NovaBox HD 831

Πύλη προς την υψηλή ευκρίνεια. Οι εντυπώσεις μας.

Αν και όλες οι χώρες του Δυτικού κόσμου απολαμβάνουν τηλεοπτικό πρόγραμμα υψηλής ευκρίνειας εδώ και χρόνια, για μία σειρά από λόγους, η Ελλάδα... μόλις αυτές τις ημέρες - με μεγάλη διαφορά φάσης δηλαδή - έχει πλέον στη διάθεσή της την ίδια δυνατότητα. Από τις 25 Αυγούστου οι συνδρομητές της Nova μπορούν να απολαύσουν πρόγραμμα ποικίλλου περιεχόμενου σε υψηλή ευκρίνεια, έχοντας έτσι την ευκαιρία να διαπιστώσουν για πρώτη φορά τι ακριβώς σημαίνει εκείνη η... "κρυστάλλινη εικόνα" πού τους υπόσχονται όταν αγοράζουν τηλεοράσεις HD. Το Αθηνόραμα Digital προμηθεύτηκε τον αποκωδικοποιητή της ελληνικής εταιρείας από τα τέλη Αυγούστου, πέρασε πάνω από 15 μέρες χρησιμοποιώντας τον και στις επόμενες παραγράφους ακολουθούν οι εντυπώσεις μας από αυτόν τον εξοπλισμό, με τον οποίο η Nova ξεκινά αυτές τις μέρες να προωθεί και επίσημα την υπηρεσία της.

Η εταιρεία για λόγους marketing ονομάζει τη συσκευή αυτή NovaBox HD 831, πρόκειται ωστόσο για τροποποιημένη έκδοση του αποκωδικοποιητή DS830 της εταιρείας Pace. Πρόκειται για τον σημαντικότερο ίσως "παίκτη" στην αγορά αυτή, καθώς η Pace προμηθεύει με εξοπλισμό πολλές μεγάλες τηλεοπτικές υπηρεσίες της Ευρώπης - όπως αυτές του αγγλικού, του ιταλικού και του γερμανικού Sky. Πρόκειται για μία συμπαγή σε διαστάσεις συσκευή, με μεταλλικό σώμα, ελάχιστες ενδείξεις και λιγοστά πλήκτρα στο εξωτερικό τμήμα. Τόσο το παρουσιαστικό της όσο και η ποιότητα κατασκευής της φανερώνουν ότι είναι το είδος της λύσης που έχει διαμορφωθεί ώστε να είναι προσιτή και κατάλληλη για το κοινό που επιθυμεί μεν να αποκτήσει πρόσβαση σε περιεχόμενο υψηλής ευκρίνειας χωρίς να κάνει μεγάλη χρηματική επένδυση.

Το NovaBox HD 831 φέρει στο μπροστινό του τμήμα ένα σετ πλήκτρων για την πλοήγηση στα menu, καθώς και τα απαραίτητα πλήκτρα ενεργοποίησης, επανεκκίνησης κι εμφάνισης/απόκρυψης του menu επιλογών. Στο δεξί τμήμα υπάρχει η υποδοχή για την κάρτα πρόσβασης στο πρόγραμμα της Nova, καθώς και οι ενδείξεις για τη λήψη του σήματος και την ύπαρξη μηνύματος στο φάκελο εισερχομένων του συνδρομητή. Στο πίσω μέρος του NovaBox HD 831 βρίσκεται η υποδοχή για το καλώδιο της κεραίας, δυνατότητα εισόδου και εξόδου καλωδίου κεραίας (για τη λήψη επίγειων ψηφιακών και αναλογικών καναλιών), η υποδοχή SCART καλωδίου, καθώς και η έξοδοι ήχου - στερεοφωνικά ή πολυφωνικά μέσω ψηφιακής σύνδεσης - η υποδοχή καλωδίου HDMI, καθώς και μία θύρα Ethernet και USB.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ