Νέο PSP: Το πρώτο σου φορητό PlayStation

Γιατί θα το προτιμούσες και τί προσφέρει που δεν το βρίσκεις αλλού;

Α, δε λέμε. Καλό, πολύ καλό το Angry Birds. Και το Tap Tap Revenge. Και το Fruit Ninja, και το Bejeweled Blitz, και το Slam Dunk Basketball, και το Infinity Blade. Όμως τα games που παίζεις σε smartphones είναι - θα βεβαιώσει οποιοσδήποτε με iPhone ή κινητό Android - άλλου είδους από αυτά που παίζεις στην τηλεόραση ή στα PC. Άλλου στυλ. Είναι σχεδόν όλα "γρήγορα", γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε θα έχεις "εκεί έξω" ένα δεκάλεπτο ή τεταρτάκι διαθέσιμο. Είναι σχεδόν πάντα μικρά σε διάρκεια, για τον ίδιο λόγο ακριβώς. Και είναι ενίοτε πρωτότυπα, ναι, μα εσύ πολλές φορές δεν θέλεις το διαφορετικό. Θέλεις αυτό που ξέρεις πως θα σου άρεσε να παίξεις στο σαλόνι σου. Τόσο απλά!

Αν θέλεις games που έχουν "αίσθηση PlayStation", παντού, το PSP της Sony είναι αυτή τη στιγμή το μόνο φορητό σύστημα που μπορεί να τα προσφέρει. Τα games του έχουν σχεδιαστεί να παίζονται με παρόμοιο τρόπο, από εταιρείες και δημιουργούς που στην συντριπτική τους πλειοψηφία σχεδιάζουν τα games και των "σαλονάτων" PlayStation. Στο PSP έχουν παρουσία πάρα πολλές από τις σειρές τίτλων που παίζουν εκατομμύρια gamers για δεκαετίες: από τα FIFA ή τα Pro Evolution μέχρι τα Final Fantasy, Metal Gear ή Grand Theft Auto, και από τα Tekken, τα Street Fighter ή τα Tomb Raider μέχρι τα Ridge Racer ή τα Burnout, το PSP έχει συγκεντρώσει σχεδόν κάθε "οικογένεια" video games που έχει σημειώσει μεγάλη εμπορική επιτυχία στα οικιακά συστήματα. Τυχαίο; Δε νομίζουμε!

Το PSP, άλλωστε, είναι το μόνο σύστημα στο οποίο μπορείς να απολαύσεις μερικά από τα κορυφαία "φορητά" games όλων των εποχών - γιατί απλά... η Sony έχει φροντίσει γι' αυτό! Το μικρότερο σε μέγεθος PlayStation απολαμβάνει μεγάλο αριθμό από ποιοτικές αποκλειστικότητες, αφού η ιαπωνική εταιρεία έχει όχι μόνο "περάσει" στο PSP απίθανες παραγωγές των PS2/PS3, αλλά και δημιουργήσει games ειδικά για τις ικανότητες του PSP. Στα πρώτα ανήκουν τα God of War, τα Wipeout, τα LittleBigPlanet, ακόμη και το θρυλικό Gran Turismo. Στα δεύτερα ανήκουν τα Locoroco, Patapon, Killzone, Echochrome και άλλα πολλά. Αποκλειστικότητες έχουν κι άλλα φορητά συστήματα όμως - και πάλι - είναι αυτές του PSP εκείνες που θυμίζουν περισσότερο τα "πραγματικά" games του σαλονιού.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ