PS Plus: με απλά νούμερα

Πόσα χρήματα σε games κερδίζει ένας συνδρομητής της υπηρεσίας; Εκπλήξεις!

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, μία ετήσια συνδρομή στο PlayStation Plus έχει ήδη από την πρώτη μέρα "βγάλει τα λεφτά της" για τον καταναλωτή, ειδικά αν αυτός είναι κάτοχος και των τριών PlayStation (ή μόνο των δύο οικιακών). Όλα αυτά, μάλιστα, χωρίς να συνυπολογιστεί πουθενά η εξοικονόμηση χρημάτων που γίνεται στην αγορά όλων των άλλων games με την πρόσθετη έκπτωση που έχουν οι συνδρομητές του PS Plus. Με τα €49.99 της ετήσιας συνδρομής στο PS Plus, λοιπόν, οι κάτοχοι PS4/PS Vita/PS3 που ασχολούνται αρκετά με το gaming "αγοράζουν" όχι μόνο πάρα πολλές ώρες διασκέδασης, αλλά και την ευκαιρία να "χτίσουν" με απίθανα μικρό κόστος μία πλούσια συλλογή από τίτλους (νέους και παλαιότερους με γενναία έκπτωση) για κάθε περίσταση, γούστο και διάθεση. Ο κόσμος που έχει στην κατοχή του πολλές ταινίες, αλλά συχνά δεν βρίσκει κάτι από τη συλλογή του που θα παρακολουθούσε εκείνη την ώρα ευχάριστα, καταλαβαίνει ακριβώς τί εννοούμε!

Καθόλου μικρή σημασία, δε, έχει η προσοχή στην ποιότητα και την γκάμα που έχει δώσει η Sony: όλοι οι τίτλοι που έχουν παρουσιαστεί από το Μάη μέχρι σήμερα είναι στη χειρότερη περίπτωση... απλώς καλοί, στην καλύτερη αριστουργήματα που κάθε φίλος των PlayStation αξίζει να έχει στη συλλογή του. Σημασία έχει δοθεί και στην ποικιλία: τίτλοι όλων των ειδών - όχι μόνο των δημοφιλέστερων - έχουν σκόπιμα συμπεριληφθεί, ικανοποιώντας σε σημαντικό βαθμό και την "περιέργεια" των παικτών για κάτι καινούργιο. Αυτό είναι σημαντικό και για έναν άλλο λόγο: οι ανεξάρτητες, συχνά πρωτότυπες δημιουργίες, που δεν είχαν μεγάλες πιθανότητες να "φανούν" ανάμεσα στις blockbuster παραγωγές των μεγάλων εταιρειών, με το PS Plus "έχουν την ευκαιρία τους". Κι αυτό είναι θετικό για όλους εμάς που νοιαζόμαστε για την εξέλιξη των games συνολικά.


Δεν χωρά καμία αμφιβολία στο γεγονός ότι η συνδρομητική υπηρεσία της Sony έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να συμφέρει τόσο το κοινό, όσο και την ιαπωνική εταιρεία. Μας πειράζει κάτι τέτοιο; Σε καμία περίπτωση! Με ποιό άλλο τρόπο θα μπορούσαμε ποτέ να παίξουμε games αξίας άνω των €850 δίνοντας μόνο... €49.99 γι' αυτά; Το μοντέλο εξυπηρετεί τους πάντες και, αν προσθέσει κανείς όλα τα υπόλοιπα προνόμια του PlayStation Plus που ήδη αναλύσαμε, δεν μπορεί να καταλήξει σε άλλο συμπέρασμα: οι κάτοχοι PS4, PS Vita και PS3 που παίζουν αρκετά αλλά δεν επιθυμούν να καταβάλλουν συνεχώς τα €59.99-€69.99 που κοστίζουν οι ολοκαίνουργιες κυκλοφορίες, από μία συνδρομή στο PS Plus θα απολαύσουν εκατοντάδες ώρες ψυχαγωγίας με κόστος μηδενικό. Ακόμη και σε όλους τους υπόλοιπους, που παίζουν ευκαιριακά, θα προτείναμε μια συνδρομή: και μόνο 3-4 games το χρόνο να αγοράζει κανείς, με τα χρήματα του ενός από αυτά αγοράζει... 72. Είναι να το σκέφτεσαι;

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ