Sony: δωρεάν games, στήριξη σε ανεξάρτητους δημιουργούς

Ο ιαπωνικός κολοσσός ενθαρρύνει τους κατόχους PS4 να μείνουν σπίτι, βοηθά στην δύσκολη περίσταση

Η Sony ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες στον χώρο της ηλεκτρονικής διασκέδασης που - σε αντίθεση με πολλές μεγαλύτερες και πολύ περισσότερο... ευκατάστατες από αυτήν - επέδειξε γρήγορα σαφή διάθεση να βοηθήσει γενναιόδωρα όπου μπορεί στην διάρκεια της πανδημίας που σαρώνει ολόκληρο τον κόσμο αυτόν τον καιρό. Πριν από δέκα ημέρες περίπου είχε ανακοινώσει κονδύλι ύψους 100 εκ. δολαρίων για μία σειρά από ενέργειες αντιμετώπισης του COVID-19 και είχε ήδη προωθήσει τα 10 εκ. από αυτά "στην πρώτη γραμμή" για αγορά εξοπλισμού και προστασίας γιατρών, νοσηλευτών και άλλων υγειονομικών επαγγελματιών.

Σήμερα η Sony στρέφεται σε μία άλλη μερίδα επαγγελματιών που είχε υποσχεθεί να βοηθήσει: τους ανεξάρτητους δημιουργούς games (indies) που έχουν πληγεί από την πανδημία του COVID-19 πολύ περισσότερο από τις μεγάλες εκδότριες εταιρείες (οι οποίες έχουν ίδια κεφάλαια και κάποια ρευστότητα για να συντηρηθούν προσωρινά). Ανακοίνωσε λοιπόν πως 10 εκ. δολάρια ακόμη από τα συνολικά 100 εκ. έχουν συγκεντρωθεί σε ένα κονδύλι που θα μοιραστεί το επόμενο διάστημα ανάμεσα σε μεγάλο αριθμό από τέτοιους ανεξάρτητους δημιουργούς, έτσι ώστε να επιβιώσουν στην κακή οικονομική συγκυρία που διανύουμε και την πιθανώς χειρότερη που ακολουθεί. Το σύστημα των αιτήσεων θα ξεκινήσει να λειτουργεί τις επόμενες ημέρες, οπότε θα γνωστοποιηθεί και το ύψος της οικονομικής βοήθειας που αναλογεί σε κάθε indie studio που θα υπαχθεί στο πρόγραμμα αυτό που η Sony ονομάζει "Play At Home".

Με την πρωτοβουλία αυτή να ονομάζεται έτσι, φυσικά, και οι ίδιοι οι gamers δικαίως αισθάνονται πως... θα έπρεπε κι αυτοί να έχουν σε κάτι να προσβλέπουν - και η Sony προσφέρει ακριβώς αυτό. Aπό αύριο, 16/4 οποιοσδήποτε κάτοχος PlayStation4 μπορεί να επισκεφθεί το PlayStation Store και να λάβει πλήρη αντίτυπα των Uncharted: The Nathan Drake Collection και Journey εντελώς δωρεάν. Το πρώτο είναι ουσιαστικά "3 games σε 1" αφού απαρτίζεται από τα τρία πρώτα Uncharted αναβαθμισμένα για τις δυνατότητες του PS4, ενώ το δεύτερο είναι μία από τις πλέον αναγνωρισμένες, πρωτότυπες και αγαπημένες δημιουργίες που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ σε PlayStation. Και τα δύο μαζί προσφέρουν αμέτρητες ώρες ψυχαγωγίας ενθαρρύνοντας τους gamers "να μείνουν σπίτι" και με τον οικιακό περιορισμό τους να βοηθήσουν στην ανακοπή της περαιτέρω εξάπλωσης του COVID-19.

Υπενθυμίζουμε δε - όπως έχουμε αναφέρει στην σελίδα του Αθηνόραμα Digital με τα δωρεάν games που μπορεί να αποκτήσει κανείς αυτόν τον καιρό - ότι οι συνδρομητές PlayStation Plus τον Απρίλιο λαμβάνουν από την Sony το Uncharted 4 επίσης δωρεάν. Ένας συνδρομητής PS Plus λοιπόν έχει την ευκαιρία αυτές τις εβδομάδες να... παίξει όλη την σειρά των Uncharted, μία από τις πλέον επιτυχημένες εμπορικά στα PS3/PS4, από την αρχή μέχρι το τέλος. Όχι και... σύνηθες ακριβώς! Τα Uncharted: The Nathan Drake Collection και Journey θα προσφέρονται δωρεάν έως και τις 6/5, ημέρα που θα γίνουν διαθέσιμα τα επόμενα δυο δωρεάν games του PS Plus για τον Μάιο - οπότε υπάρχει μια πιθανότητα η Sony να προσφέρει και στους μη συνδρομητές δύο άλλα games για PS4 την ίδια ημέρα. Μακάρι. Στο μεταξύ... "Play At Home"!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ