Ανοικτό και πάλι το πάρκο «Παύλου Μπακογιάννη» πίσω απ’ την Πλατεία Αμερικής

Ένα αίτημα των κατοίκων εκπληρώθηκε. O Δήμος Αθηναίων μίσθωσε την έκταση απ’ τη ΔΕΗ για δέκα χρόνια.

Ανοικτό και πάλι το πάρκο «Παύλου Μπακογιάννη» πίσω απ’ την Πλατεία Αμερικής

Μεταξύ των δύο lockdown, βρεθήκαμε να περπατάμε παράλληλα της Πατησίων, λόγω μιας περιοδικής έκθεσης δημόσιας τέχνης σε χρηματοδότηση από τον οργανισμό ΝΕΟΝ και σε επιμέλεια της Γαλήνης Νόττι, η οποία εκκινούσε από το πάρκο «Παύλου Μπακογιάννη», ένα πολύ χαριτωμένο όμορφο παρκάκι πίσω από την Πλατεία Αμερικής, επί της οδού Θήρας, το οποίο ωστόσο παρέμενε κλειστό για το κοινό τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω διάφορων γραφειοκρατικών προβλημάτων κι εκκρεμοτήτων μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και της ΔΕΗ, στην οποία ανήκει ο χώρος πρασίνου μαζί με το όμορο νεοκλασικό οίκημα.

Εν τέλει, έναντι χαμηλού –«συμβολικού», όπως αναφέρει η ανακοίνωση– ποσού, η έκταση μισθώθηκε στον Δήμο Αθηναίων για τα επόμενα δέκα χρόνια. Ο χώρος καθαρίστηκε κι απολυμάνθηκε από τις ααρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, τοποθετήθηκαν νέα φυτά και παρτέρια, ώστε να παραδοθεί εκ νέου στους κατοίκους της περιοχής που ομολογουμένως έχουν να παινεύονται για αυτή την κρυφή ανάσα πρασίνου.

Ανοικτό και πάλι το πάρκο «Παύλου Μπακογιάννη» πίσω απ’ την Πλατεία Αμερικής - εικόνα 1

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Όλα όσα ετοιμάζει το Ίδρυμα Θεοχαράκη για τη νέα σεζόν

Το ίδρυμα επιδιώκει να επαναφέρει τη σιωπηλή δύναμη της προσοχής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/11/2025

"Η ντροπή είναι ένα αντικείμενο στο διάστημα": Νέο εικαστικό πρότζεκτ στο Μέγαρο Μουσικής

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλης κλίμακας παρουσίαση του νέου σώματος δουλειάς του Ανδρέα Ράγκναρ Κασάπη.

Παράταση για την έκθεση "all aboard" στο αεροδρόμιος "Ελευθέριος Βενιζέλος"

Η Αθήνα γίνεται το επίκεντρο ενός τολμηρού καλλιτεχνικού εγχειρήματος.

Το Ινστιτούτο Γκαίτε φέρνει την πολιτιστική κληρονομιά στο επίκεντρο

Η επόμενη εκδήλωση της σειράς "Heritage in Focus [Η κληρονομιά στο επίκεντρο]" συζητά για τρόπους που η πολιτιστική κληρονομιά ορίζεται, διεκδικείται και επανερμηνεύεται σήμερα.

Τα βιβλιοπωλεία της γειτονιάς μάς συστήνονται: Το "Μπερλίν" στα Άνω Πετράλωνα

Ο μικρός αλλά πολύ δραστήριος χώρος, που ετοιμάζει την πρώτη του έκδοση, παίρνει τη σκυτάλη στη στήλη όπου ιδιοκτήτες συνοικιακών βιβλιοπωλείων μας ξεναγούν στον μικρόκοσμό τους -εκεί που χτυπά ουσιαστικά η καρδιά του βιβλίου.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (3-9/11)

Τα εικαστικά πρότζεκτ που σημειώνουμε για τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου.

Νέοι χαράκτες συστήνονται με μία ομαδική έκθεση στην Κυψέλη

Πρόκειται για τον όγδοο κύκλο εκθέσεων στη σειρά "Νέοι Χαράκτες", μια πρωτοβουλία της Εταιρείας Εικαστικών Τεχνών Α.Τάσσος.