Uncharted: The Nathan Drake Collection

Τρία κλασικά action games σε ένα, αλλά... super προσεγμένα!

Είδος: Action Adventure
Φορμά: Playstation4
Τιμή: €69,99

Εταιρία: Sony
Διανομή: Sony Hellas

Όχι ακριβώς... ορθόδοξος τρόπος να ξεκινά κανείς την παρουσίαση οποιουδήποτε video game, αλλά να ένας αριθμός: 80%. Τόσο περίπου είναι, σύμφωνα με την έμπειρη Naughty Dog, το ποσοστό των κατόχων PlayStation4 που δεν έπαιξαν κανένα από τα τρία Uncharted του PlayStation3 - ποσοστό εκπληκτικό, αν σκεφτεί κανείς πως πρόκειται για μία από τις πλέον επιτυχημένες σειρές τίτλων για το συγκεκριμένο σύστημα της Sony. Προκύπτει απλώς από τα 21 εκατομμύρια πωλήσεων των τριών τίτλων και την εγκατεστημένη βάση των 100 εκατομμυρίων PS3; Εμπιστευόμαστε, σε κάθε περίπτωση, τα λεγόμενα της Naughty Dog και όντως θα χρειαστεί να... επανεξετάσουμε τη στάση μας απέναντι στα remakes, αναγνωρίζοντας στη Sony πως είναι πιθανό να είχε δίκιο για την σχετική της επιλογή. Και, σίγουρα, να μην αντιμετωπίσουμε την συλλογή των τριών Uncharted, που μόλις κυκλοφόρησε για το PS4, ως "τρία remakes σε ένα" - αφού για τόσο κόσμο, είναι ουσιαστικά νέα games!

H συλλογή των τριών Uncharted που κυκλοφόρησαν αρχικά για το PlayStation3 και διατίθενται στην τιμή ενός τίτλου για τον διάδοχό του είναι βέβαιο πως δεν ήταν και η... ευκολότερη ακριβώς να κάνει τη μετάβαση από πλευράς τεχνικής. Η αρχιτεκτονική και τα υποσυστήματα των PS3 και PS4 είναι πάρα, μα πάρα πολύ διαφορετικά, αφενός. Αφετέρου τα δύο πρώτα Uncharted δεν παύουν να είναι και... κάποιας ηλικίας (το πρώτο κυκλοφόρησε το 2007 και το δεύτερο το 2009), πράγμα που σημαίνει πως έπρεπε να καταβληθεί έξτρα προσπάθεια στην σχετική "αναβάθμιση" των συγκεκριμένων στα οπτικοακουστικά στάνταρ που έχουν συνηθίσει να περιμένουν οι gamers, ανεξαρτήτως φορμά, από το 2012-2013 και μετά. Για το λόγο αυτό η Sony συνεργάστηκε με την Bluepoint Games, εταιρεία που εξειδικεύεται σε αυτές τις "μεταφορές" τίτλων από ένα φορμά σε άλλο. Και το αποτέλεσμα είναι, ομολογούμε, καλύτερο όχι μόνο απ' ό,τι περιμέναμε, αλλά απ' ό,τι... θεωρούσαμε εφικτό στην ουσία!


Έχουμε και λέμε: και τα τρία αυτά Uncharted στο PS4 προσφέρονται σε ανάλυση 1080p και σταθερά - τύπου... "ακατέβατα" - 60 καρέ το δευτερόλεπτο στο σύνολο σχεδόν των σκηνών και της εξέλιξής τους. Δεν είναι κάτι που μπορεί να θεωρήσει κανείς απολύτως δεδομένο, ακόμη και όταν αναφέρεται σε ανασχεδιασμένη επανακυκλοφορία κι όχι "νέας κοπής" παραγωγή. Η Bluepoint ενδεχομένως θα μπορούσε να σταματήσει εκεί, να δημιουργήσει ένα ενοποιημένο περιβάλλον επιλογών και λειτουργιών - όπως έκανε, φυσικά, με άψογα αισθητικό και γενικότερα ποιοτικό τρόπο - και να παραδώσει στη Sony ένα καθ' όλα αξιοπρεπές remake. Όμως η εταιρεία, και με τη βοήθεια της Naughty Dog πιθανότατα (που έχει ήδη να επιδείξει το υπέροχο remake του The Last of Us ως δείγμα της προσοχής της στη λεπτομέρεια), προχώρησε πολύ πέρα από το σημείο αυτό. Και αυτό το γεγονός κάνει όλη τη διαφορά.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ