Τέλος του δρόμου για το αρχικό Xbox One

Οριστική η αντικατάστασή του παλιού πια μοντέλου από το One S και εν όψει One X

Επιβεβαιώνοντας αυτό που είχαμε ουσιαστικά παρατηρήσει όλοι από τις αρχές του καλοκαιριού - ότι δηλαδή το συγκεκριμένο προϊόν ήταν δυσεύρετο τόσο στα παραδοσιακά καταστήματα όσο και στα ηλεκτρονικά - η Microsoft ανακοίνωσε πως δεν διαθέτει πια το αρχικό Xbox One προς πώληση. Η εξέλιξη δεν προκαλεί έκπληξη, φυσικά, καθώς είναι συνήθης και αναμενόμενη πια η πρακτική της "απόσυρσης" ενός παλαιότερου μοντέλου PlayStation ή Xbox από τον κατασκευαστή του μετά από την κυκλοφορία του ανανεωμένου αντιστοίχου του - γιατί αυτό ακριβώς ήταν το περυσινό, κατά πολύ καλύτερο σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς, μοντέλο Xbox One S σε σχέση με το αρχικό Xbox One του 2013.

Αν υπάρχει κάτι που προξενεί έκπληξη είναι, αν μη τί άλλο, το γεγονός ότι χρειάστηκε... πάνω από ένας χρόνος για να "ξεφορτωθεί" η Microsoft το στοκ από αρχικά Xbox One, παρά τις πάμπολλες προσφορές με μειωμένη τιμή πώλησης και συνοδευτικούς τίτλους που έλαβαν χώρα από τον περυσινό Αύγουστο (το είχαμε συναντήσει έως και... €149 μόνο του ή €199 με 2 games). Όχι ακριβώς η πλέον θετική ένδειξη για την πορεία του Xbox One συνολικά, θα έλεγε κανείς.

Σε κάθε περίπτωση η Microsoft απλοποιεί και συνολικά βελτιώνει τις προτάσεις της στην οικιακή ψυχαγωγία: τα Xbox One S και Xbox One X έχουν παρόμοιο σχεδιασμό, είναι και τα δύο εξοπλισμένα με drive οπτικών δίσκων Ultra HD Blu-ray και ικανά να αποδώσουν εικόνα ανάλυσης 4K και τεχνολογίας χρώματος HDR. Βλέποντας κανείς ακόμη πιο μακριά από τον Νοέμβριο και την κυκλοφορία του One X, δε, θα μπορούσε να διακρίνει και μία νέα θέση στην σειρά Xbox One, μία πάνω από το X (όπως ενδέχεται να υπάρχει και μία πάνω από το PlayStation4 Pro).

Για την ώρα, πάντως, αντίο αρχικό Xbox One. Με τον ακαλαίσθητο σχεδιασμό σου, την σημαντική κατανάλωση σε ρεύμα, τον αντιληπτό θόρυβο κατά την λειτουργία και το "βαρίδι" του Kinect στην πρεμιέρα σου, μάλλον δεν θα λείψεις σε πολύ κόσμο. Υποψιαζόμαστε, ούτε στην Microsoft!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ