποιεί βιβλικές εικόνες για να χαρτογραφήσει διαδικασίες ανάπτυξης και μεταμόρφωσης.

Η τέχνη της αγγειοπλαστικής στη Σίφνο μέσα από το νέο ντοκιμαντέρ "Από χώμα και νερό"

Παλιοί, αλλά και νεότεροι επαγγελματίες τρίτης γενιάς, μοιράζονται την σκέψη τους γύρω από την κεραμική και το μέλλον του επαγγέλματος.