PS Plus: Τα πλεονεκτήματα

Ποιά προνόμια και παροχές εξασφαλίζει για τους συνδρομητές της η υπηρεσία της Sony;

Οι παροχές σε μία συνδρομή PlayStation Plus που σχετίζονται με τα games δεν περιορίζονται στην πρόσβαση "VIP" σε νέους τίτλους. Έχουν και καθαρά οικονομικό χαρακτήρα. Είναι σύνηθες να βλέπει κανείς εκπτώσεις π.χ. από 20%-50% ή και 60%-75% (!) σε παρελθόντα games των PS4/PS Vita/PS3 ή σε extra υλικό για games (DLC) ειδικά για τα μέλη του PS Plus. Δεν είναι το ίδιο με τα πλήρη δωρεάν games, αλλά αυτού του επιπέδου οι τακτικές εκπτώσεις είναι αξιολογότατη παροχή καθώς εν τέλει... "μαζεύονται" πολλές τέτοιες "μικροαγορές" στην πάροδο του χρόνου. Με τις εταιρείες δημιουργίας games, άλλωστε, να παράγουν όλο και περισσότερο περιεχόμενο σε μορφή DLC για διάθεση μετά την κυκλοφορία τους, όσοι και όσες αγαπούν συγκεκριμένους τίτλους δεν είναι ανάγκη να πληρώνουν full-price το extra υλικό για να το αποκτήσουν. Υπάρχει το PS Plus!

Στην γκάμα των παροχών της συνδρομητικής υπηρεσίας της Sony, άλλωστε, υπάρχουν και αποκλειστικές extra λειτουργίες που βοηθούν σε σημαντικό βαθμό τη "συμβίωση" του παίκτη με ένα PS4, ένα PS Vita ή ένα PS3. Το πόσο σημαντικό είναι να βρίσκεται "κάπου στο Internet" (το πολυσυζητημένο cloud) η πρόοδος που έχουμε σημειώσει σε όλα τα games που παίζουμε (save games), και όχι μόνο στον σκληρό δίσκο του εκάστοτε συστήματος, δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Ακόμη και κάτι πιο απλό, όπως τις αυτόματες ανανεώσεις του λειτουργικού των PS4 και PS3, καθώς και των games τους, οι ανυπόμονοι αναμέσά μας - και όσοι απλώς δεν έχουν χρόνο για να... κοιτούν μια κινούμενη μπάρα σε μία μαύρη οθόνη - θα τις εκτιμήσουν δεόντως.


Όπως εύκολα μπορεί να διακρίνει κανείς, η Sony έχει φροντίσει ώστε τα προνόμια που απολαμβάνει ένας συνδρομητής του PlayStation Plus να συμπληρώνουν έξυπνα τους δύο κύριους λόγους εγγραφής: την πρόσβαση στις Δικτυακές επιλογές των games του PS4 και τα games αυτά καθ' αυτά για τα τρία PlayStation. Αν έπρεπε να στοιχηματίσουμε - και με τη Microsoft να έχει πλέον φροντίσει ώστε το Xbox Live να προσφέρει και αυτό κάποια από τα χαρακτηριστικά του PS Plus - θα λέγαμε πως το 2015 μόνο μεγαλύτερη μπορεί να γίνει η γκάμα των αποκλειστικών αυτών προνομίων που θα επιδιώξει να συγκεντρώσει η Sony στην δική της πρόταση. Για να δούμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ