Natal: Σε 12 μήνες και προσιτό

Ανεπίσημο ακόμη, όμως... κατά 90% βέβαιο!

Όταν ειδήσεις μεγάλης σημασίας "διαρρέουν" χωρίς η εταιρεία την οποία αφορούν να επιβεβαιώνει - ή αρνείται... που συχνά είναι το ίδιο! - το περιεχόμενό τους, τις αντιμετωπίζουμε με αμφιβολία ή και καχυποψία. Η συγκεκριμένη όμως αξίζει αναφοράς επειδή είναι πρακτική επιβεβαίωση όσων μέσες-άκρες ήδη περιμέναμε: η Microsoft θα κάνει εμπορικά διαθέσιμο το προϊόν που σήμερα γνωρίζουμε ως "Natal" σε ένα χρόνο περίπου, το Νοέμβρη του 2010, σε τιμή σημαντικά χαμηλότερη απ' όσο περιμέναμε (50 λίρες που πιθανώς θα μεταφραστούν σε 69.99 ευρώ). Η επιβεβαίωση έρχεται από το βρετανικό κλαδικό περιοδικό MCV, πηγή του οποίου παρέστη σε κεκλεισμένων των θυρών σχετική παρουσίαση και μετέφερε όσα η Microsoft ανακοίνωσε σε συνεργάτες της για το θέμα.

Υπενθυμίζουμε ότι το προϊόν που θα προκύψει από το Project Natal - όπως αποκαλύφθηκε στην Ε3 2009 το καλοκαίρι - είναι ένα εξελιγμένης τεχνολογίας περιφερειακό για το Xbox 360, ικανό να συλλάβει την κίνηση όλου του ανθρώπινου σώματος, καθώς και ήχο. Με αυτό η Microsoft θα επιδιώξει να εγκαινιάσει μία περίοδο "δεύτερης νεότητας" για το σύστημά της, το οποίο θα είναι πέντε ετών τότε, μέσα από games που δεν αξιοποιούν το παραδοσιακό χειριστήριο, αλλά χειρονομίες, φωνή και κινήσεις του σώματος. Όλες οι μεγάλες εταιρείες ανάπτυξης games έχουν δηλώσει την υποστήριξή τους στο Natal και η αμερικανική εταιρεία ελπίζει - συνεργαζόμενη μαζί τους - να έχει 14 συμβατούς τίτλους του χρόνου τέτοιο καιρό για να συνοδεύσουν το περιφερειακό της.

Το θετικότατο σε αυτήν την είδηση εντοπίζεται στο γεγονός ότι η Microsoft φαίνεται διατεθειμένη να τιμολογήσει το Natal πολύ χαμηλά, ώστε να δώσει κάθε λόγο στα εκατομμύρια των κατόχων Xbox 360 να το αγοράσουν χωρίς... πολλή σκέψη (οι φήμες άλλωστε και για μοντέλο Xbox 360 με ενσωματωμένο το Natal συνεχίζουν να ακούγονται). Ο επόμενος Νοέμβρης είναι μακριά, όμως, και θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε ποιά θα είναι η εξέλιξη του όλου θέματος και η αντίδραση της αγοράς, αφού η Sony έχει δεδηλωμένα την πρόθεση να κυκλοφορήσει δικό της χειριστήριο ανίχνευσης κίνησης πολύ νωρίτερα, το Μάρτιο. Το μόνο βέβαιο είναι ότι τα επόμενα Χριστούγεννα το λεγόμενο... gesture gaming (το παιχνίδι χωρίς joypad δηλαδή) θα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όλων. Για να δούμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ