Οι κοσμικές εξερευνήσεις τεσσάρων καλλιτεχνών στο Radio Athènes

Οι μαθηματικές προσεγγίσεις στα έργα των δημιουργών κέντρισε το ενδιαφέρον των επιμελητών Έλενα Παπαδοπούλου και Ανδρέα Μελά.

Συχνότητες

Ο χώρος του Radio Athènes στο κέντρο της Αθήνας εγκαινιάζει μία νέα και ξεχωριστή σειρά εκθέσεων. Στις 3 Μαρτίου (5-9 μ.μ.) παρουσιάζεται το πρώτο μέρος του κύκλου εκθέσεων "Συχνότητες", ένα αφιέρωμα στο έργο δύο σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών, της Μπίας Ντάβου και του Παντελή Ξαγοράρη, των οποίων οι δημιουργίες ξεχώρισαν για την πρωτοτυπία τους στον ελληνικό χώρο τέχνης, αλλά και των Tauba Auerbach και Peter Roehr.

Το κοινό σημείο των τεσσάρων αυτών καλλιτεχνών είναι ο καινοτόμος τρόπος με τον οποίο συνδύασαν τα μαθηματικά με τον κόσμο της τέχνης. Οι επιμελητές Έλενα Παπαδοπούλου και Ανδρέας Μελάς θέλησαν να αναδείξουν το σημαντικό έργο των Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, το οποίο χαρακτηρίζεται από τοπολογίες, ασαφή όρια, ατμοσφαιρικά περιβάλλοντα, δονήσεις, επαναλήψεις, μαθηματικές έννοιες, τεχνικές μετάδοσης, σύμβολα, κώδικες και μοτίβα σαν γλώσσες επικοινωνίας.

Οι κοσμικές εξερευνήσεις των δημιουργών, που θα παρουσιαστούν όχι μόνο στο Radio Athènes αλλά και στον χώρο τέχνης Melas Martinos στην οδό Πανδρόσου, επιχειρούν να προσφέρουν στον θεατή ένα είδος απόδρασης από το παράφωνο ηχητικό και οπτικό τοπίο της πόλης. Οι "Συχνότητες" θα συνεχιστούν με μελλοντικές εκθέσεις σε διαφορετικές πόλεις από το 2022 έως το 2024.

Info: Radio Athènes & Melas Martinos | 03/03-21/05 | Ώρες λειτουργίας: Τετ.: 4-8 μ.μ., Σαβ.: 12-4 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες

Radio Athènes

Πετράκη 15, Σύνταγμα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Materiality": Η κεραμική παραμένει μία από τις πιο πειραματικές τέχνες

Δεκατέσσερις διακεκριμένοι καλλιτέχνες αναδεικνύουν τις δυνατότητες της κεραμικής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/11/2025

Τρεις σταθμοί στη νεοελληνική ποίηση παρέα με τον πεζογράφο Κώστα Βούλγαρη

Η δράση περιλαμβάνεται στον νέο κύκλο διαλέξεων του Επιγραφικού Μουσείου.

Κυριακάτικα εικαστικά ραντεβού στην Πλάκα

Η δράση "Πνοή Τέχνης" ενώνει τον κόσμο της τέχνης με εκείνον της φύσης.

Τα masterclasses του Μουσείου Μαρία Κάλλας επιστρέφουν τον Νοέμβριο

Εξειδικευμένα σεμινάρια στις παραστατικές τέχνες.

Βροντές κι αστραπές στη Roma Gallery: Ο Κωστής μετατρέπει τον ηλεκτρισμό σε σύγχρονη τέχνη

Με αφορμή τη νέα του έκθεση "Μπλε Αλφάβητο", μιλήσαμε με τον καταξιωμένο καλλιτέχνη για την εμμονή του με τους κεραυνούς και πώς τα έργα του είναι μια απόπειρα να έρθουμε πιο κοντά στη φύση.

Το Μουσείο Γουναρόπουλου αναζητά ποια είναι η προϊστορία και η καταγωγή μας

Μία έκθεση σύγχρονης τέχνης με έναυσμα το έργο του Ανδρέα Εμπειρίκου.