Οδηγός Τεχνών

Δύο ειδικά σχεδιασμένα πάρκα για σκύλους άνοιξαν στη συνοικία Προμπονά και στον Νέο Κόσμο

Ο Δήμος Αθηναίων αποδεικνύει την αγάπη του για τα τετράποδα κατοικίδια με τις νέες εγκαταστάσεις που εγκαινίασε.

Δύο ειδικά σχεδιασμένα πάρκα για σκύλους άνοιξαν στη συνοικία Προμπονά και στον Νέο Κόσμο

Ξύλινες πλατφόρμες, ράμπες και διάδρομοι για παιχνίδι, εμπόδια αλλά και ποτίστρες εξόπλισαν δύο ειδικά σχεδιασμένους χώρους πρασίνου για μικρούς και μεγάλους σκύλους, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την ασφάλεια των τετράποδων επισκεπτών. Είναι τα νέα «πάρκα κοινωνικοποίησης και άσκησης σκύλων», όπως δηλώνουν οι πινακίδες που τοποθετήθηκαν έξω απ’ τις εγκαταστάσεις των δύο σημείων που μόλις άνοιξαν τις πόρτες τους, στη συνοικία Προμπονά και στον Νέο Κόσμο (πλατεία Οβρένοβιτς).

Κάτω απ’ τα ψηλά δέντρα που προϋπήρχαν στα δύο πάρκα, σε συνθήκες φυσικού περιβάλλοντος που λατρεύουν οι σκύλοι, θα δίνουν πλέον ραντεβού οι φιλόζωοι με τα κατοικίδιά τους, ώστε να τα φέρνουν σε επαφή, να τα γυμνάζουν αλλά και να τα εκπαιδεύουν. Τα πάρκα είναι περιφραγμένα με διπλές ανθεκτικές πόρτες και ενδιάμεσο χώρο υποδοχής, προκειμένου να διασφαλίζεται ότι οι σκύλοι θα παραμένουν στο πάρκο, κάθε φορά που οι πόρτες ανοίγουν ή κλείνουν, ενώ στο εσωτερικό των δύο σημείων έχει τοποθετηθεί σύγχρονος εξοπλισμός, κατάλληλος για να διεγείρει την περιέργεια και την κίνηση στα τετράποδα.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι καθένα από τα δύο πάρκα είναι χωρισμένο σε δύο ζώνες, είτε για μικρόσωμους ή για μεγαλόσωμους σκύλους (ανάλογα με το βάρος τους), ώστε να παίζουν άνετα και με ασφάλεια. Το βράδυ, δε, ο φωτισμός θα είναι ενισχυμένος, για καλύτερη εποπτεία των συνοδών. Τα πάρκα έχουν έκταση άνω του ενός στρέμματος στη συνοικία Προμπονά και 700 τ.μ. στον Νέο Κόσμο.

Δύο ειδικά σχεδιασμένα πάρκα για σκύλους άνοιξαν στη συνοικία Προμπονά και στον Νέο Κόσμο - εικόνα 1
Δύο ειδικά σχεδιασμένα πάρκα για σκύλους άνοιξαν στη συνοικία Προμπονά και στον Νέο Κόσμο - εικόνα 2

«Τα πρώτα πάρκα για σκύλους μάς γέμισαν με ενθουσιασμό», ανέφερε ο Κώστας Μπακογιάννης. «Με τους δύο αυτούς σύγχρονους χώρους έγινε απλώς η αρχή· στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε και άλλα τέτοια πάρκα στις γειτονιές της πόλης, προσφέροντας τις ιδανικές συνθήκες παιχνιδιού και εκπαίδευσης για τα κατοικίδια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Εσείς ψηφίσατε τις αγαπημένες σας παραστάσεις για τα Θεατρικά Βραβεία Κοινού;

Επιβραβεύστε και φέτος τις καλύτερες θεατρικές εμπειρίες της σεζόν παίρνοντας μέρος στη Θεατρομανία.

Η φεστιβαλική παράσταση του Ανέστη Αζά έρχεται στο Αμφι-Θέατρο

Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων έρχεται στο Αμφι-Θέατρο, η "Δημοκρατία του Μπακλαβά" του Ανέστη Αζά, μια παράσταση που ανέβηκε το περασμένο καλοκαίρι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Όλα όσα θα δούμε στο Netflix τον Ιανουάριο

Αυτές είναι οι ταινίες, σειρές και ντοκιμαντέρ που περιλαμβάνει η λίστα με τις προβολές για τον πρώτο μήνα της νέας χρονιάς.

Η Επανάσταση του ’21 βάζει χρώμα στους τοίχους της Αθήνας: Δείτε τις νέες τοιχογραφίες που έγιναν

Ο Λόρδος Βύρωνας του Cacao Rocks στη γειτονιά του Ψυρρή, ο "Νεαρός τυμπανιστής του Μεσολογγίου" που αγναντεύει την Ακρόπολη, το "Πάνθεον" των Αγωνιστών στην Κυψέλη και άλλα πολύχρωμα, εντυπωσιακά έργα από γνωστούς street artists που αναβαθμίζουν την πόλη μας με το πρόγραμμα αναθέσεων του Δήμου Αθηναίων.

Δείτε το "Όλα Κουλά" του Χριστόφορου Ζαραλίκου on demand

Το stand up show του Χριστόφορου Ζαραλίκου "Όλα Κουλά" που αγαπήθηκε από το κοινό είναι διαθέσιμο στην οθόνη σας.

Αυτές είναι οι πέντε πρεμιέρες που περιμένουμε μέχρι την Άνοιξη στο Εθνικό Θέατρο

Δυναμικά ξεκινά το Εθνικό Θέατρο τη Νέα Χρονιά με πέντε νέες παραστάσεις. Για να είσαστε προετοιμασμένοι σας δίνουμε τη λίστα με τα έργα, τους σκηνοθέτες, τους πρωταγωνιστές και τις προγραμματισμένες πρεμιέρες τους.