Kinect: τα games της Microsoft

Τί δημιούργησε η ίδια για το περιφερειακό της;

Όταν μία εταιρεία του home entertainment φέρνει στην αγορά ένα νέο προϊόν έχει, εκ των πραγμάτων, μεγαλύτερη ευθύνη από τις τρίτες συνεργαζόμενες όσον αφορά στην υποστήριξή του. Οφείλει όχι μόνο να προσφέρει όσο το δυνατόν περισσότερους λόγους στο κοινό για να το αποκτήσει, αλλά και να κάνει - στο βαθμό του εφικτού - επίδειξη των δυνατοτήτων του. Το Kinect είναι, δε, ένα προϊόν ιδιαίτερο, οπότε η σχετική ευθύνη της Microsoft ήταν... ακόμη μεγαλύτερη απ' ότι συνήθως. Ευτυχώς, ο γίγαντας του Redmond στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, αφού οι δικοί του τίτλοι είναι από τους καλύτερους που μπορεί να αποκτήσει ένας νέος κάτοχος του περιφερειακού της. Χωρίς να είναι τέλειοι, είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται αυτές τις μέρες το Kinect: κατανοητοί, τεχνικά άρτιοι και, πάνω απ' όλα, διασκεδαστικοί!

Kinect Adventures
Στο Kinect Adventures οι παίκτες καλούνται να ελέγξουν τον εικονικό χαρακτήρα που δημιουργούν στο Dashboard του Xbox 360 (το λεγόμενο avatar) μέσα σε μία σειρά διαφορετικών επιπέδων, έτσι ώστε να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερες από τις κορίνες που βρίσκονται διασκορπισμένες εκεί. Κάθε επίπεδο προσφέρεται για συμμετοχή δύο παικτών που αναγνωρίζονται ταυτόχρονα από το Kinect, ενώ ο τίτλος υποστηρίζει και Δικτυακές αναμετρήσεις μέσω της υπηρεσίας Xbox Live. Τα πολλά, διαφορετικά στυλ αλληλεπίδρασης που ενθαρρύνει το Kinect μέσα στο πλαίσιο του Adventures προσφέρουν σημαντική αντοχή του τίτλου στο χρόνο, ο οποίος είναι σε θέση να κρατήσει το ενδιαφέρον των παικτών αμείωτο για πολλές ώρες.

Η απόδοση του Kinect εδώ είναι σχεδόν υποδειγματική. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι ο παίκτης καλείται να εκτελέσει συγκεκριμένο αριθμό κινήσεων σε κάθε περίπτωση: είτε άλμα, είτε κίνηση των χεριών με το σώμα στατικό, είτε μετακίνηση του κορμού του σώματός του προς τις τέσσερις κατευθύνσεις. Χρονική καθυστέρηση, λοιπόν, πρακτικά δεν υπάρχει. Η δράση πάντως ενίοτε αποκτά πολύ γρήγορο ρυθμό και, ως εκ τούτου, ο χώρος που απαιτείται από τον τίτλο στο δωμάτιο είναι υπολογίσιμος, ειδικά δε όταν συμμετέχουν ταυτόχρονα δύο παίκτες (οπότε θα πρέπει να υπάρχει ανάλογη απόσταση μεταξύ τους). Αξίζει να σημειωθεί πως στο Kinect Adventures περιλαμβάνεται και το Rally Ball, το πρώτο εκείνο mini-game που είχε παρουσιαστεί στην αποκάλυψη του Kinect: εκεί ο παίκτης καλείται να χτυπήσει με τα χέρια, τα πόδια ή το κεφάλι του μια σειρά από μπάλες και να τις στείλει προς το βάθος κάθε επιπέδου για να γκρεμίσει έναν εικονικό τοίχο. Φουτουριστικό... Arkanoid; Ω, ναι!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ