"Μικρόκοσμος": Η πρώτη ατομική έκθεση του Ντάνιελ Κοέν έρχεται στον χώρο του Art Zone 42.

Μια έκθεση με ελαιογραφικά έργα μικρών διαστάσεων τα οποία απεικονίζουν απλά, καθημερινά αντικείμενα και παραστάσεις εμπνευσμένες από την περίοδο της καραντίνας.

Aυτοπροσωπογραφία με καπέλο, λάδι σε καρτολίνα, 30 x 24 cm

Την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου (7-10 μ.μ.)  εγκαινιάζεται η πρώτη ατομική έκθεση του εικαστικού Ντάνιελ Κοέν με τίτλο ‘’Μικρόκοσμος’’. Η συλλογή που θα παρουσιαστεί στο Art Zone 42 αποτελείται από ελαιογραφικά έργα μικρών διαστάσεων τα οποία απεικονίζουν απλά, καθημερινά αντικείμενα και παραστάσεις, κυρίως εσωτερικού χώρου.

Ο Κοέν εμπνεύστηκε τα περισσότερα έργα κατά τη διάρκεια της  καραντίνας  μεταφέροντας το ίδιο το αντικείμενο σε μια άλλη διάσταση και δίνοντάς του μια νέα αξία. Εργαλεία και σκεύη αποτελούν το μοναδικό θέμα στον καμβά και οι νεκρές φύσεις του καλλιτέχνη ζωντανεύουν και χρωματίζονται, σαν ο ίδιος να προσπαθεί να μας θυμίσει  ότι η έμπνευση βρίσκεται παντού, ακόμα και μέσα σε ένα μικρό δωμάτιο.

To μπρίκι, λάδι σε καρτολίνα, 18 x 24 cm
To μπρίκι, λάδι σε καρτολίνα, 18 x 24 cmΠέρα από τις παραπάνω απεικονίσεις, στην έκθεση θα συμπεριληφθούν και αρκετές προσωπογραφίες του καλλιτέχνη,  ζωγραφισμένες πό διαφορετικές οπτικές γωνίες οι οποίες εκφράζουν τον προβληματισμό και τη μοναχικότητα της περιόδου του εγκλεισμού. Χάρη των συνθηκών της καραντίνας, ο Κοέν παρακινήθηκε να πειραματιστεί ζωγραφικά όσον αφορά την απόδοση των φορμών. Το αποτέλεσμα ήταν τα αντικείμενα να μοιάζουν με ζωγραφικά αριστουργήματα και εσωτερικοί χώροι να εκπέμπουν ένα εξαίρετο φως.

Info: 10/02-05/03 | Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 3-9 μ.μ., Τετάρτη, Σάββατο 11 π.μ.-3 μ.μ. . Είσοδος ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες

Art Zone 42

Βασ. Κωνσταντίνου 42, Καλλιμάρμαρο
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Without Which, Not / Sine Qua Non": Μία καλλιτεχνική απόπειρα αυτοπροσδιορισμού

Ο κοινός εννοιολογικός άξονας που ενώνει το έργο των Μαρίας Σταμάτη και Κώστα Βίττη, είναι η επιθυμία τους να αναγνώ-σουν και να εν-νοηματώσουν τα όρια της έκφρασης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/01/2023

Οι "από σκουριά και αλμύρα" πίνακες του Γιάννη Μίχα

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Εταιρείας Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά.

"Remains": Η εικαστικός Μαρία Ζιάκα δίνει νέα ζωή σε παλιά έργα της

Τα "απομεινάρια" επεξεργάζονται εκ νέου, ενώ οι εικόνες που προκύπτουν μέσα από αυτήν τη διαδικασία-πρακτική καλύπτονται με μεγάλες λευκές, τις περισσότερες φορές, επιφάνειες.

Το ερευνητικό πρότζεκτ "[α] border of dying" επικεντρώνεται στις εικαστικές τέχνες

Το έργο αποτελείται από μια διπλή περφόρμανς, μια εικαστική εγκατάσταση και ένα εργαστήριο ανοιχτό στο κοινό.

Αφιέρωμα στο εικαστικό έργο του πολυσχιδούς καλλιτέχνη Νίκου Βέλμου

Είναι η πρώτη φορά που, εδώ και 93 χρόνια από τον θάνατο του Βέλμου, εκτίθενται τα έργα του στο κοινό.

"Η Τέχνη του Αλγόριθμου": Κατανοώντας τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης

Κατά τη διάρκειά της εκδήλωσης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν το δικό τους έργο τέχνης με τον ίδιο αλγόριθμο.