Sony PlayLink: για όλη την παρέα, στα ελληνικά

Games που μπορείς να παίξεις στο PlayStation4 με το κινητό σου: όλα όσα θέλεις να ξέρεις!

Ξεκινάμε την αναφορά στους τίτλους της σειράς PlayLink... δικαιωματικά με το That's You! όχι μόνο γιατί ήταν ο πρώτος που εμφανίστηκε, αλλά και επειδή είναι και ο πλέον "παρεΐστικος". Κυριολεκτικά: από 2 έως και 6 παίκτες συναγωνίζονται σε ερωτήσεις που φανερώνουν πόσο καλά γνωρίζουν ο ένας τον άλλο σε συνήθειες, προτιμήσεις κλπ., οπότε οι... "αληθινοί κολλητοί" δεν αργούν να φανούν! Για να γίνει ακόμη περισσότερο διασκεδαστική η διαδικασία σε διάφορες περιπτώσεις συμμετέχουν τόσο οι κάμερες των κινητών, όσο και τα σκίτσα στην οθόνη αφής τους. Η ποικιλία των ερωτήσεων είναι μεγάλη και η διασκέδαση εγγυημένη, αρκεί να... μην χαλάσουν φιλίες βέβαια με κανέναν παίκτη που θα πάρει σοβαρά το σπαραριστό στυλ του That's You και τα σχετικά αποτελέσματα!

Τίτλος που δεν πρόκειται να χαλάσει φιλίες, πάντως, έστω κι αν "πάνω στο παιχνίδι" ίσως ακουστούν κι ολίγα... γαλλικά από τους υπόλοιπους της παρέας, είναι το Frantics. Αυτό είναι μία συλλογή από 15 διαφορετικά, έξυπνα και πολύ όμορφα σχεδιασμένα mini-games τα οποία θέτουν αντιμέτωπους έως και 4 παίκτες ταυτόχρονα - και τα... γαλλικά θα προκύπτουν συχνά γιατί η νίκη για τον καθένα από αυτούς δεν θα έλθει μόνο βάσει επιδεξιότητας δικής του, αλλά και βάσει της ικανότητάς του να σαμποτάρει τους υπόλοιπους με ξεκαρδιστικούς τρόπους. Το Frantics είναι ακριβώς το είδος της γρήγορης διασκέδασης που μπορεί να μοιραστεί μια παρέα... χωρίς πολλή σκέψη, οποιαδήποτε στιγμή και για όσο χρόνο έχει στη διάθεσή της κάθε φορά. Η ποικιλία των mini-games φροντίζει για τα υπόλοιπα!


Από την σειρά των "παρεΐστικων" τίτλων PlayLink, άλλωστε, δεν θα μπορούσε να λείπει και ένα παιχνίδι γνώσεων: στην συγκεκριμένη περίπτωση το H Γνώση είναι Δύναμη (Knowledge Is Power). Εδώ μέχρι και 6 παίκτες ταυτόχρονα μπορούν να συναγωνιστούν στο πασίγνωστο φορμά των ερωτήσεων με τέσσερις πιθανές απαντήσεις και αφενός να δώσουν την σωστή, αφετέρου να το κάνουν όσο πιο γρήγορα γίνεται ώστε να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν πιο πολλούς βαθμούς. Ο τίτλος προσφέρει πολύ μεγάλο αριθμό ερωτήσεων σε πολλές διαφορετικές κατηγορίες, αποφεύγοντας έτσι την επανάληψή τους, ενώ δεν λείπουν κι εδώ ορισμένοι... όχι ακριβώς ευγενείς τρόποι για να παρεμποδίσει κανείς τους αντιπάλους του να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Να έχει και λίγο... πιπέρι πλάκας η επίδειξη γνώσεων!

Ο τέταρτος εξελληνισμένος τίτλος PlayLink, το Hidden Agenda, είναι διαφορετικός: οι έως κι 6 παίκτες δεν είναι αντίπαλοι, αλλά συνεργάτες. Συμμετέχουν όλοι μαζί σ' ένα αλληλεπιδραστικό αστυνομικό θρίλερ το οποίο θέτει συνεχώς στους χαρακτήρες επιλογές. Ανάλογα με την κάθε επιλογή διαμορφώνεται και το σενάριο - υπάρχουν πάρα πολλά "παρακλάδια" του δηλαδή με διαφορετικά αποτελέσματα - οπότε κάθε μία από αυτές είναι σημαντική και οι παίκτες καλούνται να αναζητήσουν σχετικά στοιχεία, να την "ζυγίσουν" και μετά να "ψηφίσουν" ώστε να ακολουθηθεί η επικρατέστερη. Με "κινηματογραφική" σκηνοθεσία και ωραία ατμόσφαιρα, το Hidden Agenda θα αρέσει σ' εκείνους που αγαπούν τα φιλμ νουάρ μυστηρίου αλλά... θα ήθελαν να έχουν και γνώμη για το script!


Πέρα από τους τέσσερις προαναφερθέντες, υπάρχουν και μερικοί ακόμη τίτλοι PlayLink που παίζονται στα αγγλικά - ενώ στον ορίζοντα βρίσκονται περισσότεροι. Καθένας απ' αυτούς προσφέρει και κάτι διαφορετικό, όλοι ωστόσο χαρακτηρίζονται από τον εύχρηστο, κατανοητό χειρισμό που επιτρέπει την συμμετοχή σε όλη την παρέα. Μπορεί να μην αρέσουν όλα τα games της σειράς PlayLink σε όλους, όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μοιάζουν με ο,τιδήποτε άλλο υπάρχει στην αγορά αυτή τη στιγμή - όχι μόνο για το PlayStation4, αλλά γενικότερα - και ότι με τιμή πώλησης τα €19.99 για τα πιο πολλά, δεν κοστίζει πολύ να δοκιμάσει μια παρέα δύο ή τρία από αυτά για ν' ασχολείται. Εξάλλου όλοι στην παρέα αυτή έχουν ήδη το πιο σημαντικό: ένα smartphone και την άνεση να το χρησιμοποιούν. Ποτέ άλλοτε η διασκέδαση για όλους δεν ήταν μόνο... δύο tap μακριά!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ