Υπό ανάπτυξη το Fable III

Αποκλειστικά για Xbox 360 - κι ένα bonus για τους χρήστες του Xbox Live

Η παρουσία της Microsoft στην έκθεση GamesCom ήταν... χμμμ... δεν είμαστε βέβαιοι καν αν μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε "παρουσία", καθώς στηρίχθηκε σε ολιγάριθμους τίτλους και δεν εμπεριείχε επίσημη συνέντευξη Τύπου από την αμερικανική εταιρεία. Η Lionhead, πάντως, η εταιρεία που διευθύνει ο Peter Molyneux και έχει μέχρι στιγμής συνεισφέρει στη βιβλιοθήκη του Xbox 360 με τα δύο Fable, εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία αυτή για να αποκαλύψει το Fable III. Αν και όλοι υποψιαζόμασταν λίγο ή πολύ ότι την... τριλογία την είχε σίγουρη το συγκεκριμένο franchise, η επίσημη επιβεβαίωση είναι σαφώς ευπρόσδεκτη, όπως και οι πρώτες πληροφορίες για τα καινούργια στοιχεία που θα φέρει.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Peter Molyneux, ο οποίος έκανε και τη σχετική παρουσίαση, στο Fable III οι επιλογές του παίκτη θα έχουν ακόμη περισσότερες συνέπειες στους γύρω του καθώς αυτός θα αναλάβει, ανάμεσα στα άλλα, το ρόλο του νέου βασιλιά της φανταστικής Albion. Νέα στοιχεία στην αλληλεπίδραση με τους άλλους χαρακτήρες θα εμπλουτίσουν το gameplay του τίτλου, ο Molyneux όμως ηθελημένα δεν αναφέρθηκε σε περισσότερα από αυτό της αφής. Στόχος της Lionhead, είπε, είναι να εκπλήσσει τους παίκτες όσο το δυνατόν πιο συχνά στην εξέλιξη του τίτλου, ειδικά όσον αφορά στο θέμα των συνεπειών που θα έχουν οι ενέργειες του παίκτη ως ηγεμόνα. Το Fable III μπορούμε να το περιμένουμε, ισχυρίστηκε ο Molyneux, μέσα στο 2010 - αλλά με το ιστορικό του στην τήρηση των χρόνων παραγωγής των τίτλων του, μάλλον... "θα δούμε".

Οι κάτοχοι Xbox 360, πάντως, που δεν είχαν την ευκαιρία να παίξουν το Fable II μέχρι το Σεπτέμβριο, θα είναι σε θέση να το κάνουν σε μορφή... επεισοδίων πλέον, μέσω Xbox Live. Ο αρχικός τίτλος θα χωριστεί σε πέντε μέρη, κάθε έναν εκ των οποίων θα διατεθεί ξεχωριστά (αλλά θα μπορούν να αγοραστούν και όλα μαζί αν ο παίκτης το επιθυμεί). Το πρώτο επεισόδιο, δε, θα διατεθεί δωρεάν ώστε όλοι να είναι σε θέση να παίξουν τις πρώτες ώρες του τίτλου και να αποφασίσουν αν τους αρέσει ή όχι η πρόταση της Lionhead. Τα δύο έξτρα "πακέτα" περιεχομένου (DLC) που έχουν κυκλοφορήσει για το αρχικό Fable II θα είναι συμβατά και με την καινούργια... επεισοδιακή του εκδοχή.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ