Νέο PSP: Το πρώτο σου φορητό PlayStation

Γιατί θα το προτιμούσες και τί προσφέρει που δεν το βρίσκεις αλλού;

Το καλύτερο, δε, όχι μόνο με τους αποκλειστικούς αλλά και με άλλους τίτλους των PSP, είναι πως ένας μεγάλος αριθμός από αυτούς κοστίζουν πια πάρα, μα πάρα πολύ φθηνά. Πρόκειται για τη σειρά των PSP Essentials: τίτλων "πρώτης γραμμής" που κάποιο καιρό μετά από την αρχική κυκλοφορία τους εντάσσονται σε αυτήν την κατηγορία με κόστος αγοράς κάτω των 10 ευρώ. Είναι πολλά τα "διαμάντια" που περιέχει η σειρά των Essentials και η τιμή τους - η μισή από την χαμηλότερη σε ανταγωνιστικά συστήματα και πέντε ή έξι φορές χαμλότερη από αυτή των ολοκαίνουργιων τίτλων για PSP - είναι αρκετά ελκυστική ώστε να αγοράζεις καινούργια συχνά, όχι "μια στο τόσο". Και καθένα από αυτά είναι σίγουρο πως θα σε απασχολήσει περισσότερο από τα games των smartphones, τα οποία κοστίζουν μεν λιγότερο αλλά "αντέχουν" και... πολύ λιγότερο!

Έπειτα, είναι τα άλλα πλεονεκτήματα που έχει το PSP απέναντι στις άλλες συσκευές με τις οποίες μπορείς να παίξεις games παντού - όπως τα κινητά με οθόνη αφής, για παράδειγμα. Με το νέο PSP μπορείς να υπολογίζεις σε 4 ή 5 ή 6 ώρες αληθινού παιχνιδιού, όχι... γρήγορων δεκαλέπτων ή δύο ωρών επειδή τόσο διαρκεί ένα hit του App Store. Αν παίζεις με αυτό, δεν χρειάζεται να ανησυχείς μονίμως για τη... μπαταρία του κινητού (που για προφανείς λόγους δεν θέλεις να "σε αφήσει" μέσα στη μέρα). Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το PSP και για να ακούσεις μουσική ή να παρακολουθήσεις ταινίες - και πάλι χωρίς ν' ανησυχείς για το κινητό σου. Και, ας είμαστε ειλικρινείς: άλλη αίσθηση ο χειρισμός με πλήκτρα και μοχλό, άλλη με οθόνη αφής. Παίζεις, δεν... δείχνεις!

Όλα τα παραπάνω, ωστόσο, ισχύουν για κάθε μοντέλο PSP που έχει κυκλοφορήσει στην αγορά. Είναι όλα πλεονεκτήματα του φορητού PlayStation. Γιατί εστιάζουμε στο νέο μοντέλο; Γιατί είναι όχι μόνο το πιο προσιτό PSP αυτή τη στιγμή - με τιμή πώλησης τα €99 μόλις - αλλά είναι και το πιο προσιτό φορητό σύστημα ηλεκτρονικής διασκέδασης... ανεξαρτήτως! Καμία άλλη συσκευή της κατηγορίας δεν "έσπασε το ψυχολογικό φράγμα" των 100 ευρώ - και το καινούργιο PSP κατορθώνει ακριβώς αυτό, εγκαίρως για τα Χριστούγεννα. Είναι να μην συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του κοινού - στις εποχές που ζούμε - και μόνο γι' αυτό; Ε, μα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ