Πείσε την να παίξει games!

Μπορείς. Ορίστε μερικά... δοκιμασμένα κόλπα

Ναι, ναι, ναι, ναι. Πολύ θα ήθελες να πιστεύεις ότι το γνωστό άσμα σχετικά με σένα που "παίζεις συνέχεια Pro και δεν έχεις χρόνο για το μωρό" ισχύει. Η αλήθεια όμως είναι ότι... αν το κάνεις στ' αλήθεια για καμιά βδομάδα, σε χώρισε με συνοπτικές διαδικασίες! Ίσως να έδειχνε περισσότερη κατανόηση, όμως, αν καταλάβαινε έστω σε κάποιο βαθμό πόσο διασκεδαστικά μπορούν να είναι τα video games και γιατί μπορούν να σε... εχμ... απασχολήσουν τόσες ώρες. Ποιός ξέρει, αν κάποια από τα games σου τής άρεσαν, θα μπορούσε να βρει την όλη ενασχόληση - με την οποία είτε δεν είχε ποτέ επαφή είτε την είχε επιδερμικά πολύ παλιά - αρκετά ενδιαφέρουσα ώστε να τη μοιράζεστε συχνά. Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό; Ε, εδώ είμαστε εμείς, για να βοηθήσουμε στο... σατανικό σχέδιο προσέλκυσης του ωραίου φύλου στο gaming!

Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να "μπούμε στα χωράφια"... του Cosmopolitan (Θεός φυλάξοι!) και να αναλύσουμε τη γυναικεία ψυχολογία (α πα πα πα). Αλλά... να: με τα χρόνια έχουμε παρατηρήσει μερικά πράγματα που ίσως φανούν χρήσιμα. Όπως, για παράδειγμα, ότι σε ελάχιστες γυναίκες αρέσει η υπερβολική ή περιγραφική βία του είδους που εύκολα συναντά κανείς στα shoot' em up πρώτου προσώπου και σε αρκετά fighting games. Επίσης, δεν έχουν συχνά την υπομονή που χρειάζεται στο χειρισμό ένας τίτλος ρεαλιστικής εξομοίωσης π.χ. αυτοκινήτων ή αεροπλάνων, ενώ τους κινούν ευκολότερα το ενδιαφέρον τα games που είναι άμεσα προσβάσιμα και ανταμοίβουν γρήγορα τις προσπάθειες του παίκτη.

Άλλα πράγματα που έχουμε παρατηρήσει: ως περισσότερο εγκεφαλικές - ακόμη και όταν δεν είναι, πάντα πιστεύουν ότι είναι, οπότε... το πρακτικό αποτέλεσμα είναι το ίδιο! - οι κυρίες ασχολούνται ευκολότερα με τίτλους που απαιτούν σκέψη ή σκέψη κι αντανακλαστικά, όπως τα puzzle games, ενώ στα action adventures είναι... άριστες συμπαίκτριες για τους γρίφους και την εξερεύνηση (αφήνουν τη σκληρή δουλειά των συγκρούσεων σε μας... αλλά δεν πειράζει). Άλλη διαπίστωση: δεν εκτιμούν το στοιχείο του σεξ όπως αυτό αποτυπώνεται στα πιο πολλά games, εκτός κι αν έχουν το... ειδικού τύπου χιούμορ που απαιτείται. Είναι, ωστόσο, συμμετοχικές και με προθυμία θα πάρουν μέρος σε party games, ακόμη κι αν δεν καταλαβαίνουν στο 100% το μηχανισμό του καθενός. Τέλος, δείχνουν να βαριούνται πιο εύκολα από τους άντρες όταν ένα video game τους ζητά να κάνουν τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά. Fact.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ