Nintendo DSi XL: η... αναβάθμιση

Με πιο μεγάλη οθόνη, το 2010

Επιβεβαιώνοντας τις φήμες της περασμένης εβδομάδας, που ήθελαν τη Nintendo να παρουσιάζει ένα ανανεωμένο DSi εγκαίρως για την εορταστική περίοδο, η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε πριν από λίγο ένα νέο μέλος στην οικογένεια των DS. Το DSi LL, όπως θα ονομάζεται στην ιαπωνική αγορά, ή DSi XL όπως θα ονομάζεται στην αμερικανική και ευρωπαϊκή, έχει ακριβώς τις ίδιες τεχνικές προδιαγραφές με τον προκάτοχό του, το παρόν DSi, με εξαίρεση τις μεγαλύτερες οθόνες (διαγωνίου 4.2 ιντσών αντί για 3.2), τις ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις, το μεγαλύτερο βάρος και την κατά τι μεγαλύτερη αυτονομία. Όλα... μεγαλύτερα στο DSi XL, με άλλα λόγια, πιθανός λόγος για τον οποίο η ίδια η Nintendo παραδέχεται ότι το προορίζει για ένα κοινό μεγαλύτερο ηλικιακά, πιο ώριμο, που ίσως έκρινε μέχρι σήμερα δύσχρηστο το DSi όσον αφορά στις δυνατότητες του Web browsing και της αναπαραγωγής πολυμέσων (μουσικής, φωτογραφιών και video).

Η νέα αυτή έκδοση του DSi διατίθεται επίσης σε περισσότερο "σοβαρά" χρώματα - Wine Red, Dark Brown και Natural White - θα συνοδεύεται από δεύτερη, μεγαλύτερη γραφίδα "για χρήση στο σπίτι" και θα προσφέρεται με 3 δωρεάν games, δύο τίτλους Brain Age και ένα ηλεκτρονικό λεξικό. Η υποδοχή καρτών μνήμης SD, η είσοδος ακουστικών και η συμβατότητα με όλους τους τίτλους του DSi παραμένουν, βέβαια, ενώ η πρόσβαση στο ηλεκτρονικό DSi Store της Nintendo ανήκει πια στις εξ ορισμού δυνατότητες του συστήματος.

Το DSi XL θα κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία στις 21 Νοεμβρίου στην τιμή των 200 δολαρίων περίπου, για τις ΗΠΑ δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί συγκεκριμένη ημερομηνία, ενώ η Nintendo of Europe έχει μεταθέσει την διάθεσή του στη Γηραία Ήπειρο (και κατ' επέκταση στην Ελλάδα) για κάποια στιγμή μέχρι τα τέλη Μαρτίου, σε τιμή πώλησης μέχρι στιγμής άγνωστη. Όταν έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο αυτό προϊόν της Nintendo, θα δημοσιεύσουμε κάτι σχετικό. Μέχρι τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ