Νέο DS με... 3D δυνατότητες

Η Nintendo ανοίγει τα χαρτιά της... σχεδόν

H αγορά της ηλεκτρονικής διασκέδασης είχε τους τελευταίους μήνες κυριολεκτικά... βομβαρδιστεί από φήμες και συζητήσεις σχετικές με την πιθανή έλευση καινούργιου φορητού συστήματος από τη Nintendo - το οποίο όλοι πιθανολογούσαν πως θα αποκαλυπτόταν στην έκθεση Ε3 του Ιουνίου. Για μία ακόμη φορά, "όπου υπάρχει καπνός (στο Web), υπάρχει και φωτιά", αφού η ιαπωνική εταιρεία αποκάλυψε πριν από μερικές ώρες ότι έχει όντως αυτήν ακριβώς την πρόθεση. Το νέο της φορητό σύστημα θα έχει την (προσωρινή) ονομασία Nintendo 3DS και θα προσφέρει δυνατότητα απεικόνισης στερεοσκοπικών, 3D γραφικών, τα οποία ο παίκτης θα μπορεί να απολαύσει χωρίς τα ειδικά γυαλιά που χρησιμοποιούν οι νέες τηλεοράσεις 3D!

Tο Nintendo 3DS δεν γνωρίζουμε ακόμη ούτε σε ποιά τεχνολογία βασίζεται, ούτε ακριβώς πώς προβάλλει τις τρεις διαστάσεις - ένα video που αποπειράται να απεικονίσει το πώς ίσως θα μπορούσε να λειτουργεί πρακτικά το νέο σύστημα της Nintendo, μπορεί να δει κανείς εδώ. Εικάζεται ότι θα ενσωματώνει δύο κάμερες και δύο υπερυψηλής ευαισθησίας αισθητήρες, παρόμοιους με αυτούς που ενσωματώνουν τα iPhone, για να "αντιλαμβάνεται" πότε και πώς ο χρήστης τα κινεί στους τρεις άξονες του χώρου. To σενάριο είναι πιθανό όντως να προσφέρει κάτι σαν αυτό που απεικονίζεται στο video, καθώς η απόδοση στερεοσκοπικής εικόνας χωρίς γυαλιά γίνεται και σήμερα αλλά είναι τόσο απαγορευτικά ακριβή στην υλοποίησή της, που αποκλείεται να βρει το δρόμο της σε καταναλωτικό προϊόν - και δη φορητό σύστημα - μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Ασχέτως των τεχνικών προδιαγραφών και της καινοτομίας που θα αποπειραθεί να φέρει στο φορητό gaming, το 3DS επιβεβαιώθηκε πως θα είναι συμβατό με τους παλαιότερους τίτλους που έχουν κυκλοφορήσει για τα Nintendo DS και Nintendo DSi και πως θα κυκλοφορήσει στα καταστήματα της Ιαπωνίας - αρχικά - το αργότερο μέχρι το Μάρτιο του 2011. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που θα παραχωρήσει η εταιρεία στο πλαίσιο της φετινής Ε3. Εκεί αναμένεται να δοθούν στη διάθεση του Τύπου οι πρώτες εικόνες του συστήματος, να επιβεβαιωθούν τα τεχνικά του χαρακτηριστικά και - ευελπιστούμε - να προβληθεί κάποιο δείγμα του τι θα πρέπει να περιμένει το κοινό από τη νέα αυτή πρόταση.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως η Nintendo έχει πειραματιστεί και άλλοτε με την τρισδιάστατη απεικόνιση σ' ένα - τρόπον τινά - φορητό σύστημα με την ονομασία Virtual Boy που έκανε την εμφάνισή του το 1994. Το εγχείρημα όχι μόνο δεν σημείωσε εμπορική επιτυχία, αλλά αναδείχθηκε σε... σύμβολο σχεδόν μιας κακής ιδέας και ακόμη χειρότερης υλοποίησης στο χώρο της ηλεκτρονικής διασκέδασης, το οποίο σίγουρα τα στελέχη της ιαπωνικής εταιρίας δεν θέλουν επουδενί να θυμούνται. Είναι το λιγότερο παράξενο, πάντως, πώς η Nintendo - μία εταιρεία κατά βάση συντηρητική - φαίνεται να στηρίζει την επόμενη γενιά των φορητών της συστημάτων σε μία τεχνολογία που ακόμη δεν έχει ούτε κατά διάνοια πείσει ότι θα αποδειχθεί εμπορικά επιτυχής ή όχι. Αναμένουμε, πάντως!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ