PS Move: τα αξεσουάρ

Διαφορετικός χειρισμός, διαφορετικά... συνοδευτικά!

Μπορεί το PlayStation Move να θεωρείται, τυπικά, "περιφερειακό" για το PS3 (αφού το δεύτερο δεν χρειάζεται το πρώτο για να λειτουργήσει), όμως δεν παύει να είναι ένας διαφορετικός τρόπος χειρισμού συνολικά. Κάτι που σημαίνει πως μπορεί να αξιοποιηθεί και με άλλους τρόπους πέραν του αρχικού, αν συνδυαστεί με αξεσουάρ που έχουν σχεδιαστεί γι' αυτό το σκοπό. Εξάλλου, τα περιφερειακά χρειάζονται και... φροντίδα, ενίοτε! Παραθέτουμε, λοιπόν, τα αξεσουάρ του PlayStation Move, τα οποία απευθύνονται στους κατόχους του προκειμένου να αυξήσουν τις πιθανές του χρήσεις και, φυσικά, με τρόπο ανάλογο τη διασκέδαση τους. Για να τα δούμε!

Subcontroller

Το μόνο που δεν θα θεωρούσαμε ακριβώς "αξεσουάρ": για την ακρίβεια, θα προτείναμε να αποκτηθεί εξ αρχής μαζί με το Motion Controller, το βασικό δηλαδή χειριστήριο του Move. Το Subcontroller παίζει, από τη μία πλευρά, το ρόλο του αριστερού μοχλού στο εξ ορισμού joypad του PS3: με άλλα λόγια, αναλαμβάνει να κινεί τον παίκτη μέσα στους εικονικούς χώρους των games του, αναλαμβάνοντας παράλληλα με τα πλήκτρα του και αντίστοιχες ενέργειες. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός από games του Move που αξιοποιεί το Subcontroller συνδυαστικά με το Motion Controller και ένας μικρός που τον χρειάζεται. Δεν είναι 100% απαραίτητο, ναι, αλλά... είναι το αμέσως επόμενο πράγμα!

Motion Controller Gun Attachment

Υπάρχει ένας αριθμός από games του Move στα οποία το βασικό του χειριστήριο χρησιμοποιείται ως εικονικό πυροβόλο όπλο, για να "σκοπεύσει" δηλαδή την οθόνη σε συγκεκριμένα σημεία. Για τα games αυτά, το συγκεκριμένο αξεσουάρ διευκολύνει κατά πολύ τα πράγματα, διευκολύνοντας τη στόχευση, ενώ τα κάνει και περισσότερο... πιστευτά, καθώς ο παίκτης κρατά κάτι με τη μορφή πιστολιού και πατά μία σκανδάλη. Είναι πανάλαφρο και καλής ποιότητας κατασκευής, καθώς και οικονομικό - και σωστά, αφού η χρήση του είναι συγκεκριμένη και άρα όχι πολύ συχνή. Για τους οπαδούς των shooting games, πάντως, αγορά... must όσον αφορά στους τίτλους του Move.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ