Η Νατάσσα Παπαδοπούλου εμπνέεται από ένα τραγούδι των Queen για τη νέα της ατομική έκθεση

Το «Under Acupressure» θα εγκαινιαστεί στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη.

Under Acupressure 1

Στην έκθεση "Under Acupressure" το κλασικό hit των Queen με τον Ντέιβιντ Μπόουι αποτελεί τον πυρήνα της θεματικής της. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 17 Μαρτίου (6-10 μ.μ.) στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη υπό την επιμέλεια του Πάνου Γιαννικόπουλου.

Η Νατάσσα Παπαδοπούλου χρησιμοποιεί το ρεφρέν του "Under Pressure" και βάσει αυτού μελετάει την ιδέα της πίεσης και τον τρόπο ενσώματης αντίστασης. Έτσι, δημιουργείται ένας χώρος πιεσοθεραπείας, όπου η φροντίδα του εαυτού γίνεται με έναν παράδοξο τρόπο. Όπως στα περισσότερα έργα της καλλιτέχνιδας, ερευνάται η αλληλεπίδραση του θεατή με τα εκθέματα, με έμφαση στην αντίδραση του σώματος.

Under Acupressure 2

Σωματικές πιέσεις λαμβάνουν χώρα πάνω σε στρώματα γιόγκα, ένα βίντεο "εκπαίδευσης" ή "διαφήμισης" υποδέχεται το κοινό και συστήματα αυτομασάζ μπορούν να φορεθούν από τους επισκέπτες. Η γενικότερη άμεση επαφή με τα διαδραστικά εκθέματα οδηγεί σε απελευθέρωση της μυϊκής έντασης και προωθεί την κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα ο επισκέπτης να ηρεμεί ή να διεγείρεται.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων το κοινό παροτρύνεται να χρησιμοποιήσει τα έργα, ακολουθώντας τις οδηγίες της Παπαδοπούλου που θα βρίσκεται στον χώρο.

Info: Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη | 17/03-06/05 | Ώρες λειτουργίας: Τρ., Τετ., Παρ.: 10 π.μ. – 5 μ.μ., Πεμ.: 5-9 μ.μ. | Είσοδος: 2€

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Materiality": Η κεραμική παραμένει μία από τις πιο πειραματικές τέχνες

Δεκατέσσερις διακεκριμένοι καλλιτέχνες αναδεικνύουν τις δυνατότητες της κεραμικής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/11/2025

Τρεις σταθμοί στη νεοελληνική ποίηση παρέα με τον πεζογράφο Κώστα Βούλγαρη

Η δράση περιλαμβάνεται στον νέο κύκλο διαλέξεων του Επιγραφικού Μουσείου.

Κυριακάτικα εικαστικά ραντεβού στην Πλάκα

Η δράση "Πνοή Τέχνης" ενώνει τον κόσμο της τέχνης με εκείνον της φύσης.

Τα masterclasses του Μουσείου Μαρία Κάλλας επιστρέφουν τον Νοέμβριο

Εξειδικευμένα σεμινάρια στις παραστατικές τέχνες.

Βροντές κι αστραπές στη Roma Gallery: Ο Κωστής μετατρέπει τον ηλεκτρισμό σε σύγχρονη τέχνη

Με αφορμή τη νέα του έκθεση "Μπλε Αλφάβητο", μιλήσαμε με τον καταξιωμένο καλλιτέχνη για την εμμονή του με τους κεραυνούς και πώς τα έργα του είναι μια απόπειρα να έρθουμε πιο κοντά στη φύση.

Το Μουσείο Γουναρόπουλου αναζητά ποια είναι η προϊστορία και η καταγωγή μας

Μία έκθεση σύγχρονης τέχνης με έναυσμα το έργο του Ανδρέα Εμπειρίκου.