PS Plus: Τα 10+1 που ζητάμε

Ποιά games των PS4, PS Vita και PS3 θα θέλαμε να λάβουμε δωρεάν σύντομα;

Για το PlayStation Vita
To φορητό... "μικρό αδελφάκι" των οικιακών PlayStation έχει μεν βιβλιοθήκη τίτλων εκτενέστερη αυτής του PS4, αλλά οι πιο πολλές παραγωγές που φιλοξενεί δεν είναι "πρωτοκλασάτα ονόματα" που θα "έκαναν θόρυβο" με την ανακοίνωση της δωρεάν διάθεσής τους. Η ίδια η Sony, ωστόσο, θα μπορούσε να δημιουργήσει αρκετό τέτοιο "θόρυβο" αν προσέφερε δωρεάν το Tearaway, μία υπέροχη παραγωγή και ένα από τα games (ενός έτους πια) που αληθινά επιδεικνύει τί μπορεί να κάνει το PS Vita στα χέρια ανθρώπων με φαντασία. Αίσθηση θα δημιουργούσε και η δωρεάν διάθεση του Soul Sacrifice Delta, επίσης της Sony, της βελτιωμένης κι εμπλουτισμένης έκδοσης ενός από τα καλύτερα πρώιμα games του φορητού της συστήματος.

Τίτλοι "cult" και ποιοτικοί, άλλωστε, που θα μπορούσαν να ενδιαφέρουν αρκετούς κατόχους του φορητού PlayStation είναι τα Machinarium (μαγευτικό σε οποιοδήποτε φορμά), Super Monkey Ball: Banana Splitz (σωστά διαμορφωμένο για "γρήγορο παιχνίδι"), Dead or Alive 5 Plus (όχι ξεχωριστό ή κορυφαίο αλλά αξιοπρεπέστατο fighting game), Persona 5 Golden (από τα καλύτερα RPG ανεξαρτήτως συστήματος), ακόμη και το αρχικό LittleBigPlanet (πολύ καλό "συνοδευτικό" στην έκδοση του PS4 που κυκλοφορεί σύντομα). Όλα επιθυμητά, σίγουρα περισσότερο από "βαρύγδουπες" αλλά ανούσιες παραγωγές τύπου Call of Duty: Black Ops Declassified!

Για το PlayStation3
Εδώ οι επιλογές είναι φυσικά... αμέτρητες και το ζητούμενο δεν είναι να βρεθεί κάτι "απλώς καλό" για να προσφερθεί από τη Sony, αλλά να γίνει το είδος της προσεκτικής επιλογής που θα χαρίσει στα εκατομμύρια κατόχων του συγκεκριμένου συστήματος αληθινά "διαμάντια". Η ιαπωνική εταιρεία διαθέτει, φυσικά, το δικά της "βαρύ πυροβολικό" από παλαιότερες ΑΑΑ παραγωγές: το God of War Ascension, το Beyond: Two Souls, ακόμη και το θρυλικό The Last of Us δεν θα απαξιώνονταν στην ουσία αν προσφέρονταν δωρεάν σε αυτό το σημείο πια της πορείας του PS3. Από μία πλευρά, θα ήταν ο καλύτερος ευχαριστήριος "αποχαιρετισμός" της Sony στο κοινό που τίμησε το διάσημο σύστημά της, το οποίο ωστόσο έχει πια αναπόφευκτα περάσει σε τρίτη μοίρα.


Πιθανότερο είναι, προφανώς, να δούμε την δωρεάν προσφορά των "προηγούμενων εκδόσεων" ΑΑΑ τίτλων που φέτος θα κυκλοφορήσουν σε νέα - όπως των Assassin's Creed και Call of Duty - ή και κάποιων που δεν θα κυκλοφορήσουν φέτος, όπως του Need for Speed. Αντ' αυτών, για να είμαστε ειλικρινείς, θα προτιμούσαμε λιγότερο "βαρύγδουπες" αλλά περισσότερο ποιοτικές παραγωγές του παρελθόντος, όπως το Super Street Fighter IV AE, το Castlevania Lords of Shadow, το Dishonored, το Lost Planet 3 ή το Tales of Xillia. Ακόμη και ΑΑΑ επιτυχίες μεγάλου βεληνεκούς που απέχουν πια πολύ μακριά από την αρχική τους κυκλοφορία, όπως το Grand Theft Auto V και το Diablo III, δεν αποκλείονται για τα φετινά Χριστούγεννα. Όπως πάντα, ελπίζουμε για το καλύτερο!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ