Xbox 360 σε ταχύτητες... Ν

Πιο γρήγορη ασύρματη σύνδεση με το νέο περιφερειακό, φέτος

Όπως... συνηθίζεται πλέον στην αγορά του gaming, ακόμη μία "διαρροή" σχετικά με την κυκλοφορία προϊόντος που ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί αποδείχθηκε αληθινή - η αρμόδια εταιρεία λοιπόν δεν είχε άλλη επιλογή από την παραδοχή και επισημοποίηση του προϊόντος. Αυτή τη φορά η διαρροή αφορούσε τη Microsoft και το περιφερειακό ασύρματης διασύνδεσης που κυκλοφορεί για το Xbox 360. Το παρόν μοντέλο του προϊόντος αυτού στηρίζεται στο πρότυπο 802.11b/g, το οποίο - απολύτως θεωρητικά - παρέχει ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων της τάξης των 54 Mbps. Η αμερικανική εταιρεία ωστόσο έχει κατασκευάσει κι ένα νέο μοντέλο, που θα στηρίζεται στο πρότυπο 802.11n ή Wi-Fi Ν (του οποίου οι προδιαγραφές παγιώθηκαν πριν από λίγες μέρες) και θα κυκλοφορήσει στην αγορά εγκαίρως για την εορταστική περίοδο.

Το νέο μοντέλο διαφέρει εξωτερικά από το υπάρχον μόνο στον αριθμό των κεραιών: διαθέτει δύο, ώστε να επιτυγχάνει υψηλότερες ταχύτητες λήψης και αποστολής δεδομένων (έως 600 Mbps... πάντα θεωρητικά). Σημειώνεται, βεβαίως, ότι για να εκμεταλλευτεί κανείς πλήρως το καινούργιο περιφερειακό και να αξιοποιήσει τις αυξημένες ταχύτητες που αυτό προσφέρει, θα πρέπει και η συσκευή που "μοιράζει" Internet στο σπίτι του (o router δηλαδή) να είναι επίσης τεχνολογίας Wi-Fi Ν, ειδάλλως η επικοινωνία μεταξύ του Xbox 360 και του router θα γίνεται και πάλι σε ρυθμούς b/g. Οι router πάντως που στηρίζονται στο Wi-Fi Draft-Ν, όχι τελική αλλά πλήρως λειτουργική έκδοση του, είναι πολλοί και κοινοί πλέον στη αγορά. Με την παγίωση των προδιαγραφών του προτύπου, οι επιδόσεις αυτών των συσκευών αναμένεται να σταθεροποιηθούν ή και βελτιωθούν σε σχέση με το παρελθόν. Απομένει να δούμε εμπράκτως αν οι επιδόσεις αυτές είναι αρκετά υψηλές ώστε να μπορεί να "στείλει" κανείς ασύρματα ταινίες υψηλής ευκρίνειας (γιατί... εκεί είναι όλο το θέμα εν τέλει) από άλλες συσκευές στο Xbox 360 χωρίς προβλήματα.

Αν και επιβεβαίωσε την ύπαρξη του περιφερειακού, η Microsoft δεν προσδιόρισε ούτε ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας ούτε τιμή πώλησης γι' αυτό. Υποννόησε, πάντως, ότι το νέο μοντέλο δεν θα αντικαταστήσει το παλαιότερο, αλλά θα πωλούνται - σίγουρα για κάποιο καιρό - παράλληλα. Ελπίζουμε, πάντως, η καινούργια έκδοση να μην κοστίζει τα διπλάσια χρήματα από την υπάρχουσα, μόνο και μόνο επειδή... φέρει δύο κεραίες - όχι τίποτε άλλο, αλλά η υπάρχουσα ήδη θεωρείται αδικαιολόγητα ακριβή, αν σκεφτεί κανείς πως αντίστοιχα περιφερειακά για PC σε μορφή USB stick κοστίζουν 20 και όχι 80 ευρώ. Εν αναμονή, λοιπόν.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ