PSN Gems: στον ορίζοντα, τα καλύτερα

Οι πλέον ενδιαφέροντες τίτλοι του PS4 που θα κυκλοφορήσουν στο PS Store φέτος

Στο πλαίσιο της Αθηνόραμα Digital PSN Gems Week έχουμε ήδη αναφερθεί στο πώς διακρίνουμε αυτά τα "games-διαμάντια" για το PS4 στο PlayStation Store, στο πώς μπορεί να τα αποκτήσει κανείς σε ακόμη χαμηλότερη τιμή από την ήδη χαμηλή τους, στους τίτλους δράσης, οδήγησης και σπορ που προτείνουμε ανάμεσα στους εκατοντάδες διαθέσιμους, στους αντίστοιχους γρίφων ή/και εξερεύνησης, καθώς και σ' αυτούς που δεν υπάγονται σε συγκεκριμένες κατηγορίες. Ξεχωρίσαμε περίπου 30 games ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλα, τα οποία είναι άμεσα διαθέσιμα στο PS Store. Καιρός, λοιπόν, να... ρίξουμε και μια ματιά στο μέλλον: ποιά άλλα PSN Gems βρίσκονται στον ορίζοντα της τρέχουσας χρονιάς; Ξεχωρίζουμε τις 5 δικές μας επιλογές, καταγράφουμε περισσότερες!

Wipeout Omega Collection


To πρώτο πολυαναμενόμενο PSN Gem απέχει λίγες μόλις ημέρες από τα εικονικά ράφια του PS Store και δεν είναι άλλο από τον πρώτο τίτλο της θρυλικής σειράς φουτουριστικών αγώνων ταχύτητας για το PS4. H Omega Collection είναι remake και remix μαζί, καθώς συνδυάζει όλα τα αεροσκάφη και πίστες από τα Wipeout του PS3, αλλά με τεχνικό τομέα τόσο εντυπωσιακά αναβαθμισμένο ώστε να είναι πρακτικά καινούργια παραγωγή. Παρούσες φυσικά όλες οι επιλογές συμμετοχής πολλών παικτών μέσω PlayStation Network, παρούσες και εννέα διαφορετικές επιλογές παιχνιδιού για τους "μοναχικούς" παίκτες, παρόν και το ποιοτικό soundtrack μουσικής electronica που πάντα χαρακτήριζε τη σειρά. Μετράμε τις ώρες!

Pyre


Τον Ιούλιο κυκλοφορεί η επόμενη παραγωγή της Supergiant Games, δημοφιλούς δημιουργικής ομάδας από εξαιρετικά games όπως τα Bastion και Transistor. Είναι αυτή. Οι παίκτες αναλαμβάνουν τον έλεγχο μίας ομάδας τριών εξόριστων χαρακτήρων με σκοπό να τους οδηγήσουν πίσω στην πατρίδα τους. Θα χρειαστεί εξερεύνηση, επαφή με άλλους χαρακτήρες, αγορά και πώληση εξοπλισμού, διαχείριση πόρων και φυσικά μάχες με άλλες ομάδες προκειμένου να επιτύχουν οι παίκτες στον σκοπό τους. Τα γραφικά και ο ήχος δείχνουν όπως πάντοτε φροντισμένα, η παρουσίαση και το συνολικό στυλ του Pyre το ίδιο, ενώ τα εχέγγυα της Supergiant για την ισορροπία των βασικών μηχανισμών παιχνιδιού και την προσοχή στη λεπτομέρεια είναι φυσικά μη συζητήσιμα. Πρόκειται για PSN Gem... περίπου σίγουρο!

Absolver


Ένας από τους πλέον ιδιότυπους τίτλους μάχης σώμα με σώμα που έχουμε συναντήσει συνδυάζει μία σειρά από χαρακτηριστικά που δεν έχουμε ξαναδεί: την δημιουργία μαχητών με γκάμα κινήσεων την οποία διαμορφώνει ο χρήστης μέσα από δεκάδες διαφορετικά σετ, στυλ και στάσεις, τα αφαιρετικά αλλά πολύ όμορφα και πειστικά κινούμενα γραφικά, καθώς και την δυνατότητα αλληλεπίδρασης των παικτών είτε συνεργατικά είτε... όχι μέσα στον ίδιο εικονικό κόσμο - με το σενάριο εμπειρότεροι μαχητές να γίνονται δάσκαλοι για τους νεότερους επίσης εφικτό. Οι πολλαπλές επιλογές παιχνιδιού για έναν παίκτη, η συλλογή όπλων και αξεσουάρ στο πέρασμα του χρόνου, καθώς και η υιοθέτηση ειδικών κινήσεων βάσει της εξέλιξης του εκάστοτε μαχητή ολοκληρώνουν την εικόνα μιας παραγωγής πάρα πολλά υποσχόμενης.

Crash Bandicoot N.Sane Trilogy


Ένας από τους δημοφιλέστερους χαρακτήρες στην πορεία του αρχικού PlayStation θα μεταβεί στα τέλη Ιουνίου στον κόσμο της υψηλής ευκρίνειας και του PS4 με αυτό το θεαματικό remake. Η παραγωγή θα περιλαμβάνει και τους τρεις τίτλους του PSone με εκμοντερνισμένα γραφικά και ήχο, διατηρώντας ωστόσο το απαράμιλλο στυλ του... διάσημου μαρσιμοποειδούς ανέπαφο και πιστό στο πνεύμα των παραγωγών της δεκαετίας του ΄90. Αν και δεν δείχνει να έχει προστεθεί κάτι καινούργιο από πλευράς περιεχομένου ή μηχανισμών παιχνιδιού, είναι το είδος της μεταφοράς που έχει σχεδόν... έτοιμο κοινό: αυτό των ανθρώπων που ακολουθούν τα PlayStation από την αρχή και για λόγους νοσταλγίας θα ενδιαφέρονταν να ξαναπαίξουν ένα από τα διασημότερα platform games όλων των εποχών. Ανάμεσά τους κι εμάς, με άλλα λόγια!

Nex Machina


Οι Φινλανδοί που χάρισαν στο κοινό του PS4 τα Resogun και Alienation επιστρέφουν σε λίγες ημέρες με αυτό το... λαμπρότερο shoot' em up τους: βασισμένο σε ανανεωμένη τεχνολογία γραφικών αλλά με την συλλογιστική των δυσδιάστατων τίτλων του είδους της δεκαετίας του '80, το Nex Machina στοχεύει να προσφέρει καταιγιστική δράση με εντυπωσιακά ειδικά εφέ, ποικιλία πεδίων μάχης, όπλων και τακτικών, καθώς και σεναριακό τμήμα που μπορεί να παιχθεί στο σύνολό του από δύο παίκτες ταυτόχρονα συνεργατικά (όπως το θρυλικό coin-op του Robotron). H Housemarquee έχει δικαίως τη φήμη δημιουργικής ομάδας που αξιοποιεί την κορυφαία τεχνολογία γραφικών που έχει αναπτύξει με τρόπους ευφάνταστους, περιμένουμε λοιπόν μεγάλα πράγματα από το Nex Machina και τις συγκινήσεις που υπόσχεται.

Υπάρχει και μία σειρά από άλλα PSN Gems που γνωρίζουμε πως θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2017, τα οποία είναι πολύ πιθανό ν' αξίζουν της προσοχής των κατόχων PS4/PS4 Pro. Υπάρχει το Avicii Vector (ο μουσικός τίτλος που έχει αναπτυχθεί με την συμμετοχήτου διάσημου ομώνυμου DJ), υπάρχει το Sine Mora EX (ριζικά αναβαθμισμένη έκδοση του έξοχου old school shoot' em up της Grasshopper Manufacture), υπάρχει το Patapon Remastered (φροντισμένο remake του cult classic στο PSP), υπάρχει και το Raiden V Director's Cut (εμπλουτισμένη έκδοση του "κάθετου" shoot' em up της Moss για το Xbox One).

Σε κάθε περίπτωση το μόνο βέβαιο είναι πως οι κάτοχοι PlayStation4 έως το τέλος της χρονιάς θα έχουν στην διάθεσή τους ακόμη πιο πολλούς οικονομικούς αλλά ποιοτικούς τίτλους, οι οποίοι με το πέρασμα του χρόνου μόνο περισσότερο προσιτοί μπορούν να γίνουν (μέσα από εκπτώσεις και προσφορές). Είναι να μην παρακολουθεί κανείς το PS Store... στενά από δω και στο εξής;

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ