Uncharted: The Nathan Drake Collection

Τρία κλασικά action games σε ένα, αλλά... super προσεγμένα!

Στο πλαίσιο της επανέκδοσης των τριών Uncharted υπήρχαν, ομολογουμένως, πράγματα που όφειλε να "μεταφέρει" από το PS3 στο PS4 η Bluepoint... και πράγματα που δεν υπήρχε νόημα να "μεταφερθούν". Η μόνη έλλειψη τέτοιου είδους άξια λόγου είναι αυτή των επιλογών συμμετοχής πολλών παικτών μέσω PlayStation Network - πλευρά των Uncharted 2 και 3 που, κατά τη γνώμη μας, δεν ήταν ποτέ η σημαντικότερή τους. Η Sony έχει πλήρη επίγνωση του γεγονότος ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κατόχων PS4 εν έτει 2015 θα έπαιζε τα πρώτα Uncharted ξεκάθαρα για το σεναριακό τους τμήμα, οπότε σωστά επέλεξε να εστιάσει εκεί. Όσοι όντως θα ενδιαφέρονταν για αυτές τις επιλογές, άλλωστε, θα έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν μία τέτοια με... μοντέρνο πια τρόπο, αφού η συλλογή των Uncharted προσφέρει και τη δυνατότητα συμμετοχής στη δοκιμαστική περίοδο των Δικτυακών επιλογών του Uncharted 4 αργότερα μέσα στη χρονιά (έχει ανακοινωθεί για Δεκέμβριο).

Η Bluepoint, άλλωστε, αποζημίωσε και με το παραπάνω τους gamers αυτούς με άλλους τρόπους: έχει συμπεριλάβει την ενδιαφέρουσα και γνωστή πλέον λειτουργία Photo Mode (που προσφέρει τη δυνατότητα λήψης φωτογραφιών μέσα από τους ίδιους τους τίτλους με πλειάδα επιλογών και ρυθμίσεων), την νέα επιλογή Speed Run (όπου ο παίκτης καλείται να ολοκληρώσει τα επίπεδα των τίτλων στον μικρότερο δυνατό χρόνο... με δυνατότητα συμμετοχής σε παγκόσμιο πίνακα κατάταξης μάλιστα), τoν νέο βαθμό δυσκολίας Explorer (που είναι τόσο χαμηλός ώστε να προσφέρει τη δυνατότητα παιχνιδιού χωρίς ιδιαίτερο... άγχος), καθώς και τον νέο βαθμό δυσκολίας Brutal (που μάλλον δεν χρειάζεται επεξήγηση). Στην περισσότερο απολαυστική σεναριακή ενασχόληση με τα τρία Uncharted υποβοηθά, άλλωστε, τόσο ο βελτιωμένος ήχος (με υποστήριξη οκτώ καναλιών και πέντε στη μουσική), όσο και οι υψηλότερης ανάλυσης, καλύτερης ποιότητας "συνδετικές" μη αλληλεπιδραστικές σκηνές.


Επιστρέφοντας, λοιπόν, στη διαπίστωση της αρχικής παραγράφου: αν όντως το 80% των κατόχων PS4 δεν έχει παίξει ποτέ τα προηγούμενα Uncharted (σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνουμε το Golden Abyss του PS Vita γιατί ήταν πολύ απλά "κομμένο και ραμμένο" για το φορητό σύστημα της Sony), τότε... 20 εκατομμύρια gamers "εκεί έξω" θα πρέπει να σκεφτούν σοβαρά την αγορά της συλλογής αυτής ως ένα είδος εξιλέωσης! Πέρα από αστεϊσμούς, η σειρά των Uncharted αποτελεί τόσο τυπικά, όσο και ουσιαστικά, σημαντικό τμήμα της ιστορικής πορείας των PlayStation - και τρία ποιοτικά games στην τιμή του ενός δεν είναι ποτέ πρόταση που αγνοείται εύκολα, ακόμη και αν δεν μιλούσαμε γι' αυτούς τους τίτλους συγκεκριμένα. Πρόσθετο θετικό στοιχείο της συλλογής, φυσικά, είναι και ο εξελληνισμός του γραφικού περιβάλλοντος και οι ελληνικοί υπότιτλοι που έχουν πλέον ενσωματωθεί και στα τρία Uncharted. Η ενασχόληση μαζί τους, άλλωστε, είναι η καλύτερη... προθέρμανση και προετοιμασία γενικότερη για ένα από τα ισχυρότερα "χαρτιά" του PS4 για το 2016: του Uncharted 4 που κυκλοφορεί στα τέλη Μαρτίου. Μόνο αν έχεις εικόνα όλης της διαδρομής, άλλωστε, απολαμβάνεις τον προορισμό και το τέλος (;) όπως τού αξίζει!

Βαθμολογία: 9 αστεράκια αθηνόραμα digital - top spot

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ