Nova: Επιτέλους, υψηλή ευκρίνεια

Και στην Ελλάδα, με αρχή... σύγκρουση αστέρων

Μέχρι και τα τέλη του 2009 η ελληνική τηλεόραση είχε να επιδείξει, ως γνωστόν, μόνο αναλογική εκπομπή για τα ελεύθερα κανάλια και ψηφιακή για τα συνδρομητικά μέσω της Nova. Η κατάσταση όμως έχει διαφοροποιηθεί σημαντικά από τις αρχές του έτους και μετά, τόσο μέσω των πρωτοβουλιών της Digea σε όλη την επικράτεια - μέσα από τις οποίες ένα μεγάλο τμήμα του κοινού παρακολουθεί πλέον τα ελεύθερα κανάλια ψηφιακά - όσο και μέσω των κινήσεων της συνδρομητικής πλατφόρμας του ομίλου Forthnet. Η Nova διοργάνωσε τον τελυταίο καιρό δύο συνεντεύξεις Τύπου, στις οποίες ανέλυσε τα σχέδιά της για τους επόμενους μήνες και την πρόθεσή της να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις του χώρου. Μία από τις εξελίξεις αυτές, βέβαια, δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την μετάδοση σήματος υψηλής ευκρίνειας.

Το πακέτο καναλιών Nova HD θα διατεθεί στην αγορά στις 25 Αυγούστου, εγκαινιάζοντας μία νέα εποχή στην ελληνική τηλεόραση με την μετάδοση του φιλικού αγώνα μπάσκετ ανάμεσα στις εθνικές ομάδες των ΗΠΑ και της Ελλάδας. Όπως γνωστοποιήθηκε, ο αγώνας θα μεταδοθεί απευθείας στις 9 το βράδυ και το πρόγραμμα που θα ανοίξει την αυλαία των HD μεταδόσεων θα προσφέρει - για 2 ώρες πριν την έναρξη του ματς - μία αναλυτική ματιά στους αστέρες της Dream Team. Οι δημοσιογράφοι της Nova θα καλύψουν την παρουσία της αμερικάνικης ομάδας στην πρωτεύουσα, ενώ θα υπάρξουν τόσο μαγνητοσκοπημένες, όσο και live συνεντεύξεις.

Το αγωνιστικό μέρος θα καλυφθεί με 15 κάμερες που θα καταγράψουν την εικόνα σε υψηλή ευκρίνεια και το πρόγραμμα θα συνεχιστεί για άλλες δύο ώρες μετά τη λήξη, με την μετάδοση της συνέντευξης Τύπου και των δηλώσεων των πρωταγωνιστών. Μετά από αυτήν την πρεμιέρα, στις αρχές Σεπτεμβρίου θα κάνουν την εμφάνισή τους -ολοκληρωμένα πλέον - τα τρία ξεχωριστά κανάλια Nova Cinema HD, Nova Sports HD και Eurosport HD. Το Nova Cinema HD θα προβάλει κινηματογραφικές παραγωγές από τα κορυφαία studio του Χόλυγουντ - Disney, Warner Bros, Columbia, Universal, Fox και MGM - ενώ θα υποστηρίξει και ελληνικές παραγωγές από εταιρείες όπως οι Odeon, Village, AudioVisual, Spentzos και Hollywood Entertainment. Οι δύο πρώτες ελληνικές ταινίες που θα προσφερθούν σε υψηλή ευκρίνεια θα είναι οι "Ψυχή Βαθιά" του Παντελή Βούλγαρη και η σύγχρονη κωμωδία "Κληρονόμος" με τη Σμαράγδα Καρύδη.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ