Δύο ειδικά σχεδιασμένα πάρκα για σκύλους άνοιξαν στη συνοικία Προμπονά και στον Νέο Κόσμο

Ο Δήμος Αθηναίων αποδεικνύει την αγάπη του για τα τετράποδα κατοικίδια με τις νέες εγκαταστάσεις που εγκαινίασε.

Δύο ειδικά σχεδιασμένα πάρκα για σκύλους άνοιξαν στη συνοικία Προμπονά και στον Νέο Κόσμο

Ξύλινες πλατφόρμες, ράμπες και διάδρομοι για παιχνίδι, εμπόδια αλλά και ποτίστρες εξόπλισαν δύο ειδικά σχεδιασμένους χώρους πρασίνου για μικρούς και μεγάλους σκύλους, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την ασφάλεια των τετράποδων επισκεπτών. Είναι τα νέα «πάρκα κοινωνικοποίησης και άσκησης σκύλων», όπως δηλώνουν οι πινακίδες που τοποθετήθηκαν έξω απ’ τις εγκαταστάσεις των δύο σημείων που μόλις άνοιξαν τις πόρτες τους, στη συνοικία Προμπονά και στον Νέο Κόσμο (πλατεία Οβρένοβιτς).

Κάτω απ’ τα ψηλά δέντρα που προϋπήρχαν στα δύο πάρκα, σε συνθήκες φυσικού περιβάλλοντος που λατρεύουν οι σκύλοι, θα δίνουν πλέον ραντεβού οι φιλόζωοι με τα κατοικίδιά τους, ώστε να τα φέρνουν σε επαφή, να τα γυμνάζουν αλλά και να τα εκπαιδεύουν. Τα πάρκα είναι περιφραγμένα με διπλές ανθεκτικές πόρτες και ενδιάμεσο χώρο υποδοχής, προκειμένου να διασφαλίζεται ότι οι σκύλοι θα παραμένουν στο πάρκο, κάθε φορά που οι πόρτες ανοίγουν ή κλείνουν, ενώ στο εσωτερικό των δύο σημείων έχει τοποθετηθεί σύγχρονος εξοπλισμός, κατάλληλος για να διεγείρει την περιέργεια και την κίνηση στα τετράποδα.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι καθένα από τα δύο πάρκα είναι χωρισμένο σε δύο ζώνες, είτε για μικρόσωμους ή για μεγαλόσωμους σκύλους (ανάλογα με το βάρος τους), ώστε να παίζουν άνετα και με ασφάλεια. Το βράδυ, δε, ο φωτισμός θα είναι ενισχυμένος, για καλύτερη εποπτεία των συνοδών. Τα πάρκα έχουν έκταση άνω του ενός στρέμματος στη συνοικία Προμπονά και 700 τ.μ. στον Νέο Κόσμο.

Δύο ειδικά σχεδιασμένα πάρκα για σκύλους άνοιξαν στη συνοικία Προμπονά και στον Νέο Κόσμο - εικόνα 1
Δύο ειδικά σχεδιασμένα πάρκα για σκύλους άνοιξαν στη συνοικία Προμπονά και στον Νέο Κόσμο - εικόνα 2

«Τα πρώτα πάρκα για σκύλους μάς γέμισαν με ενθουσιασμό», ανέφερε ο Κώστας Μπακογιάννης. «Με τους δύο αυτούς σύγχρονους χώρους έγινε απλώς η αρχή· στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε και άλλα τέτοια πάρκα στις γειτονιές της πόλης, προσφέροντας τις ιδανικές συνθήκες παιχνιδιού και εκπαίδευσης για τα κατοικίδια».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η έκθεση "Φαληρόθεν. Ανάμεσα σε δύο κόσμους" αποκαλύπτει ψηφίδες του αρχαιολογικού παρελθόντος του Πειραιά

Ορισμένα από τα σημαντικότερα ευρήματα, από τη σωστική ανασκαφή του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Δέλτα Φαλήρου παρουσιάζονται στην περιοδική έκιθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά.

27/09/2022

"…έτσι τα αφηγήθηκα": Η αινιγματική ζωγραφική του Δημήτρη Παπανικολάου

Γυναικείες φιγούρες, χρηστικά αντικείμενα και νεκρές φύσεις απεικονίζονται στα έργα που θα παρουσιάσει η Art Zone 42.

"Peace by Peace": Ένα αντιπολεμικό πρότζεκτ στο TAF

Η έκθεση εικονογράφησης αποτελεί δημιουργία της κολεκτίβας "Futurenice".

Ένας νέος χώρος τέχνης εγκαινιάζεται στον Λυκαβηττό

Το νεοσύστατο VS Athens art gallery υποδέχεται το κοινό με την έκθεση "Perfect Machine" της ζωγράφου και γλύπτριας Βάνιας Στέφου.

Μια βόλτα στο "Φανταστικό Μουσείο του Στάθη Βατανίδη

Ο Στάθης Βατανίδης δημιουργεί μια σειρά έργων αποτίοντας φόρο τιμής στους μεγαλύτερους Δημιουργούς της κλασσικής και σύγχρονης τέχνης.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (26/9-2/10)

Το πρώην ψυχιατρικό νοσοκομείο στο Δαφνί μετατρέπεται σε μια ιδιόμορφη γκαλερί, δύο καταξιωμένες εικαστικοί στη Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων και το σίκουελ της έκθεσης "True Believers" ανάμεσα στις εκθέσεις που θα δούμε τις επόμενες μέρες στην πόλη.