Σειρά PlayStation Hits για το PS4

Επιλεγμένοι, ποιοτικοί τίτλοι από την βιβλιοθήκη του συστήματος της Sony με προσιτό σε όλους κόστος

Μία από τις εξυπνότερες κινήσεις που έκανε η Sony στα μέσα της δεκαετίας του 2000, όταν το PlayStation2 είχε πια επιβληθεί καταλυτικά στην αγορά της οικιακής ψυχαγωγίας και τα έσοδα της εταιρείας από αυτό έρχονταν κυρίως από τις πωλήσεις games, ήταν τα "PlayStation Greatest Hits": επιλεγμένοι και ποιοτικοί υπάρχοντες τίτλοι για PS2, όχι οι ολοκαίνουργιοι αλλά κάπως παλαιότεροι (18-24 μηνών), οι οποίοι πωλούνταν προς €19.99 και όχι €59.99 όπως οι πρωτοεμφανιζόμενοι στα καταστήματα. Η κίνηση ήταν έξυπνη επειδή το PS2 έως το 2005 είχε πια αποκτηθεί απ' όλους τους αφοσιωμένους gamers και "έκανε το άνοιγμά του" προς το ευρύτερο κοινό σε χαμηλότερη τιμή πώλησης και συνοδευόμενο από lifestyle games - αλλά οι νέοι "mainstream" κάτοχοι του συστήματος της Sony ενδιαφέρονταν φυσικά και για μερικά "παραδοσιακά" games. H πρωτοβουλία αποδείχθηκε τόσο επιτυχής ώστε ακολουθήθηκε στην συνέχεια στα PSP και PS3 με την σειρά τίτλων Platinum... και τώρα είναι η σειρά του PS4, με την σειρά "PlayStation Hits".

Η καινούργια σειρά προσιτών τίτλων για το οικιακό σύστημα της Sony θα γίνει διαθέσιμη στις 18 Ιουλίου - τόσο στα καταστήματα λιανικής όσο και στο PlayStation Store - στην τιμή των €19.99, στο ένα τρίτο δηλαδή του κόστους που αντιστοιχεί σήμερα σε μία νέα κυκλοφορία του PS4. Η σειρά θα απαρτίζεται από 20 και πλέον τίτλους, ξεκινώντας με τους Bloodborne, Driveclub, inFAMOUS: Second Son, Killzone Shadow Fall, The Last of Us Remastered, LittleBigPlanet 3, Ratchet & Clank, Uncharted 4: A Thief’s End, Νeed For Speed, Need For Speed Rivals, EA Sports UFC 2, Yakuza Zero, Earth Defense 4.1: The Shadow of New Despair, Project CARS, Dragon Ball Xenoverse, Dynasty Warriors 8: Xtreme Legends Complete Edition, Watch Dogs, Assassin’s Creed IV Black Flag, Rayman Legends, Mortal Kombat X, Batman Arkham Knight, Middle Earth: Shadow of Mordor και Street Fighter V.

Όπως εύκολα μπορεί να διακρίνει οποιοισδήποτε, στα PlayStation Hits περιλαμβάνονται όχι μόνο πολλά ποιοτικά games, αλλά και ένας αριθμός από αληθινά must που όλοι οι κάτοχοι PS4 θα πρέπει να έχει στην συλλογή του. Με δεδομένο το γεγονός ότι πολλά από αυτά έχουν από την ημέρα που κυκλοφόρησαν βελτιωθεί κι εμπλουτιστεί με extra περιεχόμενο (δωρεάν και μη), το κόστος των €19.99 κρίνεται ως εξαιρετικά συμφέρον: ειδικά οι νέοι κάτοχοι PS4 με το αντίτιμο που θα κατέβαλλαν για μία μόνο καινούργια κυκλοφορία, αποκτούν π.χ. τα Bloodborne, The Last of Us Remastered και Uncharted 4 και κυριολεκτικά... "βγάζουν όλο το καλοκαίρι" απολαμβάνοντας μερικά από τα σημαντικότερα highlights στην βιβλίοθήκη του PS4 μέχρι σήμερα. Σημαντική είναι και η παρουσία "παιδικών" και "δημιουργικών" τίτλων, όπως των Ratchet&Clank και LittleBigPlanet 3 αντίστοιχα, με τους οποίους μπορεί να προσφέρει κανείς σε παίκτες νεαρής ηλικίας πολλές ώρες διασκέδασης με χαμηλό κόστος.

Στο πλαίσιο έναρξης της εμπορικής διάθεσης της σειράς PlayStation Hits η Sony θα κάνει διαθέσιμη και στην ελληνική αγορά μία ειδική έκδοση του PlayStation4. Αυτή ενσωματώνει σκληρό δίσκο του 1TB, συνοδεύεται φυσικά από το χειριστήριο DualShock4 αλλά και από τρία PlayStation Hits: τα The Last of Us Remastered, Uncharted 4 και Ratchet&Clank με κόστος €349. Υπενθυμίζουμε πως τα δύο πρώτα προσφέρουν, όπως όλες οι μεγάλες παραγωγές της Sony Interactive Entertainment τα τελευταία χρόνια, υποστήριξη στην γλώσσα μας με εξελληνισμένο περιβάλλον χειρισμού και ελληνικούς υπότιτλους. Η Sony υπόσχεται, δε, ότι - όπως συνέβη και με την σειρά Platinum - σε βάθος χρόνου η σειρά PlayStation Hits θα φιλοξενεί όλο και πιο πολλούς τέτοιους επιλεγμένους σημαντικούς τίτλους.

Πρόκειται σαφώς για μία σημαντική εξέλιξη (ειδικά για αγορές όπως η ελληνική που συνεχίζει να χαρακτηρίζεται από δυστοκία οικονομική), η οποία είναι πρακτικά βέβαιο πως θ' αποδειχθεί επιτυχής όχι μόνο στις τάξεις των νέων κατόχων PS4, αλλά και εκείνων που για κάποιο λόγο δεν είχαν ασχοληθεί με κάποια από τα "διαμάντια" της βιβλιοθήκης του στο παρελθόν και θέλουν να ολοκληρώσουν την συλλογή τους. Καθόλου, μα καθόλου άσχημα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ