PlayStation: στην Black Friday 2023 με σημαντικές εκπτώσεις

Μείωση τιμής στο PS5, προσφορές σε συνδρομές PlayStation Plus αλλά και σε αμέτρητα games του PlayStation Store

Στην μεγάλη εμπορική γιορτή της Black Friday (24/11) συμμετέχει ήδη, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, το PlayStation με πολλές κι ενδιαφέρουσες μεγάλες προσφορές - τόσο μέσω των εμπορικών της συνεργατών, όσο και μέσω του PlayStation Store. Με αυτές τις εκπτώσεις απευθύνεται στην ευρύτατη εγκατετεστημένη βάση των PS4 και PS5 (η οποία ξεπερνά πια τα 165 εκατομμύρια συστήματα παγκοσμίως) με συνδρομές στην υπηρεσία πρόσθετης αξίας PlayStation Plus, με games και για τα δύο συστήματα, καθώς και με περιφερειακά ή αξεσουάρ τους.

Η κορυφαία προσφορά της Sony για τους gamers φέτος δεν είναι άλλη από την μείωση τιμής που κάνει η εταιρεία στο πλήρες μοντέλο PlayStation5 (αυτό που ενσωματώνει και τον οδηγό οπτικών δίσκων δηλαδή), από τα €549 της συνιστώμενης τιμής του στα €429, την χαμηλότερη μέχρι σήμερα. Με δεδομένο το γεγονός ότι η ανασχεδιασμένη έκδοση PS5 που θα έλθει μελλοντικά στην ελληνική αγορά δεν έχει καμία ουσιαστική διαφορά σε σχέση με την υπάρχουσα όσον αφορά στις επιδόσεις ή τον συνολικό εξοπλισμό (αλλά θα πωλείται στην πλήρη συνιστώμενη τιμή των €549), αυτή είναι πιθανότατα η καλύτερη ευκαιρία για να αποκτήσει κανείς ένα PS5 στην χαμηλότερη δυνατή τιμή φέτος.

Οι καταναλωτές μπορούν να εξοικονομήσουν το ίδιο ποσό χρημάτων (€120) αν επιλέξουν το PS5 μαζί με ένα από τα δύο πλέον εμπορικά games για το σύστημα της Sony αυτήν την στιγμή: το Spider-man 2 ή το Call of Duty Modern Warfare III (στα €499 από €619 δηλαδή). Ειδικοί "συνδυασμοί" Black Friday για το PS5 μπορούν να βρεθούν μάλιστα στην αγορά και με τα God of War ή EA Sports FC24 με το ίδιο κέρδος (€120), ενώ το ίδιο ισχύει και για την ειδική συλλεκτική έκδοση του Spider-man 2 (αυτήν με το κόκκινο-μαύρο θεματικό περίβλημα και το αντίστοιχο χειριστήριο).

Όσον αφορά στα αξεσουάρ, η Sony έχει μειώσει το κόστος απόκτησης των χειριστηρίων DualSense του PS5 (από €69.99 σε €49.99), αλλά και του σετ DualSense με αντίτυπο EA Sports FC 24 (από €119.99 σε €89.99). Σημαντικότερο, ωστόσο: προσφέρει εκπτώσεις στην συνδρομή του ανανεωμένου PlayStation Plus: οι νέοι συνδρομητές μπορούν να έχουν όφελος έως και 30% στα πλάνα 12 μηνών της υπηρεσίας (και στα τρία της επίπεδα). Είναι η χαμηλότερη τιμή που έχουμε δει φέτος και εξαιρετικά συμφέρουσα από πολλές απόψεις. Αξίζει να σημειωθεί πως την ίδια έκπτωση μπορούν να αξιοποιήσουν όσοι καταναλωτές έχουν ήδη ενεργή συνδρομή PS Plus πρώτου ή δευτέρου επιπέδου (Essential ή Extra δηλαδή) ώστε να την αναβαθμίσουν στο επόμενο.

Γενναίες εκπτώσεις, της τάξης του 40%, 50% ή 60% έχουν γίνει και στις υλικές εκδόσεις - σε μορφή Blu-ray όπως πωλούνται στα εμπορικά καταστήματα δηλαδή - πολλών τίτλων της Sony, όπως τα Gran Turismo 7 και Horizon Forbidden West (στα €39.99) ή τα God of War και The Last of Us Part I (στα €49.99). Στα €39.99 πωλούνται, δε, και άλλοι υψηλής ποιότητας τίτλοι του PS5 σε μορφή Blu-ray, όπως τα Ratchet & Clank Rift Apart, Demon's Souls, αλλά και η Kobe Bryant Edition του ολοκαίνουργιου NBA2K 24.

Φυσικά στο πλαίσιο της Black Friday 2023 σημαντικές είναι και οι εκπτώσεις σε games που αγοράζονται απευθείας από το PlayStation Store, τόσο για PS4 όσο και για PS5 (καθώς και σε κοινά τους games που προσφέρουν αναβάθμιση στην έκδοση του δεύτερου). Παρόντες είναι σχεδόν όλοι οι κορυφαίοι τίτλοι της ίδιας της Sony και για τα δύο συστήματα - με μειώσεις τιμής που κυμαίνονται ανάμεσα στο 20% και το 70% - καθώς και νέοι τίτλοι ΑΑΑ μεγάλων εκδοτών, όπως οι Assassin's Creed Mirage, EA Sports FC24, Lords of the Fallen ή Mortal Kombat 1 με μειώσεις τιμής ανάμεσα στο 30% και το 50%.

H Sony έχει δημιουργήσει ειδική σελίδα για τις προσφορές που κάνει στο πλαίσιο της Black Friday και τις επόμενες ημέρες ενδέχεται να προστεθούν ορισμένες εκπλήξεις εκεί - έχει ένα νόημα λοιπόν οι φίλοι των PlayStation να την επισκέπτονται τακτικά. Οι παραπάνω προσφορές ισχύουν έως και την ερχόμενη Δευτέρα 27/11 (την λεγόμενη Cyber Monday). Για όσους και όσες, μάλιστα, ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ορισμένα από τα "διαμαντάκια" των ανεξάρτητων δημιουργών games για PS4/PS5 σε πάρα πολύ χαμηλές τιμές (€4.99-€19.99), η Sony "τρέχει" την ίδια περίοδο και την προωθητική ενέργεια PlayStation Indies: στον μακρύ κατάλογο και αυτών των games σε έκπτωση περιλαμβάνονται πολλοί ποιοτικοί τίτλοι - όπως οι Humanity, Mortal Shell, Overcooked, Neon Abyss, Hello Neighbor 2 και Manifold Garden - στις πιο πρόσφατες ή ολοκληρωμένες εκδόσεις τους. Και... καλές επιλογές!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ