PS3: Πρωτιά το Σεπτέμβρη

Θεαματική αύξηση των πωλήσεων μετά τη μείωση τιμής

Ξεκινώντας από νωρίς με το μειονέκτημα του πιο ακριβού συστήματος ηλεκτρονικής διασκέδασης για το σπίτι, το PlayStation3 είναι αλήθεια πως δύσκολα θα καταλάμβανε την θέση της πρώτης σε πωλήσεις τέτοιας συσκευής. Και από την αρχή της... χιονοστιβάδας που λέγεται Wii και μετά, λίγες ήταν οι πιθανότητες να αναδειχθεί οποιοδήποτε άλλο σύστημα πρώτο σε όγκο πωλήσεων. Απ' ότι φαίνεται, όμως, υπήρχε ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό στο οποίο περίμεναν πάρα πολλοί gamers να φτάσει το PS3 ώστε να το αγοράσουν: αυτό αποδείχθηκε και έμπρακτα τον περασμένο μήνα, καθώς το σύστημα της Sony ξεπέρασε σε πωλήσεις - για πρώτη φορά στην εμπορική του πορεία - κάθε άλλο ανταγωνιστικό ή όχι σύστημα στις ΗΠΑ και την Αυστραλία.

Στοιχεία για την ευρωπαϊκή αγορά δεν έχουμε συγκεκριμένα - καθώς αντίστοιχη εταιρεία στατιστικών με την αμερικανική NPD δεν υπάρχει για όλη την Ευρώπη - όμως αν το PS3 δεν ξεπέρασε κάθε άλλο σύστημα σε πωλήσεις και εδώ, σίγουρα σημείωσε θεαματικότατη αύξηση σε σχέση με τα άλλα τρίμηνα του χρόνου. Στην Ιαπωνία, επίσης, μόνο το Nintendo DS ξεπέρασε το PS3 Slim τις δύο από τις τέσσερις εβδομάδες του Σεπτέμβρη, κάτι επίσης εντυπωσιακό για τα εκεί δεδομένα.

Το στοιχείο που "έκανε τη διαφορά", φυσικά, ήταν το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό στο οποίο περίμενε πολύς κόσμος να ξεκινήσει να πωλείται το PS3: τα 299 δολάρια/ευρώ, δηλαδή, μετά τη μείωση τιμής και την ανανέωση στο hardware που δέχθηκε το σύστημα της Sony την 1η Σεπτέμβρη. Είναι σύνηθες να παρατηρείται τέτοιο άλμα στις πωλήσεις ενός προϊόντος σαν αυτό, αμέσως μόλις η νέα του τιμή ισχύσει - θα είναι ωστόσο ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε αν το PS3 μπορεί να συνεχίσει τις πωλήσεις του με τους ίδιους ρυθμούς πλησιάζοντας προς τα Χριστούγεννα. Άλλο ένα αντίστοιχο άλμα σίγουρα θα σημειωθεί (στα τέλη Νοέμβρη για ΗΠΑ και τέλη Δεκέμβρη για όλους τους άλλους) και απομένει να δούμε αν θα είναι αρκετό για να ανακυρηχθεί φέτος το PlayStation3 ο "νικητής των εορτών" ή αν θα είναι ξανά το Wii, που επίσης δέχθηκε μείωση τιμής, αυτό που θα τα καταφέρει. Σε λιγότερο από 3 μήνες... θα επανέλθουμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ