Sony: ενέργειες ύψους 100 εκ. για τον COVID-19

Για την υποστήριξη υγειονομικών, επαγγελματιών της τηλεργασίας και δημιουργών παγκοσμίως

Δεν είναι βεβαίως λίγες οι πολυεθνικές που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν ήδη υποδηλώσει την υποστήριξή τους στο κοινό όλων των χωρών που έχουν πληγεί από την επέλαση του ιού COVID-19 μέχρι στιγμής, όμως είναι λίγες αυτές που ανήκουν στην αγορά της ψυχαγωγίας και ακόμη λιγότερες εκείνες που κατανοούν πού μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά. Η Sony ανήκει ασυζητητί σε αυτές τις πολυεθνικές - παρ' ότι έχει πολύ μικρότερη... οικονομική άνεση να το κάνει σε σχέση με άλλες που μπορούμε να αναφέρουμε οι οποίες παραμένουν αμέτοχες μέχρι στιγμής - καθώς ανακοίνωσε πως διαθέτει κονδύλι ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων για μία σειρά ενεργειών αντιμετώπισης του COVID-19 αλλά και των συνεπειών που επιφέρει η παρουσία του.

Τα πρώτα 10 εκατομμύρια από αυτά έχουν ήδη διοχετευθεί "στην πρώτη γραμμή", δηλαδή στον Διεθνή Οργανισμό Υγείας, τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, τα Ηνωμένα Έθνη και άλλους οργανισμούς με στόχο απολύτως συγκεκριμένα την προστασία του υγειονομικού προσωπικού, γιατρών και νοσηλευτών, με εξοπλισμό κατάλληλο για την αποφυγή μόλυνσής τους από τον COVID-19 στο πλαίσιο της εργασίας τους. Είναι ένας τομέας στον οποίο παρατηρούνται τραγικά μεγάλες ελλείψεις - αυτό ισχύει και για την χώρα μας - και κάθε συνεισφορά σε αυτόν είναι άκρως σημαντική.

Στην συνέχεια η Sony θα διαθέσει διάφορα ποσά τον επόμενο καιρό στην υποστήριξη όλων εκείνων των ανθρώπων που έχουν εξαναγκαστεί σε τηλεργασία λόγω υποχρεωτικού οικιακού εγκλεισμού, καθώς και στην υποστήριξη δασκάλων και παιδιών στο πλαίσιο πολλών προγραμμάτων τηλεκπαίδευσης. Η Sony, δε, σκοπεύει ένα σημαντικό ποσοστό από το προαναφερθέν κονδύλι να το διαθέσει στην στήριξη κάθε είδους καλλιτέχνη και δημιουργού - μουσικών, ηθοποιών, προγραμματιστών video games κλπ. - που έχει λόγω της επικρατούσας κατάστασης πρακτικά καταστεί άνεργος.

Πέρα από τα παραπάνω, η Sony εξερευνά δυνατότητες και ευκαιρίες συνεργειών με την ευρύτατη γκάμα των συνεργατών της παγκοσμίως σε όλες της τις δραστηριότητες, ώστε να συνεισφέρει περαιτέρω στην αντιμετώπιση του CONVID-19 και των συνέπειών του. Έχει τέλος θεσπίσει εδώ και λίγες ημέρες ενδοεταιρικό φιλανθρωπικό λογαριασμό στον οποίο οι 110.000 υπάλληλοί της παγκοσμίως μπορούν να καταθέτουν χρήματα αξιοποιήσιμα στις ίδιες ενέργειες με αυτές του κύριου κονδυλίου που διέθεσε η εταιρεία. Ας ελπίσουμε πως, αν μη τί άλλο, το παράδειγμά της θα ακολουθήσουν και άλλες πολυεθνικές του Hollywood, της μουσικής, των καταναλωτικών ηλεκτρονικών και του gaming γιατί όλα δείχνουν πως τόσο στην παρούσα φάση αντιμετώπισης του κορονοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο, όσο και στην μετέπειτα της "επιστροφής" από την επέλασή του, κάθε βοήθεια θα αποδειχθεί πολύτιμη. Για να δούμε, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ