Nintendo και HD, μακριά... κι αγαπημένοι

Οι φήμες διαψεύδονται. Πάλι.

Η πρόθεση της Nintendo να μην επενδύσει στην υψηλή ευκρίνεια, τουλάχιστον όχι στο προσεχές μέλλον, επιβεβαιώθηκε και διά στόματος του προέδρου της Nintendo America, του Reggie Fils-Aime. Το υψηλόβαθμο στέλεχος της ιαπωνικής εταιρείας διέψευσε τις φήμες που την ήθελαν να εξετάζει το ενδεχόμενο κυκλοφορίας μιας νέας έκδοσης του Wii, δηλώνοντας παράλληλα πως το επόμενο οικιακό σύστημά της θα προσπαθήσει να προσφέρει άλλου είδους καινοτομία.

"Η απεικόνιση υψηλής ευκρίνειας δεν είναι για μας ο επόμενος στόχος", δήλωσε χαρακτηριστικά σε γνωστό Web site του χώρου ο Fils-Aime, συμπληρώνοντας ότι "θα προσπαθήσουμε να ωθήσουμε την ηλεκτρονική διασκέδαση στο επόμενο επίπεδο αργότερα με διαφορετικό τρόπο". Υποστήριξε μάλιστα ότι "αυτή η στιγμή θα έλθει όταν οι ομάδες ανάπτυξης φτάσουν στο σημείο εκείνο, όπου περιορίζονται πλέον από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Wii και όχι νωρίτερα".

Η Nintendo παραμένει λοιπόν σε απόσταση από την τάση της εποχής να μεταβαίνει στην υψηλή ευκρίνεια, σε όλα τα επίπεδα, ευελπιστώντας ότι δεν θα χρειαστεί να επενδύσει στην ανάπτυξη νέου Wii τα επόμενα χρόνια. Για την ώρα οι πωλήσεις δείχνουν να τη δικαιώνουν, πώς θα διαμορφωθεί το τοπίο της αγοράς με την κυκλοφορία των Natal και PlayStation Move από το φθινόπωρο, είναι πολύ δύσκολο να προβλέψει κανείς. Οι ισορροπίες είναι σίγουρο ότι θα αναταραχθούν - απομένει να διαπιστώσουμε το πόσο. Μέχρι τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ