Kinect for Xbox 360: Πρακτικά, Νο 1

Η πορεία ως το ράφι, η λειτουργία στο σαλόνι

Θα ακουστεί ίσως υπερβολικό, αλλά πρακτικά αποδεικνύεται πως... ίσως δεν είναι: η 1η Ιουνίου 2009 θα παραμείνει για πολύ καιρό στη μνήμη των ανθρώπων που ασχολούνται με την ηλεκτρονική διασκέδαση. Ήταν η μέρα που η Microsoft αποκάλυψε για πρώτη φορά το όραμά της για το μέλλον του gaming, επιδεικνύοντας το - τότε αποκαλούμενο - Project Natal. Η επίδειξη κατάφερε να επισκιάσει κάθε άλλη ανακοίνωση της έκθεσης Ε3 εκείνης της χρονιάς, με τους δημιουργούς να δηλώνουν ενθουσιασμένοι με τις προοπτικές που ανοίγει το νέο περιφερειακό "διαβάζοντας" ολόκληρο το σώμα του παίκτη, "μεταφράζοντας" τις κινήσεις του και "μεταφέροντάς" τις στην οθόνη της τηλεόρασης. Ήταν μία εικόνα εντυπωσιακή, με "χρώμα" όντως "από το μέλλον".

Το Αθηνόραμα Digital είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με το Kinect για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2009 κατά τη διάρκεια της γερμανικής έκθεσης GamesCom, όταν μετά από... προσπάθεια ομολογουμένως είχε καταφέρει να εισχωρήσει σε ένα από τα ειδικά δωμάτια παρουσιάσεων της Microsoft και να βιώσει live αυτό που είχε παρακολουθήσει μερικούς μήνες πιο πριν από απόσταση. Με δεδομένη την "εν εξελίξει ακόμη" κατάσταση του προϊόντος, οι προσδοκίες μας ήταν μεν μεγάλες, αλλά ήταν φανερό ότι έπρεπε να μην διαμορφώσουμε ακόμη γνώμη από τα προβλήματα που διαπιστώναμε. Oι συνθήκες παρουσίασής του από τα στελέχη του κολοσσού του Redmond, άλλωστε, ήταν σχεδόν πάντα... ιδανικές, με τα δωμάτια να έχουν τον κατάλληλο φωτισμό και τον απαραίτητο χώρο για την κίνηση του παίκτη.

Από τότε, πέρασαν περισσότεροι από 12 μήνες. Η πορεία του Project Natal στην αγορά ήταν μεγάλη και ενίοτε περιπετειώδης, καθώς όλο και πιο πολλά τεχνικά στοιχεία γίνονταν γνωστά, κυκλοφορούσαν στο Web όλων των ειδών οι εικασίες αναφορικά με την τιμή πώλησής του, ενώ αμφιβολίες για το αν και κατά πόσο ένα τόσο πρωτοποριακό προϊόν θα λειτουργούσε όπως διαφήμιζε, αλλά με τεχνολογία... 2010, εκφράζονταν από διάφορες πλευρές της αγοράς. Το Natal μετονομάστηκε σε Kinect for Xbox 360, αποκαλύφθηκε η τιμή πώλησής του, είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε μαζί του και πάλι στην έκθεση Ε3 του Ιουνίου... και τώρα είναι πλέον διαθέσιμο στα καταστήματα για όλους. Ασχολούμαστε με αυτό καθημερινά εδώ και 20 μέρες περίπου. Ποιά είναι, τελικά, η γνώμη μας γι' αυτό;

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ