Xenoblade Chronicles 2

Περιπέτεια επική, στον πρωτάρη φιλική

Ο πολύ μεγάλος σε έκταση κόσμος που καλείται να εξερευνήσει ο παίκτης σε κάθε Xenoblade ήταν πάντοτε ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της εκάστοτε παραγωγής - και αυτό συνεχίζει να ισχύει για το Chronicles 2. Είναι ένα εικονικό περιβάλλον που προσφέρει αμέτρητα πράγματα για να κάνει ο παίκτης, από χαρακτήρες με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσει μέχρι τέρατα που πρέπει ν' αντιμετωπίσει και να εξολοθρεύσει. Στον τίτλο επικρατεί ένας κύκλος ημέρας/νύχτας και ποικιλία καιρικών συνθηκών, ενώ και η "παλίρροια" της θάλασσας από σύννεφα παίζει λειτουργικό ρόλο. Aυτά θα πρέπει να ληφθούν στα υπ' όψιν πριν από κάθε αποστολή καθώς επηρεάζουν την επιτυχία της: σε κάποιες π.χ. ο παίκτης πρέπει να βρεθεί σε συγκεκριμένη τοποθεσία συγκεκριμένη χρονική στιγμή, καθώς μόνο τότε η παλίρροια έχει καταστήσει την πρώτη προσβάσιμη.

Η ελευθερία που προσφέρεται στον παίκτη να κάνει πράγματα με τον δικό του ρυθμό είναι ένα από τα στοιχεία που σαφώς ξεχωρίζουν στο νέο Xenoblade. Ενώ παραμένει φυσικά εφικτό να ακολουθήσει κανείς πιστά και γρήγορα το βασικό σενάριο και να ολοκληρώσει μόνο τις βασικές αποστολές, υπάρχουν πάρα πολλές δευτερεύουσες αξιόλογες για να τον απασχολήσουν. Αυτό, βέβαια, σημαίνει πως συχνά ο παίκτης στην περιπλάνησή του θα συναντήσει και αντιπάλους τους οποίους δεν είναι ακόμη έτοιμος να αντιμετωπίσει, στην οποία περίπτωση η... σοφή επιλογή του φευγιού είναι η μόνη πρακτική λύση.

Κάθε νέα πόλη, πάντως, ή άλλου είδους κεντρικό σημείο στον κόσμο του Chronicles 2 κρύβει και κάτι μοναδικό. Πέρα από τους χαρακτήρες που δεν συμμετέχουν μεν ενεργά στην εξέλιξη του τίτλου αλλά προσθέτουν "ζωή" στις τοποθεσίες, πέρα από τις διάφορες δραστηριότητες, και μόνο τα καταστήματα που πωλούν τα διάφορα είδη αντικειμένων κι εξοπλισμού που χρειάζεται ο παίκτης είναι άξια αναφοράς. Αγοράζοντας τέτοια αντικείμενα, αλληλεπιδρώντας με χαρακτήρες κι ολοκληρώνοντας μικρές αποστολές, ο παίκτης αποκαλύπτει σιγά-σιγά όλο και περισσότερες από τις δυνατότητες κάθε τοποθεσίας: πιο πολλές κι ενδιαφέρουσες αποστολές, καλύτερο εξοπλισμό, καλύτερες τιμές γι' αυτόν.

Παραμένει σημαντικό βέβαια το γεγονός ότι όλα αυτά οι παίκτες έχουν την επιλογή αν θέλουν να τα... αγνοήσουν πλήρως και να εστιάσουν στο κύριο σενάριο του νέου Xenoblade. Δεν είναι αναγκασμένοι να κάνουν ο,τιδήποτε από τα παραπάνω, μεν, αλλά εκείνοι που... θα δώσουν ένα χέρι βοηθείας, ανταμείβονται (κι όχι μόνο με πιο πολλές ώρες διασκέδασης).

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ