Πείσε την να παίξει games!

Μπορείς. Ορίστε μερικά... δοκιμασμένα κόλπα

Με αυτά ως δεδομένα - που εννοείται πως μόνο ως γενικές κατευθύνσεις τα παραθέτουμε, χωρίς να έχουμε την ψευδαίσθηση ότι - ποιά video games θα προτείναμε να πρωτοπαίξεις μαζί της για να τής κεντρίσεις το ενδιαφέρον στο... "άθλημα"; Ένα είναι σίγουρο: όχι το γνωστό... Pro, γιατί ακόμη κι αν ασχολείται με τη μπάλα στην καθημερινή της ζωή, οι κοπέλες βρίσκουν τη συντριπτική πλειοψηφία των sports games βαρετή. Εξαίρεση; τα games με θέμα το tennis και, βεβαίως, games όπως το Wii Sports ή το Wii Fit (βρίσκουν τον χειρισμό με κινήσεις του σώματος πολύ πιο ενδιαφέροντα από το χειρισμό με κλασικό joypad). Άλλη εξαίρεση; To Dead or Alive Extreme Beach Volleyball. Μην μας ρωτάτε γιατί. Ίσως βρίσκουν τις Γιαπωνεζούλες... cute.

Άλλα υποψήφια games με καλές πιθανότητες: Guitar Hero και Rockband, τα οποία θα την κάνουν να εκτιμήσει τα rythm game γενικώς (και κάποτε το Rez). Άλλα games: Tomb Raider και Silent Hill, γιατί θα βρει ενδιαφέρουσα την εξερεύνηση και το μυστήριο. Επίσης: Ιco και Shadow of the Colossus, επειδή είναι συναισθηματικά φορτισμένα και οι κυρίες ποτέ δεν είναι αδιάφορες σ' αυτό, αλλά και Patapon, Locoroco ή Katamari Damacy γιατί (κακά τα ψέματα) αγαπούν τα εντυπωσιακά χρώματα και η προσεγμένη αισθητική. Και, αν όλα αποτύχουν, μπορείς πάντοτε να καταφύγεις στα... "σιγουράκια": puzzle games όπως το Hexic, το Peggle ή το Boom Blox - και το Tetris να ήταν το τελευταίο του είδους που έχει παίξει, θα της αρέσουν. Οποιοδήποτε The Sims είναι επίσης παντοδύναμος πόλος έλξης για τις κυρίες. Το αν βέβαια θα έχεις εσύ μετά τη σχετική υπομονή, όταν θα έχει κάνει κατάληψη στο PC σου, είναι άλλο θέμα...

Α, και... μερικά πρακτικά tips. Μην της λες όλη την ώρα τί να κάνει - το σιχαίνεται και κινδυνεύεις να εισπράξεις joypad στο κεφάλι. Μην τής δείχνεις περισσότερο απ' όσο χρειάζεται "πώς γίνεται": κάνεις επίδειξη κι επίσης το σιχαίνεται. Αν δείξει ότι δεν συμπαθεί καθόλου κάποια είδη games, μην επιμένεις, έστω κι αν είναι τ' αγαπημένα σου: λέγεται προσωπικό γούστο και δεν αλλάζει. Προσπάθησε να παίξετε games συνεργατικά πριν... περάσετε στο επόμενο επίπεδο και παίξετε ως αντίπαλοι (για όλων των ειδών τους λόγους). Όταν τα πηγαίνει καλά σε κάτι καινούργιο που παίζει, επιδοκιμάζεις και ενθαρρύνεις, δεν κάνεις συγκρίσεις με τα δικά σου σκορ. Και, φυσικά, αν έλθει η μέρα που θα... τα παραπάει καλά και θα σε νικά κάθε φορά, θυμήσου: εσύ το ζήτησες!

Για να μην κατηγορηθούμε για... σεξισμό - αλλά κυρίως γιατί υποψιαζόμαστε ότι οι κυρίες θα το ζητούσαν ούτως ή άλλως - την επόμενη εβδομάδα: πώς να τον κάνετε gamer, ακόμη κι αν ασχολείται μόνο με αθλητικές εφημερίδες!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ