PS3: Νέα έκδοση firmware

Στην έκδοση 3.0, αισίως - με ενδιαφέρουσες βελτιώσεις και προσθήκες

Μπορεί το ενδιαφέρον του κοινού στα όσα αποκάλυψε η Sony στην έκθεση GamesCom να επικεντρώθηκε στο νέο PlayStation3 και τη μείωση τιμής του, όμως υπάρχουν ειδήσεις αξιοσημείωτες και στον τομέα του software, και δη του firmware, όλων των PS3. Η έκδοση 3.0 του λογισμικού στο οποίο στηρίζονται όλες οι λειτουργίες του συστήματος της ιαπωνικής εταιρείας προσθέτει μία σειρά από βελτιώσεις, τόσο ουσιαστικές, όσο και "στα σημεία". Ανάμεσά τους ξεχωρίζει η μετατροπή του Information Board σε μία περιοχή "What’s New" (η οποία προβάλλει όλες τις τελευταίες ειδήσεις, κυκλοφορίες, video κλπ.), η προσθήκη ενός Status Indicator στην πάνω δεξιά γωνία (που προβάλλει εισερχόμενα μηνύματα, φίλους online κλπ.), αλλά και η αναδιοργάνωση της Friends List και των Trophies με σκοπό την φιλικότερη προβολή και πλοήγησή τους.

Μία ενδιαφέρουσα εικαστική προσθήκη αφορά στη χρήση και δυναμικών πλέον Themes στο περιβάλλον του XMB, τα οποία θα εμπεριέχουν πολύ περισσότερα κινούμενα στοιχεία τόσο στο προσκήνιο όσο και στο παρασκήνιο. Αποκλειστική νέα δυνατότητα που ενδιαφέρει τους θιασώτες των σύγχρονων home cinema είναι η επιλογή που παρέχεται να στέλνεται ο ήχος υψηλής ευκρίνειας από δίσκους Blu-ray όχι αποκωδικοποιημένος σε φορμά PCM στους ενισχυτές, αλλά σε "αγνή" μορφή bitstream για να τον αποκωδικοποιούν (πιθανώς καλύτερα) οι ίδιοι. H μόνη λειτουργία που θα αφαιρεθεί από τη νέα έκδοση είναι αυτή που σχετίζεται με τη φιλοξενία δεύτερου λειτουργικού συστήματος στα PS3 - αρνητικό, αλλά όχι και τόσο λυπηρό για το ευρύ κοινό, αν σκεφτεί κανείς ότι με τις σύγχρονες διανομές του Linux δεν καταφέραμε να κάνουμε το PS3 μας να συμπεριφερθεί σαν "κανονικός" προσωπικός υπολογιστής, με μόνο 256 ΜΒ μνήμης στη διάθεσή του.

Η αναβάθμιση στην έκδοση 3.0 του firmware των PlayStation3 είναι ήδη διαθέσιμη από την 1η Σεπτεμβρίου - για να συμπέσει χρονικά με την κυκλοφορία του καινούργιου μοντέλου - και προφανώς αφορά σε όλους τους κατόχους PS3, ανεξαρτήτως έκδοσης. Σύμφωνα με δήλωση της Sony, δε, θα είναι πιθανώς η τελευταία "μεγάλη" αναβάθμιση firmware για το σύστημά της φέτος - αν και οι εκπλήξεις, ειδικά πριν από τα Χριστούγεννα, ποτέ δεν αποκλείονται. Αναμένουμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ