Μένουμε σπίτι: πολλά διαθέσιμα δωρεάν (και αξιόλογα) games

Κυρίως για PC και iPhone, iPad ή συσκευές Android αλλά... όχι μόνο

Με πάνω από τρία δισεκατομμύρια ανθρώπους περιορισμένους πλέον - οικειοθελώς ή όχι - στα σπίτια τους, τα video games είναι μία από τις ασχολίες που μπορούν να τους βοηθήσουν να περάσουν όλον αυτόν τον ασυνήθιστα πολύ χρόνο διασκεδαστικά. Αν, ωστόσο, δεν τυγχάνουν αφοσιωμένοι gamers για να έχουν ήδη μία συλλογή από τίτλους ή αν, πολύ απλά, δεν θέλουν να καταβάλλουν χρήματα για να περάσουν ευχάριστα κάποιες από τις ώρες εγκλεισμού τους; Λύσεις, υπάρχουν! Οι εταιρείες του gaming δείχνουν αυτές τις ημέρες διάθεση συμπαράστασης, προσφέροντας πολλούς τίτλους τους εντελώς δωρεάν στο κοινό. Υπάρχουν ουκ ολίγα τέτοια παραδείγματα, συγκεντρώνουμε όμως μόνο τα καλύτερα και τα παραθέτουμε σε αυτό το άρθρο. Καθώς νέα δωρεάν games γίνονται διαθέσιμα, αυτό θα ενημερώνεται. Για να δούμε λοιπόν!

Epic Games Store
Η Epic εδώ και έναν χρόνο περίπου προσφέρει τέσσερα δωρεάν games κάθε μήνα. Αυτά που είναι διαθέσιμα αυτήν την στιγμή είναι τα Figment, Tormentor X Punisher, Drawful 2, Totally Reliable Delivery Service και World War Z.
Watch Dogs [Δεν ισχύει πλέον]
The Stanley Parable [Δεν ισχύει πλέον]

Steam
Mέσα από το Δικτυακό κατάστημα της Valve προσφέρονται αυτήν την στιγμή δωρεάν τα Drawful 2, 100% Orange Juice!, Autobahn Police Simulator, Goat of Duty, BarroMartian Law, One Drop Bot, Lovers' Smiles, Nephise Begins, UNI και Project Mercury
Tomb Raider [Δεν ισχύει πλέον]
Lara Croft and the Temple of Osiris [Δεν ισχύει πλέον]
200% Mixed Juice! [Δεν ισχύει πλέον]
Between Two Castles [Δεν ισχύει πλέον]
The Deed [Δεν ισχύει πλέον]
Acceleration of Suguri [Δεν ισχύει πλέον]
Hellion [Δεν ισχύει πλέον]

Uplay
H Ubisoft προσφέρει μέσα από το δικό της Δικτυακό κατάστημα δύο games δωρεάν: το πάρα πολύ καλό Rayman Legends, το Might & Magic Chess Royale και το εκπαιδευτικό Rabbids Coding!. Η εταιρεία θα προσφέρει διάφορα δωρεάν games σε όλη την διάρκεια του Απριλίου.
Child of Light [Δεν ισχύει πλέον]

Apple Store
Δωρεάν games για iPhone και iPad προσφέρονται συνεχώς στο Δικτυακό κατάστημα της Apple, όμως αυτόν τον καιρό είναι πιο πολλά απ' ότι συνήθως τα ποιοτικά που μπορεί να αποκτήσει κανείς. Ξεχωρίζουμε τα Alphaputt, Cytus II, Simulacra, Monument Valley 2, Lara Croft GO, Catquest και Forma.8 Go.
Alto's Adventure [Δεν ισχύει πλέον]
Alto's Odyssey [Δεν ισχύει πλέον]
Kingdom Rush Frontiers [Δεν ισχύει πλέον]
Kingdom Rush Origins [Δεν ισχύει πλέον]
Marching Order [Δεν ισχύει πλέον]
Mini Metro [Δεν ισχύει πλέον]
Superbrothers: Sword & Sworcery EP [Δεν ισχύει πλέον]
Ocmo [Δεν ισχύει πλέον]
Impossible Road [Δεν ισχύει πλέον]


Google Play
Και στο Δικτυακό κατάστημα των apps για συσκευές βασισμένες σε Android προσφέρονται πολύ συχνά δωρεάν games, όμως αυτόν τον καιρό επίσης έχει... σημειωθεί άνοδος στο ποιοτικό επίπεδο το σχετικό. Ξεχωρίζουμε τα Monument Valley 2, Lara Croft GO, Catquest και Cytus II.
Alto's Adventure [Δεν ισχύει πλέον]
Alto's Odyssey [Δεν ισχύει πλέον]
Kingdom Rush Frontiers [Δεν ισχύει πλέον]
Kingdom Rush Origins [Δεν ισχύει πλέον]
Superbrothers: Sword & Sworcery EP [Δεν ισχύει πλέον]

Υπενθυμίζουμε πως οι συνδρομητές στις υπηρεσίες PlayStation Plus και Xbox Live Gold έχουν κάθε μήνα στην διάθεσή τους δωρεάν games: οι τίτλοι Μαρτίου για το PS4 είναι τα Shadow of the Colossus και Sonic Forces, ενώ για τα Xbox One S/X τα Batman: The Enemy Within, Fable Anniversary, Project Cars 2 και Sonic Generations. Για τα συστήματα της Microsoft προσφέρονται επίσης δωρεάν τα Crackdown, Crackdown 2, Drawful 2, Bunny Mahjo και Too Human.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ