Παράτασης της επετειακής έκθεσης "1821. Ο Αγώνας στη θάλασσα" στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Τα ιστορικά εκθέματα θα βρίσκονται στον χώρο του ιδρύματος μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Τρέξε επάνω εις τα κύματα της φοβεράς θαλάσσης. 1821. Ο Αγώνας στη θάλασσα

Η επιτυχημένη έκθεση "Τρέξε επάνω εις τα κύματα της φοβεράς θαλάσσης. 1821. Ο Αγώνας στη θάλασσα" στο Ίδρυμα Ευγενίδου θα συνεχιστεί μέχρι την Κυριακή 29 Μαΐου. Η έκθεση αποτελεί μία συνδιοργάνωση του ιδρύματος με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους.

Πάνω από 2.500 άτομα έχουν παρευρεθεί στον χώρο για να θαυμάσουν από κοντά 125 τεκμήρια και μουσειακά κειμήλια, πολλά από τα οποία εκτίθενται για πρώτη φορά και είναι συνυφασμένα με τη θάλασσα, την εποποιία της Ελληνικής  Επανάστασης του 1821 και την πολεμική μαεστρία των Ελλήνων στο θαλάσσιο εμπόριο. Τα εκθέματα περιτριγυρίζονται από καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές και τρισδιάστατα μοντέλα πολεμικών πλοίων που έλαβαν μέρος στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου, τα οποία κατασκευάστηκαν στο πλαίσιο του έργου ΝΑΥΣ με συντονιστές το Ίδρυμα Ευγενίδου και τη Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Ακόμη, στην έκθεση υπάρχουν εικονικές εφαρμογές που δημιούργησε το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας μέσω του έργου "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΣ-1821".

Έκθεση 1821 2

Η έκθεση υλοποιήθηκε με την επιστημονική ευθύνη του τ. Προέδρου της Εφορείας των Γενικών Αρχείων του Κράτους και καθηγητή Ιστορίας του Ιονίου  Πανεπιστημίου Νίκου Καραπιδάκη.

Info: Ίδρυμα Ευγενίδου | 09/06/2021-29/05/2022 | Ώρες λειτουργίας: Πέμ., Παρ.: 5-8.30 μ.μ., Σαβ., Κυρ.: 12-8 μ.μ., έως 15 άτομα ανά ξενάγηση | Είσοδος ελεύθερη 

Περισσότερες πληροφορίες

Ίδρυμα Ευγενίδου

Λεωφ. Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Materiality": Η κεραμική παραμένει μία από τις πιο πειραματικές τέχνες

Δεκατέσσερις διακεκριμένοι καλλιτέχνες αναδεικνύουν τις δυνατότητες της κεραμικής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/11/2025

Τρεις σταθμοί στη νεοελληνική ποίηση παρέα με τον πεζογράφο Κώστα Βούλγαρη

Η δράση περιλαμβάνεται στον νέο κύκλο διαλέξεων του Επιγραφικού Μουσείου.

Κυριακάτικα εικαστικά ραντεβού στην Πλάκα

Η δράση "Πνοή Τέχνης" ενώνει τον κόσμο της τέχνης με εκείνον της φύσης.

Τα masterclasses του Μουσείου Μαρία Κάλλας επιστρέφουν τον Νοέμβριο

Εξειδικευμένα σεμινάρια στις παραστατικές τέχνες.

Βροντές κι αστραπές στη Roma Gallery: Ο Κωστής μετατρέπει τον ηλεκτρισμό σε σύγχρονη τέχνη

Με αφορμή τη νέα του έκθεση "Μπλε Αλφάβητο", μιλήσαμε με τον καταξιωμένο καλλιτέχνη για την εμμονή του με τους κεραυνούς και πώς τα έργα του είναι μια απόπειρα να έρθουμε πιο κοντά στη φύση.

Το Μουσείο Γουναρόπουλου αναζητά ποια είναι η προϊστορία και η καταγωγή μας

Μία έκθεση σύγχρονης τέχνης με έναυσμα το έργο του Ανδρέα Εμπειρίκου.