Polymechanon: Παίξε … αλλιώς

Διασκέδαση με τεχνολογική χροιά στο νέο θεματικό πάρκο στου Ρέντη

Τα θεματικά πάρκα ψυχαγωγίας στο εξωτερικό σημειώνουν αξιόλογη εμπορική πορεία χρόνια τώρα, στη χώρα μας ωστόσο είναι ακόμη... μετρημένα στα δάκτυλα - πόσο μάλλον, δε, αν μιλά κανείς για θεματικά πάρκα τεχνολογίας. Σαφώς ευπρόσδεκτη, λοιπόν, η άφιξη του Polymechanon: πρόκειται για ένα καινούργιο ψυχαγωγικό χώρο, τμήμα του Allou Fun Park στο Ρέντη, όπου φιλοξενείται μια ευρεία γκάμα παιχνιδιών βασισμένων στη ρομποτική, την πληροφορική και την εικονική πραγματικότητα. Το είδος τους κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή του στην Ελλάδα και αξιοποιεί τα αποτελέσματα ερευνών του Εργαστηρίου Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τρόπο διαφορετικό και άκρως διασκεδαστικό.

Οι επισκέπτες του Polymechanon@Allou καλούνται να παίξουν τα πρωτοποριακά αυτά παιχνίδια κατανοώντας βασικές αρχές τεχνολογίας - ενίοτε θα πρέπει να συνεργαστούν και να λειτουργήσουν ομαδικά, επιστρατεύοντας γνώσεις και δεξιότητες από τα μαθηματικά, την πληροφορική, τη γεωγραφία, τη φυσική και άλλες επιστήμες. Τα παιχνίδια είναι hi-tech παραλλαγές πασίγνωστων όπως η σκοποβολή, το χόκεϊ, το κυνηγητό και η τραμπάλα, αλλά και περισσότερο μοντέρνας συλλογιστικής, όπως τα φουτουριστικά μουσικά όργανα με τα οποία οι επισκέπτες μπορούν να συνθέσουν τη δική τους μελωδία. Τα διαφορετικά παιχνίδια είναι 12 συνολικά, ενώ μοναδικά εκθέματα με ψυχαγωγικό χαρακτήρα - που αντίστοιχά τους υπάρχουν σε φημισμένα μουσεία όπως το Exploratorium του Σαν Φρανσίσκο, το NEMO του Άμστερνταμ ή το Cit? de l’ Espace του Παρισιού - είναι επίσης παρόντα.

Το Polymechanon@Allou απευθύνεται σε κάθε μικρό και... μεγάλο παιδί που έχει την περιέργεια να δοκιμάσει εναλλακτικές εμπειρίες ψυχαγωγίας - ο εκπαιδευτικός του χαρακτήρας άλλωστε το καθιστά ενδιαφέροντα προορισμό και για σχολικές επισκέψεις, από την 4η Δημοτικού έως την 3η Λυκείου, με ειδικά προγράμματα και διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας ανάλογα με την τάξη. Περισσότερες πληροφορίες μπορεί να βρει κανείς στο επίσημο Web site του Polymechanon, εδώ. Εμείς, πάντως, έχουμε ήδη προγραμματίσει μέχρι στιγμής δύο επισκέψεις τουλάχιστον, με διαφορετικών ειδών... παιδιά για συντροφιά. Κι ας νικήσει ο καλύτερος (στα "μήλα")!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ