Uncharted: The Nathan Drake Collection

Τρία κλασικά action games σε ένα, αλλά... super προσεγμένα!

Πέραν της αυξημένης ανάλυσης και της σταθερής ροής των καρέ, η Bluepoint έχει βελτιώσει πολλά ακόμη στοιχεία και των τριών Uncharted. Το αντιαισθητικό aliasing (οι εμφανείς ακμές στα περιγράμματα των γραφικών που χαρακτήριζαν πολλά games του PS3) έχει εν πολλοίς εξαφανιστεί χάρις στην εφαρμογή σχετικής τεχνικής του PS4, ενώ η οξύτητα στην υφή των διαφόρων υλικών (που έχουν στην μεγάλη τους πλειοψηφία αντικατασταθεί με υψηλότερης ανάλυσης εκδόσεις) είναι ολοφάνερα μεγαλύτερη. Έχουν βελτιωθεί τα μοντέλα των χαρακτήρων (όχι σε επίπεδο... Uncharted 4 βέβαια αλλά σημαντικά σε σχέση με τα αρχικά) και πολλά από τα στοιχεία του τρισδιάστατου περιβάλλοντος σε όλους τους τίτλους. Έχουν βελτιωθεί τα περισσότερα ειδικά εφέ και προστεθεί μερικά εκεί που αρχικά δεν υπήρχαν.

Ακόμη και πράγματα που δεν θεωρούσαμε εύκολα βελτιώσιμα, όπως η φωτοσκίαση και η διατήρηση της λεπτομέρειας σε βάθος πεδίου (level of detail) εμφανίζονται ποιοτικότερα σε αυτές τις επανεκδόσεις των Uncharted - ειδικά, προφανώς, στην πρώτη, που απέχει περισσότερο χρονικά και τεχνολογικά από τα παρόντα δεδομένα. Δεν χωρά καμία αμφιβολία, πάντως, πως το συνολικό αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό: τρία Uncharted που είναι μεν όπως περίπου τα θυμόμαστε, αλλά και... καθόλου όπως τα θυμόμαστε. Είναι πειστικότερα στη γραφική τους αναπαράσταση και ομαλότερα στο χειρισμό (βοηθούν και τα 60 καρέ σε αυτό), διατηρώντας περισσότερο από ποτέ την χαρακτηριστική σινε-αίσθηση που τα διαχωρίζει από άλλες παραγωγές του είδους (πρότερες και σύγχρονες μάλιστα).


Ποιά εντύπωση αποπνέουν, δε, τα τρία Uncharted ως games αυτά καθ' αυτά επανερχόμενα στο προσκήνιο τόσα χρόνια μετά την αρχική τους εμφάνιση; Προς τιμήν της Naughty Dog, αποπνέουν την εντύπωση τίτλων που δεν θα έδειχναν "εκτός τόπου και χρόνου" στην αρχική βιβλιοθήκη τίτλων του PS4. Μία μικρή... αφέλεια και "γεύση" ρηχού καλοκαιρινού blockbuster ενίοτε την εισπράττει κανείς στα πρώτα δύο Uncharted - τα περισσότερο "ωμά" και "ώριμα" Tomb Raider και The Last of Us έχουν έκτοτε, σε αυτόν τον τομέα και τη συγκεκριμένη κατηγορία τίτλων, αλλάξει τα δεδομένα - όμως παίζονται όλα πάρα, πάρα πολύ ευχάριστα. Σε πολλά σημεία παίζονται αληθινά απολαυστικά, χάρις σε αυτήν την ανεπανάληπτη ικανότητα της Naughty Dog να δημιουργεί προκαθορισμένες σεκάνς που προσφέρουν την πρόκληση που περιμένει κανείς από ένα σύγχρονο video game, αλλά αποδίδονται κινηματογραφικά.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ