"Μικρόκοσμος": Η πρώτη ατομική έκθεση του Ντάνιελ Κοέν έρχεται στον χώρο του Art Zone 42.

Μια έκθεση με ελαιογραφικά έργα μικρών διαστάσεων τα οποία απεικονίζουν απλά, καθημερινά αντικείμενα και παραστάσεις εμπνευσμένες από την περίοδο της καραντίνας.

Aυτοπροσωπογραφία με καπέλο, λάδι σε καρτολίνα, 30 x 24 cm

Την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου (7-10 μ.μ.)  εγκαινιάζεται η πρώτη ατομική έκθεση του εικαστικού Ντάνιελ Κοέν με τίτλο ‘’Μικρόκοσμος’’. Η συλλογή που θα παρουσιαστεί στο Art Zone 42 αποτελείται από ελαιογραφικά έργα μικρών διαστάσεων τα οποία απεικονίζουν απλά, καθημερινά αντικείμενα και παραστάσεις, κυρίως εσωτερικού χώρου.

Ο Κοέν εμπνεύστηκε τα περισσότερα έργα κατά τη διάρκεια της  καραντίνας  μεταφέροντας το ίδιο το αντικείμενο σε μια άλλη διάσταση και δίνοντάς του μια νέα αξία. Εργαλεία και σκεύη αποτελούν το μοναδικό θέμα στον καμβά και οι νεκρές φύσεις του καλλιτέχνη ζωντανεύουν και χρωματίζονται, σαν ο ίδιος να προσπαθεί να μας θυμίσει  ότι η έμπνευση βρίσκεται παντού, ακόμα και μέσα σε ένα μικρό δωμάτιο.

To μπρίκι, λάδι σε καρτολίνα, 18 x 24 cm
To μπρίκι, λάδι σε καρτολίνα, 18 x 24 cmΠέρα από τις παραπάνω απεικονίσεις, στην έκθεση θα συμπεριληφθούν και αρκετές προσωπογραφίες του καλλιτέχνη,  ζωγραφισμένες πό διαφορετικές οπτικές γωνίες οι οποίες εκφράζουν τον προβληματισμό και τη μοναχικότητα της περιόδου του εγκλεισμού. Χάρη των συνθηκών της καραντίνας, ο Κοέν παρακινήθηκε να πειραματιστεί ζωγραφικά όσον αφορά την απόδοση των φορμών. Το αποτέλεσμα ήταν τα αντικείμενα να μοιάζουν με ζωγραφικά αριστουργήματα και εσωτερικοί χώροι να εκπέμπουν ένα εξαίρετο φως.

Info: 10/02-05/03 | Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 3-9 μ.μ., Τετάρτη, Σάββατο 11 π.μ.-3 μ.μ. . Είσοδος ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες

Art Zone 42

Βασ. Κωνσταντίνου 42, Καλλιμάρμαρο
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Ποσειδώνια": Η ζωή των ναυτικών καταγράφεται σε μια έκθεση φωτογραφίας

Η φωτογράφος Κίτσα Αγγελάκου Σκηνίτη παρουσιάζει μία προσωπική εκθεσιακή αναδρομή στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, συνδέοντας την καθημερινότητα των ναυτικών στα καράβια με τη γοητεία της θάλασσας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/05/2022

Μια καλλιτεχνική διερεύνηση της queer ταυτότητας στο νησί της Λέσβου

Διεθνείς και Έλληνες καλλιτέχνες εξετάζουν τη σχέση της ποίησης και της φωτογραφίας με την queer κουλτούρα, εξετάζοντας ζητήματα ταυτότητας και επιθυμίας.

Το Φουγάρο Art Center γιορτάζει 10 χρόνια λειτουργίας εγκαινιάζοντας δύο νέες εκθέσεις

Εικαστικές εκθέσεις από τον Λευτέρη Ολύμπιου και τη Γερμανίδα Brigitte Hofherr εκκινούν τις εορταστικές εκδηλώσεις για το κλείσιμο μιας δεκαετίας του χώρου τέχνης στο Ναύπλιο.

"Plasmata": Η ψηφιακή τέχνη συναντά τα μεταβαλλόμενα σώματα σε μια εντυπωσιακή έκθεση στο Πεδίον του Άρεως

Η Στέγη Ωνάση μας συστήνει τις διάφορες μορφές του σώματος με μια αλλόκοτη αλλά εντυπωσιακή έκθεση, όπου τα "πλάσματα" εξερευνώνται μέσω διαδραστικών, πολυμορφικών εγκαταστάσεων ψηφιακής τέχνης.

I Follow the Sun as I Follow my Distraction": Ποια η δύναμη των υλικών στην τέχνη της γλυπτικής;

Χαλκός, μαρμάρινες σφαίρες, κυρτό ατσάλι και πολλά άλλα υλικά μας μεταφέρουν σε μια ψευδαίσθηση του οικείου περιβάλλοντος του καλλιτέχνη Βασίλη Παπαγεωργίου, στον χώρο τέχνης Callirrhoe.

Μια ομαδική έκθεση δημιουργεί "Απο-Θήκες Μνήμης"

Η έκθεση θα παρουσιαστεί στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST, με τη συνεργασία της γκαλερί BRAGGART

"Cocta Terra": Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες διερευνούν τις δυνατότητες της κεραμικής τέχνης

Το i-D ProjectArt επιστρέφει με μια ομαδική έκθεση για την καλοκαιρινή του σεζόν.