Eleftheria Tseliou Gallery: Η τοπιογραφία στην τέχνη

Η έκθεση αποτελεί συνέχεια του «The Still-Life Show» που είχε παρουσιαστεί στον χώρο το 2019.

Eleftheria Tseliou

Η έκθεση "The Landscape Show" πρόκειται για το δεύτερο μέρος του "The Still-Life Show", που παρουσιάστηκε στην Eleftheria Tseliou Gallery το 2019. Αυτές αποτελούν κομμάτι μίας γενικής σειράς εκθέσεων που αφιερώνονται σε μεγάλες θεματικές ενότητες της ιστορίας της τέχνης. Στο "The Landscape Show", η τοπιογραφία προβάλλεται ως αναπόσπαστο μέρος των έργων τέχνης, καθώς αυτή μπορεί να αλλάξει το περιεχόμενο, την αφήγηση και τον σκοπό μίας δημιουργίας.

Η έκθεση αναπτύσσεται γύρω από 3 καθοριστικές προσεγγίσεις στο θέμα του τοπίου: ένα έργο του σπουδαίου μοντερνιστή Σπύρου Παπαλουκά (1892 – 1957), ένα έργο του εμβληματικού Richard Long και ένα απόσπασμα από το δεύτερο γράμμα του Carl Gustav Carus (1789-1869) για τη ζωγραφική του τοπίου. Μαζί, αυτές οι προσεγγίσεις ορίζουν τον χαρακτήρα της έκθεσης, που αναπτύσσεται στους τοίχους της γκαλερί με έργα μοντέρνων και σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών. Στη μέση της γκαλερί βρίσκεται ένα τραπέζι με βιβλία από τη βιβλιογραφία της τοπογραφίας, τοποθετημένα μέσα σε βιτρίνα. Υπάρχει επίσης μία σειρά από καρτ ποστάλ, σε παραγωγή της γκαλερί αποκλειστικά για το "The Landscape Show", με σημαντικά έργα από την ιστορία της τοπιογραφίας. Ακόμη, 2 βίντεο σημαντικών έργων των Robert Smithson και Michael Snow προβάλλονται κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Eleftheria Tseliou Gallery

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Σπύρος Παπαλουκάς, Richard Long Εοζέν Αγκοπιάν, Αλέξης Ακριθάκης, Αντωνάκης, Χρύσα Βουδούρογλου, Δημήτρης Γαλάνης, Βασίλης Γεροδήμος, Γιάννης Γκανάς, Μαρία Ευσταθίου, Βασίλης Ζωγράφος, Αναστάσης Ιωάννου, Σταύρος Ιωάννου,  Μάρκος Καμπάνης, Αθανασία Καραμπελά, Απόστολος Καραστεργίου,  Ηλίας Κοέν, Παναγιώτης Κουλουράς, Κλέαρχος Λουκόπουλος, Γιάννης Μιχαηλίδης, Μίλτος Μιχαηλίδης, Ασαντούρ Μπαχαριάν, Γιώργος Μπουζιάνης, Μαργαρίτα Μυρογιάννη, Τόνια Νικολαίδου, Ρένα Παπασπύρου,  Δαυίδ Σαμπεθάι, Κύριλλος Σαρρής, Παναγιώτης Τέτσης, Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Γιώργος Χατζημιχάλης.

Info: Eleftheria Tseliou Gallery | 16/02-09/04 | Ώρες λειτουργίας: Tρ., Τετ., Πεμ., Παρ.: 12-8 μ.μ., Σαβ.: 12-3 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες

Eleftheria Tseliou Gallery

Ηρακλείτου 3, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι Δελφοί τη δεκαετία του 1950 με τον φακό του Robert McCabe

Σπάνιες μεταπολεμικές φωτογραφίες στην παρουσίαση του Λευκώματος στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/01/2026

Το βαθιά συγκινητικό Ihsane έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

Το συγκλονιστικό έργο του Sidi Larbi Cherkaoui από τα Ballet du Grand Théâtre de Genève και Eastman στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η Gagosian φέρνει την πρώτη έκθεση του Roe Ethridge στην Αθήνα

H έκθεση "Rude in the Good Way" ανοίγει παράλληλα με την κυκλοφορία του νέου ομότιτλου βιβλίου.

Αλέκος Φασιανός: Ένα "παλιόσπιτο" που εξελίχθηκε σε Μουσείο

Με αφορμή την επέτειο του θανάτου του, θυμόμαστε πώς ο σπουδαίος καλλιτέχνης μετέτρεψε σε εκθεσιακό χώρο μια πολυκατοικία στο Μεταξουργείο

Απόψε ακούμε τζαζ στο Μουσείο

Ο Ντίνος Μάνος, η Αθανασία Μάνου και η Νιόβη Κρητικού υποδέχονται το κοινό στην παράσταση "MeholHer", στο Μουσείο Γουλανδρή.

Αναδρομική έκθεση για τη βραβευμένη ζωγράφο Μαρία Κτιστοπούλου έρχεται στην Αθήνα

Το αφιέρωμα "Μνήμες του Βλέμματος" θα παρουσιαστεί στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων.

"The White Mirror": Σκέψεις γύρω από τη αφαιρετική ζωγραφική στο παρόν

Η πρώτη ατομική έκθεση της εικαστικού Άννας Παπαμαρκάκη Evans.