PlayStation Home: Πρόοδος, σημαντική

Στα 12 εκατομμύρια οι ενεργοί χρήστες του

Αξιοσημείωτη άνοδο φαίνεται να σημειώνει το τελευταίο τρίμηνο το PlayStation Home, ο Δικτυακός εικονικός "κόσμος" της Sony μέσα στον οποίο οι παίκτες μπορούν να δημιουργήσουν ένα χαρακτήρα και να αλληλεπιδράσουν με τους αντίστοιχους άλλων χρηστών, πάντοτε μέσω PlayStation3. Όπως αποκάλυψε η ιαπωνική εταιρεία διά στόματος Jack Buser στην πρόσφατη Game Developers Conference, οι ενεργοί χρήστες του Home έφτασαν αισίως τα 12 εκατομμύρια παγκοσμίως - αριθμός εντυπωσιακός αν σκεφτεί κανείς ότι δεν απέχει πάρα πολύ από το 50% του συνόλου της εγκατεστημένης βάσης του PS3 σε όλες τις αγορές αθροιστικά.

Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος αριθμός αντιπροσωπεύει άνοδο της τάξης του 20% σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2009 - είναι άξιο αναφοράς μάλιστα και το γεγονός πως το 85% των χρηστών που ολοκλήρωσαν την εγγραφή τους στον κόσμο του PlayStation Home, έχει επιστρέψει και συνεχίζει την περιπλάνησή του στις εικονικές περιοχές της Δικτυακής υπηρεσίας. Όσον αφορά στα μελλοντικά σχέδια της Sony, ο Buser δήλωσε πως ο επόμενος στόχος είναι η ενσωμάτωσή του στα νέα games του PS3, έτσι ώστε να προσφέρεται στον καταναλωτή ένα ενιαίο προϊόν που θα περιλαμβάνει τόσο το software, όσο και κάποια extras για τον εικονικό του χαρακτήρα.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη ενδέχεται να έχει ως αποτέλεσμα η Sony να αναθεωρήσει τα πλάνα της, αφού το Νοέμβριο - σύμφωνα με στελέχη της - "το Home δεν αποτελούσε κορυφαία προτεραιότητα για την εταιρεία". Τα γεγονότα δείχνουν, ωστόσο, ότι το κοινό έχει πλέον αρχίζει να συγκεντρώνεται μαζικά γύρω από τη συγκεκριμένη υπηρεσία και η Sony θα έχει την ευκαιρία να την εκμεταλλευτεί εμπορικά και να την αναπτύξει ακόμη περισσότερο, όπως σκόπευε εξ αρχής. Αναμένουμε εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα, λοιπόν, ίσως και μέσα στο καλοκαίρι. Ίδωμεν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ