PlayStation Plus: ακριβότερη η συνδρομή σύντομα

Αύξηση του κόστους, εξίσωση ουσιαστικά με το αντίστοιχο του Xbox Live

Για τους κατόχους του PlayStation4 η συνδρομή στην υπηρεσία PlayStation Plus πάντοτε είχε νόημα για μία σειρά από λόγους - και ήταν βεβαίως από την πρώτη μέρα απαραίτητη σε όσους και όσες θέλουν να αξιοποιούν τις Δικτυακές επιλογές παιχνιδιού των games του - γεγονός που... φυσικά έχει πια κατανοήσει και η Sony, εξ ου πιθανώς και η αύξηση του κόστους της συνδρομής αυτής το οποίο ανακοίνωσε σήμερα. Η αύξηση ισχύει για όλη την Ευρώπη και διαμορφώνει τις τιμές για την μηνιαία, την τριμηνιαία και την ετήσια συνδρομή στο PS Plus σε €7.99, €24.99 και €59.99, από τα €6.99, €19.99 και €49.99 αντιστοίχως που ίσχυαν μέχρι σήμερα. Οι νέες τιμές θα εφαρμοστούν από τις 31 Αυγούστου - έως τότε όποια ανανέωση ή επέκταση στο PS Plus γίνει από τους χρήστες, θα γίνει στις παρούσες τιμές για όλα τα επίπεδα συνδρομής.

Με τον τρόπο αυτό η Sony εξισώνει, στην ουσία, το κόστος του PlayStation Plus με το αντίστοιχο του Xbox Live Gold της Microsoft για τα Xbox 360 και Xbox One. Οι δύο υπηρεσίες προσφέρουν για το ίδιο κόστος παρόμοιες παροχές, από την συμμετοχή σε online αναμετρήσεις και τις ειδικές προσφορές ή εκπτώσεις σε αγορές, μέχρι τα αποκλειστικά demos και τα δωρεάν games κάθε μήνα (και για όσο διαρκεί η συνδρομή του παίκτη). Το PlayStation Plus προσφέρει περισσότερα games στον αριθμό, αλλά για τρία διαφορετικά φορμά (PS4/PS3/PS Vita με κάποια κοινά μεταξύ τους), ενώ το Xbox Live Gold λιγότερα games για δύο (Xbox 360/Xbox One).

Υπάρχουν ήδη, όπως είναι... περίπου φυσικό, συζητήσεις στο Web σχετικά με το ενδεχόμενο η Sony να αύξησε την τιμή της συνδρομής στο PS Plus επειδή σχεδιάζει να προσφέρει κάτι παραπάνω από τον Σεπτέμβριο: είτε πρόκειται για δωρεάν games για το PS VR (πιθανό αλλά δύσκολο), είτε πρόκειται για προσφορά της υπηρεσίας PlayStation Now δωρεάν (δεν έχει νόημα στην παρούσα φάση στην Ευρώπη) είτε για κάτι άλλο που δεν μπορούμε να σκεφτούμε. Για να είμαστε ειλικρινείς, θα είμασταν ικανοποιημένοι και τίποτε από τα παραπάνω να μην συνέβαινε, αν διακρίναμε αισθητή βελτίωση στην ποιότητα των δωρεάν προσφερόμενων games: σε κάποιους μήνες όντως υπάρχουν αληθινά "διαμάντια" να παίξει κανείς, σε άλλους πάλι όχι.

Συνεχίζουμε να θεωρούμε πως η αύξηση στις τιμές δεν είναι μεγάλη και πως η συνδρομή στο PS Plus είναι καλή ιδέα ούτως ή άλλως - κάτι που... μάλλον πιστεύουν και οι κάτοχοι PlayStation4, αν κρίνουμε από τα σχόλια παικτών σε κοινωνικά δίκτυα και forums, οι οποίοι σπεύδουν να επεκτείνουν την υπάρχουσα συνδρομή τους αγοράζοντας περισσότερους μήνες με τις παρούσες τιμές και προσθέτοντάς τους στους ήδη υπάρχοντες ενεργούς τους. Υπενθυμίζουμε, άλλωστε, πως και οι σημερινές τιμές είναι οι προτεινόμενης λιανικής από την Sony για τα εμπορικά καταστήματα και πως σε Δικτυακά καταστήματα όπως τα Amazon UK, ShopTo, Play-Asia και CDKeys μπορεί να αγοράσει κανείς ηλεκτρονικά παρόμοιους κωδικούς με κάποια έκπτωση. Ακόμη κι αν πρόκειται για λίγα ευρώ διαφοράς, γιατί όχι; Τόσο κοστίζουν πολύ καλοί τίτλοι του PS4 σε περιόδους εκπτώσεων στο Playstation Store ενίοτε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ