Δύο ειδικά σχεδιασμένα πάρκα για σκύλους άνοιξαν στη συνοικία Προμπονά και στον Νέο Κόσμο

Ο Δήμος Αθηναίων αποδεικνύει την αγάπη του για τα τετράποδα κατοικίδια με τις νέες εγκαταστάσεις που εγκαινίασε.

Δύο ειδικά σχεδιασμένα πάρκα για σκύλους άνοιξαν στη συνοικία Προμπονά και στον Νέο Κόσμο

Ξύλινες πλατφόρμες, ράμπες και διάδρομοι για παιχνίδι, εμπόδια αλλά και ποτίστρες εξόπλισαν δύο ειδικά σχεδιασμένους χώρους πρασίνου για μικρούς και μεγάλους σκύλους, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την ασφάλεια των τετράποδων επισκεπτών. Είναι τα νέα «πάρκα κοινωνικοποίησης και άσκησης σκύλων», όπως δηλώνουν οι πινακίδες που τοποθετήθηκαν έξω απ’ τις εγκαταστάσεις των δύο σημείων που μόλις άνοιξαν τις πόρτες τους, στη συνοικία Προμπονά και στον Νέο Κόσμο (πλατεία Οβρένοβιτς).

Κάτω απ’ τα ψηλά δέντρα που προϋπήρχαν στα δύο πάρκα, σε συνθήκες φυσικού περιβάλλοντος που λατρεύουν οι σκύλοι, θα δίνουν πλέον ραντεβού οι φιλόζωοι με τα κατοικίδιά τους, ώστε να τα φέρνουν σε επαφή, να τα γυμνάζουν αλλά και να τα εκπαιδεύουν. Τα πάρκα είναι περιφραγμένα με διπλές ανθεκτικές πόρτες και ενδιάμεσο χώρο υποδοχής, προκειμένου να διασφαλίζεται ότι οι σκύλοι θα παραμένουν στο πάρκο, κάθε φορά που οι πόρτες ανοίγουν ή κλείνουν, ενώ στο εσωτερικό των δύο σημείων έχει τοποθετηθεί σύγχρονος εξοπλισμός, κατάλληλος για να διεγείρει την περιέργεια και την κίνηση στα τετράποδα.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι καθένα από τα δύο πάρκα είναι χωρισμένο σε δύο ζώνες, είτε για μικρόσωμους ή για μεγαλόσωμους σκύλους (ανάλογα με το βάρος τους), ώστε να παίζουν άνετα και με ασφάλεια. Το βράδυ, δε, ο φωτισμός θα είναι ενισχυμένος, για καλύτερη εποπτεία των συνοδών. Τα πάρκα έχουν έκταση άνω του ενός στρέμματος στη συνοικία Προμπονά και 700 τ.μ. στον Νέο Κόσμο.

Δύο ειδικά σχεδιασμένα πάρκα για σκύλους άνοιξαν στη συνοικία Προμπονά και στον Νέο Κόσμο - εικόνα 1
Δύο ειδικά σχεδιασμένα πάρκα για σκύλους άνοιξαν στη συνοικία Προμπονά και στον Νέο Κόσμο - εικόνα 2

«Τα πρώτα πάρκα για σκύλους μάς γέμισαν με ενθουσιασμό», ανέφερε ο Κώστας Μπακογιάννης. «Με τους δύο αυτούς σύγχρονους χώρους έγινε απλώς η αρχή· στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε και άλλα τέτοια πάρκα στις γειτονιές της πόλης, προσφέροντας τις ιδανικές συνθήκες παιχνιδιού και εκπαίδευσης για τα κατοικίδια».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Queer, διαδικτυακή και κινηματική ποίηση στον 21ο αιώνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου ανατρέχουμε σε μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντα που ακούστηκαν για τα κινήματα και τα ποιήματα στο πρόσφατο συνέδριο "Από την παγκοσμιοποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη. Η ελληνική λογοτεχνία στον 21ο αιώνα" στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο ΚΠΙΣΝ. Το συνέδριο διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

"Νομίζω ήρθε η ώρα ν’ ακούσουμε..." τους μεγάλους συνθέτες του 20ού αιώνα

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς μπαίνει στην Πινακοθήκη Γκίκα και παρουσιάζει μία διαδραστική έκθεση-αφιέρωμα σε 11 σπουδαίους μουσικοσυνθέτες της Ελλάδας.

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".

"Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα": Ένα βιβλίο μνήμης του Θανάση Ευθυμιάδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη του να συγκρατήσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό του μέχρι σήμερα.

25+1 βιβλία για το Πάσχα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και όσο προετοιμαζόμαστε για τις Πασχαλινές διακοπές, συγκεντρώσαμε τα νέα βιβλία που αξίζει να διαβάσετε αυτή την άνοιξη.