Sony PlayLink: για όλη την παρέα, στα ελληνικά

Games που μπορείς να παίξεις στο PlayStation4 με το κινητό σου: όλα όσα θέλεις να ξέρεις!

Ακούς "games στo PlayStation4" - ποιά είναι η πρώτη εικόνα πού έρχεται στο μυαλό; Αυτή του διάσημου χειριστηρίου του μπροστά σε μία οθόνη τηλεόρασης που προβάλλει την εικόνα κάποιου φουτουριστικού κόσμου, με το όπλο του πρωταγωνιστή σε πρώτο πλάνο και χάρτες, αριθμούς κι άλλες ενδείξεις στις τέσσερις γωνίες της. Ναι, είναι συναρπαστικό για εκείνους που αγαπούν τα games για gamers - αλλά... γιατί να μην διασκεδάσουν με το PlayStation κι όσοι δεν έχουν διάθεση ή χρόνο να καθήσουν να μάθουν τον χειρισμό τόσων διαφορετικών τίτλων, μα θέλουν απλώς να περάσουν καλά με την παρέα; Είναι, κακά τα ψέματα, πολλοί εκείνοι κι εκείνες που δεν θα πιάσουν καν στα χέρια τους το χειριστήριο που τούς δίνεις για να παίξετε FIFA ή Call of Duty καθισμένοι στον καναπέ ένα χαλαρό απόγευμα. Κι αφού δεν τούς ενθουσιάζει ακριβώς η ιδέα, πολύ καλά θα κάνουν.

Αν τούς ζητούσες, όμως, απλώς να βγάλουν τα κινητά τους και να παίξετε όλοι μαζί party games με αυτά κι όχι με τα χειριστήρια;


Αυτός είναι ο τρόπος παιχνιδιού που προσφέρει η σειρά τίτλων PlayLink της Sony για το PlayStation4. Τα games αυτά έχουν ειδικά σχεδιαστεί έτσι ώστε να παίζονται αποκλειστικά με τις οθόνες αφής των smartphones και των tablets (στηριγμένων τόσο σε Android όσο και σε IOS), όχι με το χειριστήριο των PlayStation. Το μόνο που έχει να κάνει η παρέα είναι να συνδέσει τα κινητά της στο ίδιο ασύρματο δίκτυο - ο τρόπος που προτείνει η Sony, να το αναλάβει δηλαδή αυτό το PS4 με ελάχιστα βήματα, είναι πανεύκολος - και στην συνέχεια να εγκαταστήσει την σχετική δωρεάν εφαρμογή από το Google Play ή το App Store...

...και αυτό ήταν όλο: ο κάτοχος του PS4 θα φροντίσει για τα υπόλοιπα και δύο έως έξι παίκτες (ανάλογα με τον τίτλο) μπορούν να συμμετάσχουν όλοι μαζί σε party games που προβάλλονται στην ίδια οθόνη τηλεόρασης, μεν, αλλά με τον καθένα να χρησιμοποιεί τo κινητό του ως χειριστήριο. Ούτε δύσκολες κινήσεις με τους μοχλούς να εκτελέσει κανείς, ούτε ακολουθίες πλήκτρων να θυμάται, ούτε τίποτε: η συσκευή που έχει στα χέρια του καθημερινά, με την οθόνη αφής, την κάμερα και τους αισθητήρες της, είναι το χειριστήριο!


Η ευκολία συμμετοχής στα party games της σειράς Playlink με χειρισμό μέσω smartphones ή tablets είναι το ένα στοιχείο που τα καθιστά προσβάσιμα σε όλους. Το άλλο είναι η πλήρης υποστήριξη της ελληνικής γλώσσας. Ναι, πολλοί από μας είναι πια εξοικειωμένοι με τα αγγλικά - μα... ακόμη κι ένας στην παρέα να μην είναι, χμ, άβολο. Οι τίτλοι PlayLink είναι πλήρως εξελληνισμένοι: όλο το υλικό τους, από το γραφικό περιβάλλον και τις ερωταπαντήσεις μέχρι τα εμφανιζόμενα μηνύματα και την φωνητική τους απόδοση, έχει μεταφραστεί στην γλώσσα μας ώστε όλοι οι παίκτες να ακολουθούν την δράση το ίδιο άνετα. Σε τί είδους games, όμως; Συνεχίζουμε με την συνοπτική περιγραφή των τεσσάρων πρώτων PlayLink στην ελληνική γλώσσα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ