LEGO The Movie 2

Κινηματογραφική συνέχεια καλή, οικιακή μεταφορά εντυπωσιακή

Ως ταινία αυτή καθ' αυτή το LEGO The Movie 2 θα μπορούσε λοιπόν να είναι καλύτερη - όμως είναι... πρακτικά αδύνατο να πει κανείς το ίδιο και για τον τεχνικό τομέα της οικιακής της μεταφοράς! Εδώ η Warner αληθινά "δίνει ρέστα": η εικόνα του φιλμ σε Blu-ray πλησιάζει στο όριο του τί μπορεί να αποδώσει αυτή η τεχνολογία οπτικών δίσκων, αποδίδοντας στην οθόνη και την παραμικρή λεπτομέρεια χωρίς ψεγάδια. Το πρωτογενές υλικό - η αμιγώς ψηφιακή μορφή στην οποία "γυρίστηκε" η συγκεκριμένη ταινία ως 3D animation δηλαδή - βοηθά βεβαίως πολύ, μα... δεν είναι όλα τα φιλμ 3D animation τόσο εντυπωσιακά στα μάτια μικρών και μεγάλων!

Πράγματι: δεν μπορεί παρά να ενθουσιαστεί κανείς τόσο από τα λαμπερά, πλούσια και πειστικά χρώματα που συνθέτουν πολλές σεκάνς - με υπέροχες αντανακλάσεις και εφέ αληθοφανή μέχρι και την τελευταία "πινελιά" τους - όσο και από τους καλοδιαλεγμένους γήινους τόνους και το έξοχο μαύρο που κυριαρχούν σε άλλες. Ως διάδοχος του αρχικού, το LEGO The Movie 2 διακρίνεται και από έξοχο χειρισμό π.χ. τεχνικών βάθους πεδίου, τεχνητά "θολής κίνησης" και άλλων παραδοσιακών τρυκ απεικόνισης, που αποδίδονται επίσης εκπληκτικά (για τα δεδομένα ανάλυσης 2Κ). Eίναι μία παραγωγή απλώς "χάρμα οφθαλμών", ειδικά σε ικανές τηλεοράσεις ή προβολείς.

Ο ήχος του LEGO The Movie 2 κινείται - εκπληκτικά - σχεδόν στο ίδιο επίπεδο ποιότητας με την εικόνα του. Είναι μορφής DTS-HD Master Audio για τις "απλές" διατάξεις ηχείων 5.1/7.1 και Dolby Atmos για όσους αξιοποιούν αντίστοιχη διάταξη με πρόσθετα ηχεία για αντικειμενοστρεφή απόδοση. Και στις δύο περιπτώσεις η παρουσία στον χώρο και η κατευθυντικότητα όλων των εφέ είναι υποδειγματική, χωρίς σε καμία των περιπτώσεων να αλλοιώνεται η διαύγεια των διαλόγων ή να βλάπτεται η απόδοση της μουσικής (που στο συγκεκριμένο έχει μεγαλύτερο ρόλο απ' ότι σε άλλα φιλμ animation). To subwoofer η αλήθεια είναι πως δεν συμμετέχει σε μεγάλο βαθμό, μα όποτε το κάνει η λειτουργία του ως συμπληρωματική των μεσαίων συχνοτήτων είναι άψογη.

Ιδιαίτερης αναφοράς χρίζουν τα extras της οικιακής έκδοσης του LEGO The Movie 2 - όχι τόσο βάσει πρωτοτυπίας, αλλά βάσει αξίας... ψυχαγωγικής. Όντως, πέρα από τις "κομμένες σκηνές", τον σχολιασμό του σκηνοθέτη και το διαφόρων ειδών προωθητικό υλικό (trailers κλπ.), υπάρχει μία ολόκληρη ενότητα με δραστηριότητες σχετικές ειδικά για παιδιά: απλά games, τραγούδι karaoke, τεστ γνώσεων κλπ. Παρόντα και ορισμένα ντοκυμαντέρ "making of" και 2-3 ενδιαφέροντα άλλα ταινιάκια, μα έχουμε την... αμυδρή υποψία πως οι μικροί σε ηλικία θεατές θα ασχοληθούν με τα συγκεκριμένα extras περισσότερο απ' ότι οι μεγάλοι - το οποίο, φυσικά, δεν είναι ποτέ κακό!


Πώς αξιολογεί κανείς συνολικά την οικιακή έκδοση του LEGO The Movie 2, λοιπόν; Εν τέλει θετικά: μπορεί ως φιλμ να μην ξεχωρίζει στον βαθμό που ο προκάτοχός του είχε καταφέρει, αλλά δεν παύει να προσφέρει απλόχερα διασκέδαση σε μικρούς και μεγάλους. Η εικόνα, ο ήχος και τα extras του, δε, είναι λόγοι απόκτησης του Blu-ray από μόνοι τους καθώς το επίπεδο ποιότητάς τους κινείται σε κατά πολύ υψηλότερα του συνηθισμένου επίπεδα.

Ίσως δεν είναι ο τίτλος-must που οι πάντες αξίζει να έχουν στην συλλογή τους, αλλά όσοι και όσες απόλαυσαν το αρχικό LEGO The Movie - και οι θιασώτες της κορυφαίας οπτικοακουστικής ποιότητας στα Blu-ray με ανάλογο εξοπλισμό διαθέσιμο - ενδεχομένως θα διαφωνήσουν. Και, έχοντας προσθέσει το Ultra HD Blu-ray στην συλλογή μας από την πρώτη μέρα, τους καταλαβαίνουμε απόλυτα!

Βαθμολογία: 8 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ