Τί το κάνεις, αν δεν δουλεύει;

Φιάσκο με το νέο σύστημα προστασίας της Ubisoft

Η απόφαση της Ubisoft να θεσπίσει ένα νέο σύστημα προστασίας των PC games της από την παράνομη αντιγραφή είχε ως αποτέλεσμα - όπως περιμέναμε από την πρώτη φορά που το αναφέραμε - θύελλα αντιδράσεων από το κοινό, κυρίως γιατί ο τρόπος λειτουργίας του απαιτεί από τους χρήστες να είναι μόνιμα συνδεδεμένοι στο Δίκτυο. Κάτι τέτοιο αποκλείει - όπως είναι φυσικό - όχι μόνο όσους δεν έχουν broadband σύνδεση, αλλά και εκείνους που θα ήθελαν να διασκεδάσουν με το laptop τους κατά τη διάρκεια π.χ. ενός ταξιδιού. Για να μην αναφέρουμε το ενδεχόμενο μιας ξαφνικής αποσύνδεσης από το Internet, η οποία είναι πάντα πιθανή... σε όλες τις γωνιές του πλανήτη.

Ήταν που ήταν κακό το κλίμα γύρω από αυτό, λοιπόν, η Ubisoft... έδωσε και δικαιώματα τις προηγούμενες ημέρες, όταν οι servers που είναι υπεύθυνοι για την επιβεβαίωση της αυθεντικότητας των τίτλων της (sic) κατέρρευσαν, αποκλείοντας σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες παικτών τη δυνατότητα να απολαύσουν τα δύο νέα παιχνίδια της γαλλικής εταιρείας για PC: τα Assasssin’s Creed II και Silent Hunter V, με άλλα λόγια τα δύο πρώτα που εγκαινίασαν το νέο σύστημα DRM.

Το εξοργιστικό στην όλη προσέγγιση της Ubisoft εντοπίζεται στο γεγονός ότι, χωρίς την κατάλληλη επιβεβαίωση από το σύστημα, ο χρήστης δεν μπορεί ούτε να εγκαταστήσει το παιχνίδι, ούτε να αποθηκεύσει την πρόοδό του σε αυτό την ώρα της δράσης! Στελέχη της εταιρίας δήλωσαν πως το πρόβλημα που δημιουργήθηκε είναι αρκετά μεγάλο - υποστήριξαν μάλιστα ότι οι servers υπέστησαν συντονισμένη επίθεση - και παραδέχθηκαν πως «είναι απαράδεκτο» να παραμένουν οι παίκτες αποκλεισμένοι από το ψυχαγωγικό περιεχόμενο για το οποίο νόμιμα πλήρωσαν, για τόσες ώρες. Το... κερασάκι, δε, στην τούρτα; Γνωστή ομάδα hacking κατάφερε να παραβιάσει το νέο αυτό σύστημα προστασίας της Ubisoft για το Silent Hunter V πάρα πολύ γρήγορα και έτσι όσοι προμηθεύτηκαν το αυθεντικό αντίτυπο του τίτλου δεν μπορούσαν να τον χαρούν, ενώ όσοι το απέκτησαν με παράνομο τρόπο, μπορούσαν να το κάνουν ανεμπόδιστα. Τραγική ειρωνεία, το λιγότερο!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ