Xenoblade Chronicles 2

Περιπέτεια επική, στον πρωτάρη φιλική

Είδος: RPG
Φορμά: Switch
Τιμή: €59,99

Εταιρία: Monolith Entertainment
Διανομή: CD-Media

Οι φίλοι και οι φίλες του Αθηνόραμα Digital που παρακολουθούν τις εξελίξεις στον χώρο της ηλεκτρονικής διασκέδασης είναι πρακτικά βέβαιο πως θα θυμούνται το 2017 ως την καλύτερη χρονιά της Nintendo εδώ και πάρα, μα πάρα πολύ καιρό - και η χρονιά αυτή, ανέλπιστα θετική για το Switch που φιλοξένησε ήδη όχι λιγότερες από πέντε παραγωγές επιπέδου ΑΑΑ, ολοκληρώνεται θριαμβευτικά με εκπρόσωπο μιας κατηγορίας στην οποία ο κολοσσός του Kyoto άλλοτε μεσουρανούσε: τα RPG με "παραδοσιακούς" μηχανισμούς παιχνιδιού όπως αυτοί αναπτύχθηκαν και τελειοποιήθηκαν στην ιαπωνική αγορά. Πολλοί είχαν πιστέψει πως το Xenoblade Chronicles 2 δεν θα προλάβαινε τελικά να κυκλοφορήσει μέσα σεον Δεκέμβριο - αλλά αυτό είναι όχι μόνο ήδη διαθέσιμο, μα και υπέροχο!

Για όσους και όσες δεν είχαν ασχοληθεί με κάποιο από τα προηγούμενα δύο Xenoblade Chronicles δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας: αν και πρόκειται για "συνέχεια" της αρχικής παραγωγής που είχε κυκλοφορήσει σε Wii/3DS, το Chronicles 2 μπορεί να το παίξει κανείς απολύτως αυτόνομα. Όσοι και όσες, άλλωστε, δεν έχουν ασχοληθεί με κανένα Xenoblade στο παρελθόν, δεν χρειάζεται ν' ανησυχούν για τα... διαβόητης δυσκολίας ή κατανόησης συστήματα παιχνιδιού στα οποία βασίζονται τέτοιοι τίτλοι: οι αρχικές ώρες ενασχόλησης με το Chronicles 2 αναλαμβάνουν να εξοικειώσουν τον παίκτη με όλα όσα χρειάζεται να αξιοποιήσει για να απολαύσει τον πολύ μεγάλο κόσμο του - και τα καταφέρνουν περίφημα.


Σε αντίθεση, δε, με το - προηγούμενο - Xenoblade Chronicles X που είχε κυκλοφορήσει στο WiiU, το σενάριο είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της νέας παραγωγής. Οι κύριοι χαρακτήρες της ομάδας του παίκτη - καθώς και μερικοί από τους δευτερεύοντες - είναι σκιαγραφημένοι υπέροχα και θα θυμήσουν στους βετεράνους της κατηγορίας τους αντίστοιχους από θρυλικούς τίτλους τύπου Dragon Quest VIII ή Final Fantasy X.

Το σενάριο αυτό πολύ γρήγορα "συστήνει" στους παίκτες τον πρωταγωνιστή του, έναν ρακοσυλλέκτη ονόματι Rex, ο οποίος βρίσκεται μπλεγμένος σε μια περιπέτεια πολύ μεγαλύτερης σημασίας απ' ότι θα μπορούσε αρχικά να φανταστεί: o κόσμος της Alrest που τον περιβάλλει έχει βυθιστεί σε μια θάλασσα από σύννεφα και ό,τι έχει απομείνει από τον πάλαι ποτέ πολιτισμό, ζει στις ράχες των "Τιτάνων" - τεράστιων όντων που τη διασχίζουν και βρίσκεται, ουσιαστικά, στα πρόθυρα του αφανισμού. Με την έλευση και της συμπρωταγωνίστριας του τίτλου, της Pyra, στο προσκήνιο, ο Rex θα ξεκινήσει - μαζί με την υπόλοιπη ομάδα που θα συγκεντρώσει στην πορεία - μια αναζήτηση για έναν τρόπο σωτηρίας της Alrest. Αναζήτηση που, ως είθισται για να... υπάρχει και το σχετικό ενδιαφέρον, μόνο εύκολη και προβλέψιμη φυσικά δεν αποδεικνύεται.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ